Vier man, twee kano’s, een hut in de Biesbosch; My Home Adventure

Het begrip “Micro Avontuur” hoor je steeds meer in de outdoorwereld. We maakten al eerder een mooie film van zo’n kort 24 uurs avontuur in Terschelling. We kwamen er toen achter dat het meest bijzondere is hoe snel je het gevoel hebt dat je er echt even helemaal uit bent. Juist door het simpel en klein te houden ben je ineens los, vrij, disconnected en binnen een paar uur heb je het gevoel dat je al dagen van huis bent.

Met die ervaring in het achterhoofd gingen we op zoek naar wat we een ‘Home Adventure’ hebben genoemd. Eigenlijk de overtreffende trap van het micro-avontuur waarbij je het avontuur zo dicht mogelijk bij huis opzoekt, zodat die overtreffende trap juist een hele lage drempel gaat vormen. Ook een heel duurzame vorm van avontuur, iets wat Keen, als schoenenmerk die duurzaamheid ook hoog in het vaandel heeft staan er sympathiek vond, en daarom graag wilde ondersteunen.

Via een Facebook campagne kwamen we uiteindelijk uit bij Simon en Arvid, twee vrienden, allebei 27 jaar, die er een gewoonte van maken met elkaar op grote en kleine avonturen te gaan. Zij wisten een plek, een zogenaamde “Griendwerkershut” in de buurt van de Biesbosch, waar ze vaker waren geweest. Een hut van Staatsbosbeheer waar je gratis en vrij kunt overnachten. 

Woensdag om 15:30 haalden wij twee kano’s op bij Outdoor Valley, waar Simon ook werkt, en ontmoetten de jongens om 16:00 op in Rotterdam. Vandaar ploegden wij ons een weg door de file, (30 minuten vertraging) en kwamen rond 17:00 in Aakvlaai aan. Daar gingen de kano’s het water in en kon het avontuur beginnen.

Op weg naar Aakvlaai had het gegoten, gestort van de regen, en ook de rest van het weerbericht zag er niet heel fijn uit. Ik keek persoonlijk al op tegen in een kano zitten in de regen, en om dan een film te maken is dan helemaal lastig. Camera apparatuur wil je toch het liefst droog houden. Maar toen we in de kano stapten was de zon definitief door de wolken gebroken, en vaarden wij over spiegelglad water door de kreken van de Biesbosch.

…toen we in de kano stapten was de zon definitief door de wolken gebroken,…

En op zo’n doordeweekse dag is er gewoon niemand op het normaal zo drukke water van de Biesbosch. We waren er alleen met alle vogels, zwanen, fuuten, aalscholvers, ganzen, zelfs een paar ijsvogels konden we spotten. 

Na een paar uren varen en een dijk oversteek kwamen we bij de Griendwerkershut, die buiten het gebied van de Biesbosch ligt. Daar streken we neer, kookten een heerlijk avondmaal en voerden we nog mooie gesprekken over avontuur en vriendschap. Dat allemaal begeleidt door een symfonie van vogelzang die de schemering opluisterden alsof ze de zon een wiegenliedje zongen.

De volgende ochtend om half zes op, want om 9:00 moesten Simon en Arvid weer naar hun werk vertrekken. De ochtend was fabuleus. Waar de vogels in de avond al druk waren geweest, barstte het bos bijna uit zijn voegen van de vogelzang. Aan de rand van een nabij gelegen akker konden we de zon zien opkomen, druppels lichtten op als kleine gouden diamantjes. Allemaal zo mooi. Ik ben normaliter geen ochtendmens, maar die ochtend zeker wel. 

… eigenlijk is een avontuur vooral iets waarbij je verwachtingen niet uitkomen,…

Na een fijn ontbijt en high speed inpak sessie voeren we met amper een wolk aan de lucht voeren we weer terug naar Aakvlaai. De lucht was vers en fris, de stilte op het water zo rustgevend dat het bijna een meditatieve twee uur peddelen gaf die we graag in ontvangst namen. Vlak voor negen uur meerden we aan in de haven en was ons Home Adventure voorbij. Een geweldige 15 uur met twee gasten die we daarvoor niet kenden, maar nu des te beter.

En de conclusie was een mooie: eigenlijk is een avontuur vooral iets waarbij je verwachtingen niet uitkomen, waarbij het anders gaat dan gedacht, waarbij het plan niet meer dan een losse basis is waarop onvoorziene gebeurtenissen kunnen schitteren. 

Keen Venture Schoen

Tijdens ons korte avontuur droegen we de Keen Venture schoen, een mid blauwe versie en een lage oranje versie. De eerste ervaring met de schoenen zijn erg positief, vooral de grip van de zool was erg prettig, en in de vochtige omstandigheden bleven onze voeten goed droog. Maar de review periode is nog bezig, en binnenkort komt de complete review uit.

Mocht je in de tussentijd interesse hebben in de schoen, vindt je hiernaast links naar waar je ze kunt krijgen.

 

Keen Venture WP schoen

Winkeladviesprijs: € 149,95

[vc_btn title=”KOOP DIT PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.keenfootwear.com%2Fen-nl%2Fp%2FM-VENTURE-WP.html%3Fdwvar_M-VENTURE-WP_color%3D1021172%26cgid%3Dcollections_venture||target:%20_blank|”]

Keen Venture Mid WP schoen

Winkeladviesprijs: 159,95

[vc_btn title=”KOOP DIT PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.keenfootwear.com%2Fen-nl%2Fp%2FM-VENTURE-MID-WP.html%3Fdwvar_M-VENTURE-MID-WP_color%3D1021166%26cgid%3Dcollections_venture||target:%20_blank|”]

Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Fjällräven High Coast Hike wandelbroek

In deze review kijk ik naar de Fjällräven High Coast Hike Trousers M Long in maat 52 (US 36 ”) die 350 gram weegt....

Rab lanceert dons-inzamel en recycle programma

Rab is gestart met een eigen programma voor het verzamelen en recyclen van dons. De regeling maakt deel uit van de duurzaamheid strategie van...

Kitesurfer Youri Zoon vs de Land Rover Plug-in Hybrid tijdens ‘The Perfect Storm’

Land Rover en wereldkampioen kitesurfen Youri Zoon gingen onlangs een challenge aan, waarbij Land Rover wilde aantonen dat haar Plug-in Hybrid-modellen tegen extreme weersomstandigheden...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief