5 avontuurlijke tips om je te verbinden met de zee op World Ocean Day

Op 8 juni vieren we World Ocean Day, een dag die helemaal in het teken staat van de oceaan. Wereldwijd worden er diverse activiteiten georganiseerd om bewustwording te vergroten en actie te ondernemen voor het behoud van onze oceanen. Het doel? Mensen inspireren en motiveren om actief bij te dragen aan de bescherming van de zee.

Voor Talisker, een whiskymerk dat nauw verbonden is met de oceaan, is World Ocean Day de perfecte gelegenheid om de zee te vieren. Talisker wordt gedistilleerd aan de kust op het ruige eiland Skye, waar de zilte zeelucht het rijpingsproces beïnvloedt en de whisky zijn unieke maritieme karakter geeft. Om World Ocean Day te vieren, deelt Talisker vijf leuke tips om je band met onze prachtige Noordzee te versterken.

5 avontuurlijke tips om je te verbinden met de zee op World Ocean Day

1. Drie fantastische strandbestemmingen

Nu de zomer voor de deur staat en we vaker van de zon kunnen genieten, is er niets heerlijker dan een dag aan het strand met een verfrissende duik in de zee. De Nederlandse kustlijn biedt een unieke mix van uitgestrekte zandstranden, prachtige duinen en een rijke biodiversiteit. Talisker deelt drie plekken waar je in alle rust van deze pracht kunt genieten.

In Strandreservaat Noordvoort vind je een drie kilometer lang stuk ongerept strand. Dit stukje natuur tussen Noordwijk en Zandvoort is niet met de auto te bereiken. Om bij het strand te komen, moet je eerst te voet door de duinen. Vervolgens loop je over de zeereep om in het reservaat te komen. Dit zorgt ervoor dat je in alle rust kunt genieten van de stilte, de natuur en de kracht van de zee.

De mooiste duinen van Nederland vind je in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, gelegen tussen Zandvoort en IJmuiden. Dit natuurgebied biedt een divers landschap van duinen, strand en zee, en herbergt een unieke diversiteit aan bijzondere dieren. Het is een oase van rust waar je via verschillende wandelroutes een van de meest bijzondere stukjes natuur van ons land kunt bewonderen.

Op zoek naar een rustige plek om te genieten van zon, zee en strand? Dat doe je bij Het Puntje in Scheveningen, een echte parel en een afgelegen strandpaviljoen waar je in alle rust kunt genieten van de ondergaande zon. Uiteraard met een drankje in de hand en je voeten in het zand.

2. Culinair genot van de bovenste plank

Proef de smaak van de zee in een van de toprestaurants die Nederland rijk is. Restaurants zoals NY Basement en Putaine in Rotterdam, en Restaurant Contrast in Amsterdam hebben niet alleen een fantastisch menu- en cocktailkaart, maar ook nog eens een geweldige locatie aan het water.

5 avontuurlijke tips om je te verbinden met de zee op World Ocean Day

3. Doe mee aan een ‘beach clean-up’

Wil je echt de connectie met de zee maken en tegelijkertijd de wereld een handje helpen? Doe dan mee aan een beach clean-up. Onze Noordzee is de afgelopen jaren schoner geworden, maar zwerfafval blijft een probleem, zelfs als het strand op het eerste gezicht schoon lijkt. Gelukkig zijn er initiatieven zoals de Boskalis Beach Cleanup Tour die helpen om onze kustlijnen schoon te houden en het leven in en rondom de zee te beschermen. Tijdens de Beach Cleanup Tour 2024 ruimen duizenden vrijwilligers de Noordzeekust op, zodat onze stranden weer helemaal klaar zijn voor de zomer!

4. Kiten op de Noordzee

Voor de avonturiers onder ons is kiten de perfecte sport om de wind en golven te trotseren en helemaal één te worden met de zee. Langs onze uitgestrekte kustlijn vind je talloze kitespots waar je je kite kunt oplaten en van de ruige schoonheid van de zee kunt genieten. Net zoals elke slok Talisker je meeneemt naar de ruige kustlijn van Skye, brengt kitesurfen je in contact met de oerkracht van de Noordzee. Benieuwd of er bij jou in de buurt een goede spot is? Op 35Knots.com staan alle beste kitespots van ons land.

5. Talisker Wilder Seas Cocktail

Of je nu een wandeling maakt langs een van Nederland’s mooiste stranden, aanschuift bij een heerlijk restaurant, de wereld een stukje beter maakt met een beach clean-up, of de zee trotseert met je kite, één ding is zeker: de perfecte afsluiting van de dag is een heerlijke cocktail. In de Talisker Sea Sour Cocktail komen alle smaken van de zee samen. Een verfrissende mix om van te genieten na een dagje strand of kitesurfen, of als aperitief voor een heerlijk diner. Talisker nodigt je uit om deze zomer de verbinding met de zee te vieren, niet alleen op World Ocean Day, maar elke dag… Proost!

Recept voor de Talisker Sea Sour cocktail

Voor na een dag actief is geweest met een (of meer) van bovenstaande strandactiviteiten en nog even wil na genieten met een Sea Sour cocktail; hier het recept.

Ingrediënten:

 • 50 ml Talisker 10
 • 30 ml citroensap
 • 15 ml honing
 • 1 eiwit
 • 3 scheutjes (selderij) bitter
 • 1 citroenschil
 • IJs

Bereiding:

 1. Doe alle vloeibare ingrediënten in een cocktailshaker en voeg voldoende ijs toe.
 2. Schudden en dubbel zeven.
 3. Serveer puur of met ijs.
 4. Garneer met citroenschil.
 5. Geniet!
5 avontuurlijke tips om je te verbinden met de zee op World Ocean Day

Voor een uitgebreide uitleg over de bereiding kun je terecht op het whiskyplatform van Diageo.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.