De Fjällräven Classic gaat Online met Classic TV

Wij liepen hem, de Fjällräven Classic. Ruim 110 kilometer door de Zweedse wildernis, van Nikkaluokta naar Absiko. De Fjällräven Classic – welke zijn oorsprong vond in Zweden – draagt hieraan bij en is inmiddels een, over de hele wereld verspreid, geliefd Trekking-evenement. Fjällräven zet zich in om de wereld te inspireren en hopelijk aan te moedigen om samen de natuur te ontdekken.

De huidige situatie heeft ertoe geleid dat de Classics voor dit jaar zijn uitgesteld. Fjällräven wil de wereld echter dichterbij de natuur blijven brengen en lanceert daarom een nieuw initiatief: Fjällräven Classic TV.

Fjällräven Classic TV

Fjällräven Classic TV is de manier om mensen onder te dompelen in een nieuwe Trekking-ervaring, vanuit de veiligheid van thuis. Fjällräven Classic TV kan online worden gestreamd en zal worden vertoond vanuit het perspectief van de Trekker. Deze zal kijkers van over de hele wereld digitaal meenemen naar de locaties van elk van de succesvolle Trekking-evenementen van Fjällräven. De eerste aflevering is 27 mei 2020 – om 12.00 uur CET live gegaan op de sociale kanalen van Fjällräven en de Fjällräven Classic website.

Het nieuwe initiatief gaat van start met de Classic Germany. De eerste aflevering duurt 3 aaneengesloten dagen en beslaat 57 kilometer kronkelende paden. Door velden en bossen, langs bergkammen en meren, over de heuvels en graslanden van de prachtige Allgäu-regio in Duitsland. Kijkers kunnen een paar uur of de hele driedaagse trektocht “meedoen”, waarbij ze het pad vanuit het perspectief van de Trekker ervaren.

De tweede aflevering staat gepland van 1 tot 4 juli 2020 en begint opnieuw om 12.00 uur. Deze aflevering zal Trekking-fans naar Denemarken brengen, waar ze de Classic-route van 75 kilometer kunnen volgen over de met gras begroeide heuvels, door de donkere bossen en langs de kustlijn.

fjallraven classicDus pak je rugzak, druk op ‘play’ en beleef een unieke Trekking-ervaring rechtstreeks van het Fjällräven Classic-team bij jou thuis via Fjällräven Classic TV live.  

De Fjällräven Classic

Het oorspronkelijke concept van Fjällräven Classic werd in 2005 gelanceerd met als doel meer mensen aan te moedigen om door de Zweedse bergen te trekken. In de loop der jaren is het concept geëvolueerd naar een evenement dat elk jaar plaats biedt aan meer dan 2.000 mensen, van over de hele wereld, langs het 110 kilometer lange stuk van Nikkaluokta naar Abisko met alle bagage op hun rug. Het evenement is snel gegroeid – zo ook het Fjällräven Classic concept.

Na een paar jaar breidde het evenement zich uit van Zweden naar Denemarken en vervolgens overzees naar de Verenigde Staten in 2016. In 2017 vond Fjällräven Classic plaats op vier verschillende locaties over de hele wereld, toen Zweden, Denemarken en de VS werden vergezeld door Hong Kong.

Fjällräven Classic ambitie

In 2020 begon Fjällräven met de grote ambitie om de Fjällräven Classic verder uit te breiden naar meer landen en continenten dan ooit tevoren, met extra evenementen gepland voor Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, China en Zuid-Korea. Het merk kreeg ongelooflijke feedback van de wereldwijde Trekking-gemeenschap en tickets waren snel uitverkocht. 2020 is in veel opzichten een bijzonder complex jaar gebleken en met pijn in het hart heeft Fjällräven de evenementen in Duitsland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, China en Zweden moeten annuleren vanwege de Covid-19-pandemie.

Op dit soort momenten is er een creatieve oplossing nodig om mensen in staat te stellen nog steeds te genieten van de prachtige landschappen van elk van de Fjällräven Classics en om deze reden lanceert Fjällräven een meeslepende, digitale serie online Trekking-evenementen om op zijn minst een schijn van de Fjällräven Classic-ervaring te brengen voor mensen, waar ook ter wereld.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het is lente! Tijd om naar buiten te gaan

Yes! De lente is weer begonnen. Het zonnetje breekt door, de natuur ontwaakt, krokussen en narcissen bloeien, bomen hebben bloesem. Ook wij ontwaken en...

Review: Cortazu Mountain Hardshell en Midlayer

De Cortazu Hardshell is een lichtgewicht drielaags hardshell jack. Gemaakt voor het skiën, wandelen of voor woon-werkverkeer. De DermizaxEV-stof is 100% waterdicht. Winddicht en...

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief