De EOFT (European Outdoor Film Tour) 19/20 gaat weer van start

Ronde 19 van de European Outdoor Film Tour begint! Sinds 2001 staat de E.O.F.T. voor ultiem vermaak op het gebied van outdoor, avontuur en reizen; in de trailer is te zien welke uitgelezen documentaires er dit jaar tussen zitten.

Een hoogtepunt van de E.O.F.T. van dit jaar is de film NINA WILLIAMS: HIGHLY ILLOGICAL, die Nina Williams bij het Highball-Bouldern in beeld brengt. Als eerste vrouw überhaupt wil ze Alex Honnolds route „Too Big To Flail“ in Californië naklimmen. Wie haar daarbij op vijftien meter hoogte zonder touw of zekering aan het werk ziet, begrijpt meteen waarom van „klimmen op veilige spronghoogte“ eigenlijk geen sprake meer is. Het is een voorrecht om professioneel snowboarder te zijn. Daarvan is Elias Elhardt zich terdege bewust. Maar hoe bescherm je waar je van houdt? Hoe kun je een leven in de bergen leiden zonder deze te vernielen? De film CONTRADDICTION brengt deze tegenstelling in beeld.

Maar dat was nog niet alles! Eliott Schonfeld – het gezicht van de E.O.F.T. 19/20 – bedwingt de Himalaya helemaal zonder „High-End Equipment”. RETURN TO EARTH bewijst, dat ook tieners en kinderen bij het mountainbiken kunnen toveren en THE MOVEMENT brengt een ode aan het hardlopen in al haar facetten. Avontuur kun je natuurlijk ook ver weg van de „klassieke“ disciplines beleven, zoals rollerskater Karim en ons ongelijke golfduo laten zien. En ach, wie gaat er eigenlijk niet met de zeppelin skiën…?

21st Century Adventurer Award

Daarnaast zal bij de E.O.F.T. van dit jaar voor het eerst een film over de winnaar van de ’21st Century Adventurer Award’ een onderdeel van het programma vormen. Genomineerd zijn vier avonturiers van de absolute buitencategorie: Antoine Girard, Tamara Lunger, Sarah McNair-Landry en Ben Stookesberry.

Bij de première voor genodigde gasten op 9 oktober 2019 in de Alte Kongreshalle (de Oude Congreshal) in München wordt de prijs officieel gepresenteerd. Aansluitend gaat de E.O.F.T. 19/20 op tournee met meer dan 500 voorstellingen in 20 landen.

Première in Nederland: 11/10/2019 – 20.00h, Meervaart Theater, Amsterdam

Alle voorstellingen in Nederland vind je HIER

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief