De vleugels van Valentin Delluc’s “From Avoriaz With Love”

Skiën, maar dan net even anders. Het nieuwe speedriding-project van Valentin Delluc “From Avoriaz With Love” is een virale videohit geworden, met de unieke kijk van de Fransman op de spectaculaire sport die miljoenen mensen versteld doet staan.

De 28-jarige, wiens eerdere projecten onder meer “Let It Snow” en Moonline omvatten, nam de tijd om te genieten van het laatste winterweer om het verhaal achter zijn nieuwste Red Bull video te onthullen.

Hoe is het om zo door de gebouwen van Avoriaz te scheren?

Het is speciaal, ik heb zoiets nooit eerder gedaan. Ik was niet gewend om in dit soort omgevingen te vliegen, meestal vlieg ik door bomen, kloven of canyons, maar niet tussen balkons, gebouwen, huizen en land in smalle straatjes als deze. Ik had veel geluk dat ik de kans kreeg om het te doen. Grote dank aan iedereen. Het gevoel en het beeld was heel erg gaaf!

Wat was de inspiratie erachter?

Ik begon met freestyle skiën toen ik 12 jaar oud was en ik wilde altijd al wat freestyle tricks in Speedriding brengen. Deze winter, met een gesloten skigebied, begreep ik het potentieel in Avoriaz met veel minder mensen dan een normaal seizoen. Ik begon ook met skiën toen ik 3 jaar oud was in Avoriaz, dus ik wist dat dit de perfecte speeltuin was voor een Urban Speedriding-video. Antoine Montant en mijn broer Anthony Delluc hebben in het verleden al wat kabelbaanglijbanen gemaakt en ze zijn een grote inspiratie voor mij geweest.

Wat was de grootste uitdaging?

De eerste uitdaging is om goede sneeuw te hebben, geen wind, geen wolken. Als je door de gebouwen vliegt, heb je perfecte windcondities nodig omdat de wind veel turbulenter is en bijna alle trucs die ik nodig had, moesten super precies zijn. Het was een compleet nieuwe omgeving met nieuwe trucs, dus het productieteam en ik moesten ons veel aanpassen en van alles op de hoogte zijn. Schuiven op een stoeltjesliftkabel zonder stoelen erop was niet makkelijk omdat ik wat snelheid moest aanhouden om boven de klemmen aan de kabel te springen.

Credits: Valentin Delluc | Avoriaz | RedBull

Wat was je favoriete scène in het project?

Als ik maar één favoriet onderdeel moet kiezen – omdat ik veel van de onderdelen in deze video leuk vind – denk ik dat mijn favoriet nog steeds de glijbaan op de kabel van de stoeltjeslift is, want ik voel me heel gelukkig dat ik dit hier kan doen en het gevoel door de gebouwen is gewoon ongelooflijk.

Wat is je afhaalherinnering aan de ervaring?

Het is echt moeilijk om er maar één te zeggen, ik heb net een kinderdroom gerealiseerd. De stoelliftglijbaan en de muurrit waren voor mij twee hele grote acties die ik altijd al in een project wilde doen.

De vleugels van Valentin Delluc's "From Avoriaz With Love"

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

GearBite: De midlayers van Fjällräven

Fjällräven heeft een aantal midlayers waarmee je de komende maanden behaaglijk rond het kampvuur kunt zitten tijdens een zwoele zomeravond. Gezelliger wordt het niet...

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Op zoek naar high-end gear kom je soms pareltjes tegen. Op mijn zoektocht naar een degelijk opblaasbaar sup board voor langere tochten met de...

The North Face presenteert film over ouderschap – New Life

The North Face presenteert zijn nieuwe film ‘New Life’. De film volgt klimmers Caroline Ciavaldini en James Pearson op hun ontdekkingsreis binnen het ouderschap. Centraal staat het verhaal over de risico’s én de successen rondom hun avonturen in...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief