De wereldpremière van Krister Kopala’s film ‘The White Giant’

De nieuwe film van Krister Kopala ‘The White Giant’ debuteerde vandaag op 1 februari op Rab’s YouTube-kanaal. In de film speelt Rab atleet en splitboarder Krister de hoofdrol, die enkele van de meest uitdagende hellingen in Jiehkkevárri, de hoogste en meest afgelegen berg in de Noorse Lyngen Alpen, onder handen neemt.

Vorig jaar besteedde Krister zijn tijd aan het ontdekken van enkele van de meest extreme routes in Jiehkkevárri. Met een hoogte van 1100 meter, bestaande uit rotsen, ijs, sneeuw en gebieden waar vallen geen optie was, was de South Face beslist de meest afschrikwekkende lijn. “The White Giant” volgt Krister’s ervaringen op deze opmerkelijke berg en zijn missie om de steilste lijnen te rijden die hij ooit is tegengekomen.

Line of the Year

Krister’s rit van Jiehkkevárri’s South Face won dit jaar ook de Mountains On Stage ‘Line of the Year’. De lijn wordt beschouwd als een van de steilste en meest veeleisende die ooit in Noorwegen is bereden en het was de eerste afdaling ooit op een splitboard.

Bekijk de hele film

Meer weten over Krister?

Ga naar Rab’s Mountain People-podcast waar Krister Kopala vertelt over baanbrekende afdalingen (waaronder zijn nieuwste film ‘The White Giant’), en zijn reis van de snelheid van freeride-snowboarden naar meer genuanceerd technisch steil snowboarden waarbij de gevolgen van één fout dodelijk kunnen zijn. Evenals de voortdurende leercurve en de uitdaging om de moed te vinden om terug te keren wanneer de omstandigheden onzeker lijken.

De wereldpremière van Krister Kopala’s film 'The White Giant'

Het verhaal van Krister over zijn afdaling van Jiehkkevárri’s South Face is beschikbaar op Rab’s Basecamp Blog.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Zweedse consumenten roepen Fjällräven opnieuw uit tot meest duurzame merk

Voor het vierde jaar op rij hebben consumenten in Zweden Fjällräven uitgeroepen tot het meest duurzame merk van het land in de categorie ‘Clothes...

Hèt duikhorloge is de Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep

Omega creëerde het Ultra Deep Professional prototype horloge dat door avonturier Victor Vescovo werd gebruikt tijdens saturatieduik in de Marianentrog in 2019, dat een...

Dit gebeurt er als je met een Volvo V90 Hybrid een roadtrip maakt door Schotland

Schotland is de ideale reisbestemming voor zowel de buitensporter als de cultuurliefhebber. Nog mooier is een combinatie daarvan. Ik ondernam samen met mijn twee...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief