De International Ocean Film Tour is weer van start

De Ocean Film Tour keert terug voor iedereen die van de zee houdt en er nooit genoeg van kan krijgen. Met meer passie, diepgang en water dan ooit tevoren is dit een evenement dat je niet mag missen. Wij bestaan voor 60% uit water en 70% van onze planeet is bedekt met water, dus het is geen verrassing dat water ons leven bepaalt en ons verhalen geeft die alleen water kan vertellen. De beste van deze verhalen zullen te zien zijn tijdens de Ocean Film Tour vanaf 7 maart 2023. Met Gearlimits zijn 3×2 tickets te winnen met de ‘raffle’, meer informatie hierover vind je verder in dit artikel.

The Ocean Film Tour gaat voor de negende keer op tournee. Deze keer begeleiden we de 17-jarige surfer uit München, Ben Neumann. Hij bewijst dat niet alleen de zee onbegrensd is, maar de menselijke wil ook. Ben is blind, maar dat weerhoudt hem er niet van op de beroemde Eisbachwelle te willen surfen. De drie Australische dames Madison Stewart, Alice Forrest en Jordyn de Boer gaan ook mee op deze reis om grenzen te overwinnen. Zij zijn milieuactivisten met één doel: het beschermen van de zeeën en al haar flora en fauna. In ‘The Power of Activism’ bewijzen ze dat dit ook economisch rendabel kan zijn en wijzen zo het activisme een weg naar de toekomst. ‘Stolen Fish’ laat nadrukkelijk zien dat die toekomst nu moet beginnen. Het vertelt het verhaal van twee vissers en een visboer uit Gambia die allemaal getroffen worden door overbevissing voor de West-Afrikaanse kust. Het is een verhaal van oorzaak en gevolg.

Controversiële thema’s

De ‘Ocean’ van dit jaar stelt belangrijke en deels controversiële thema’s centraal. De imposante beelden, de passie, het levensgevoel en de woeste golven komen echter niet te kort, want is het niet juist deze schoonheid van de oceanen, die deze thema’s voor ons allen zo belangrijk maken? De première vond op 7 maart 2023 in Hamburg plaats en aansluitend staan er meer dan 150 voorstellingen op het tourprogramma. Er worden zes films vertoond met een totale lengte van ca. 120 minuten. Inclusief pauze en gesproken toelichting duurt een gehele voorstelling tussen 2,5 en 3 uur.

Locatie, data & tickets

 • Dinsdag 11-04-23 vanaf 20:00 in Amsterdam, Meervaart Theater | TICKETS
 • Woensdag 12-04-23 vanaf 19:30 in Nijmegen, De Lindenberg | TICKETS
 • Donderdag 13-04-23 vanaf 20:00 in Den Haag, Theater de Nieuwe Regentes | TICKETS
 • Zondag 16-04-23 vanaf 19:30 in Rotterdam, LantarenVenster | TICKETS
 • Maandag 17-04-23 vanaf 19:00 in Utrecht, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht | TICKETS

Ticket Raffle

Wij GEVEN 3 x 2 tickets weg!!

Meer informatie over de films en het Ocean Film Tour programma vind je op hieronder of op de.oceanfilmtour.com/en/

Wij hebben tickets voor de voorstelling in:

 • Amsterdam op dinsdag 11 april (2 tickets)
 • Rotterdam op zondag 16 april (2 tickets)
 • Utrecht op maandag 17 april (2 tickets)

Laat je in meevoeren in de kracht, energie en inspiratie van de filmmakers. Vanaf 11 april op tournee door Nederland. Kijk hieronder hoe je deze tickets kunt winnen.

Wat moet je doen?

 • Schrijf je in voor de Gearlimits nieuwsbrief
 • Laat onderaan deze pagina in de comments weten naar welke voorstelling je wilt en met wie. Geen stress, het e-mailadres is alleen voor ons zichtbaar en wordt niet vermeld in de reactie die je plaatst.

De ticket raffle loopt t/m zaterdag 8 april 2023

De films

THE POWER OF ACTIVISM

De International Ocean Film Tour is weer van start
© Madison Stewart

Activisme in getallen: De Australische Madison Stewart, Jordyn de Boer en Alice Forrest zijn uit overtuiging betrokken bij milieuzorg. Maar hoe laat zich betrokkenheid voor het milieu en de zeeën en haar bewoners becijferen? Samen met een economisch wiskundige starten de activistes met een poging de financiële waarde van hun milieuprojecten te berekenen.

NO LIMITS

De International Ocean Film Tour is weer van start
© No Limits

Met z’n speciale audiovisuele schoonheid laat NO LIMITS ons zien, dat surffilms niet per se aan zee gedraaid hoeven worden en dat helden niet de standaardsurfer hoeven te zijn. De 17-jarige, blinde surfer Ben, laat de wereld nadrukkelijk zien dat een speels glijden over de Eisbachwelle in München betekent: Sport kent echt geen grenzen.

GEORGE & THE WHALES

De International Ocean Film Tour is weer van start
© George and the Whales

De walvis is goed! Dit inzicht heeft George uit Tonga op zijn eerste werkdag als Whale Watching Guide. In GEORGE & THE WHALES vertelt hij van zijn nieuwe liefde voor de walvissen en hoe de giganten van de oceaan zijn leven, maar ook dat van de gehele eilandstaat, nieuwe kracht bezorgen.

SWEET ADVENTURE

De International Ocean Film Tour is weer van start
© Sweet Adventure

Het punt met avonturen is, dat je ervoor open moet staan. En open voor action en het onbekende staan de surfsters Albee Layer, Nora Vasconcellos en de surfer Matt Meola na een heel lange tijd thuis op de bank zeker. Samen reizen ze naar El Salvador voor het surfavontuur van het jaar.

FACING MONSTERS

De International Ocean Film Tour is weer van start
© Facing Monsters

No risk, no fun zou het levensmotto van de Australische Big Wave surfer Kerby Brown kunnen zijn. Zo eenvoudig is het echter niet – voor Kerby is het Big Wave Surfen de reden om niet weer aan lager wal te geraken. Hij kan niet anders dan zich keer op keer in de grootste en gevaarlijkste golven storten. In hoeverre Kerby daarbij niet alleen met golven, maar ook met zichzelf moet worstelen, komen we in FACING MONSTERS aan de weet.

STOLEN FISH

De International Ocean Film Tour is weer van start
© Stolen Fish

Voor de kust van Gambia zijn er nauwelijks nog vissen in de zee. De reden is de grootschalige illegale sleepnetvisserij, om buitenlandse vismeelfabrieken te kunnen beleveren. Met de verhalen van de vissers Paul, Abou en visverkoopster Mariama belicht STOLEN FISH de oorzaken van de stokkende economische ontwikkeling in West-Afrika en de drang van veel Gambianen naar een beter leven in Europa.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

4 REACTIES

 1. Ik zou hier heen gaan met mijn moeder die net als ik gek is van films en van de oceaan! ?✨ Ze is 16 april toevallig in Rotterdam als vrijwilliger voor de Marathon, dus het lijkt me super gezellig om aan het einde van de dag samen naar de film te gaan als afsluiter. ?

 2. Ik hoop dat ik op eerste paasdag nog mee mag doen 😉 . Amsterdam is mijn thuisbasis en ga graag naar de voorstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.