De Land Rover Defender als assistent tijdens de Red Bull X-Alps adventure race

Als officiële autopartner stelt Land Rover meerdere exemplaren van de Defender 110 ter beschikking om ’s werelds zwaarste adventure race te ondersteunen. De Defender mag zijn capaciteiten laten zien als ondersteuningsvoertuig tijdens de extreme Red Bull X-Alps.

De 32 deelnemende atleten aan de Red Bull X-Alps leggen in twaalf dagen, van 20 juni tot 2 juli 2021, meer dan 1.200 km af in het veeleisend alpenlandschap. Het betreft een combinatie van wandelen, ultra-running, bergbeklimmen en paragliden. De Red Bull X-Alps is daarmee een ware test van menselijk uithoudingsvermogen. Op een gemiddelde dag leggen de atleten meer dan 50 kilometer lopend af met stijgingen tot 5.000 meter, waarbij ze maar liefst 6.000 calorieën verbranden.

Land Rovers voorzien van daktenten

De meest capabele en duurzame 4×4 van Land Rover doet dienst als onverzettelijk vervoermiddel en biedt bescherming tegen de steeds veranderende omstandigheden, terwijl ze belangrijke voorraden en uitrusting vervoeren. De robuuste 4×4’s zijn tevens uitgerust met Autohome daktenten* om de atleten en bemanningsleden te helpen bij hun broodnodige herstel, zodat ze een veilige en comfortabele plek hebben om uit te rusten.

De Land Rover Defender als assistent tijdens de Red Bull X-Alps adventure race

Zeven atleten worden ondersteund door Land Rover, waaronder zesvoudig Red Bull X-Alps winnaar Christian Maurer uit Zwitserland. Hij wordt vergezeld door Red Bull X-Alps veteranen Paul Guschlbauer (Oostenrijk), Gavin McClurg (VS), Tobias Grossrubatscher (Italië) en Markus Anders (Duitsland), die samen aan elf wedstrijden hebben deelgenomen. Ook Laurie Genovese (Frankrijk)en Théo de Blic (Frankrijk) maken hun debuut als leden van #TeamLandRover.

De Land Rover Defender als assistent tijdens de Red Bull X-Alps adventure race

Ulrich Grill, de organisator van de race: “Land Rover is synonymous with endurance adventures and the Defender will play a vital role in the Red Bull X-Alps challenge, supporting the competitors and race organisers as they battle the elements across the 1,238km course. Its unstoppable capability and practical cabin mean it promises to be one constant throughout the 12-day event that participants will be able to rely on come rain or shine.”

X-Alps uitrusting en voorraden

In de rol van ondersteuningsvoertuig zullen de bemanningsleden de capaciteiten van de Land Rover Defender tot het uiterste testen. Elke Defender, met een maximaal laadvermogen van 900 kg, een dynamische dakbelasting van 168 kg en een statische belasting van 300 kg, wordt beladen met uitrusting en voorraden. Dankzij de Terrain Response 2-technologie – met onder meer het eerste Configurable Terrain Response-systeem ter wereld – kunnen de bestuurders de auto afstemmen op hun voorkeuren en de rijomstandigheden.

De Land Rover Defender als assistent tijdens de Red Bull X-Alps adventure race

Accessoires zoals het draagbare spoelsysteem, aan de zijkant gemonteerde uitrustingsdragers en geïntegreerde luchtcompressors worden gecombineerd met de geïntegreerde 4G Wi-Fi-connectiviteit. De Autohome daktenten zijn ideaal voor de deelnemers om uit te rusten en goed te herstellen aan het einde van elke dag, wat ze in staat stelt om het epische evenement tot een goed einde te brengen.

Je kunt de race live volgen via www.redbullxalps.com/livetracking

Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Waarom een plantaardige eiwitshake de optimale keuze is voor spierherstel

Een goed hertel kan net zo uitdagend zijn als de training zelf. Een goed herstel is echter essentieel voor het behouden van een actieve...

14 tips van Alice Linari en Lorenzo Alesi voor eco-skiën

Lorenzo Alesi en Alice Linari zijn geen onbekenden van de met sneeuw bedekte bergen en gletsjers van Europa. Maar deze doorgewinterde skiërs en ontdekkingsreizigers...

Review: Heimplanet Motion Ellips 25L rugzak

De Heimplanet Motion Ellipse rugzak is ontwikkeld voor een breed scala aan activiteiten. Door een mix van functionele elementen en innovatieve materialen is een...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief