CrossFit en de Tiroler Zugspitz Arena gaan goed samen

Bootcamps, fitness en CrossFit in de buitenlucht zijn helemaal hot deze zomer. In de Tiroler Zugspitz Arena is nu een Calisthenics Park geopend waar je lekker buiten kunt trainen met uitzicht op de indrukwekkende bergen. Hier vind je de Actieve Mijl die bestaat uit 18 stations waar je traint op basis van je eigen lichaamsgewicht.

Klimmen, optrekken, bungelen en balanceren: de oefeningen komen uit de klassieke gymnastiek, maar ook uit dans en acrobatiek. De focus ligt op full-body training waarbij alle spieren in het lichaam worden gebruikt. Calisthenics bevordert spierkracht, lichaamscontrole en flexibiliteit. In combinatie met de frisse berglucht geeft het een ongelooflijk heerlijke kick.

CrossFit en de Tiroler Zugspitz Arena gaan goed samen

Individueel of in groepen

Je kunt hier zelf aan de slag of onder professionele begeleiding. Je traint dan in kleine groepen van maximaal tien personen. CrossFit-trainer Conny Rauter is erg enthousiast over de nieuwe Actieve Mijl: ‘Mensen sporten tegenwoordig meer en meer in de buitenlucht. De natuur is hier de grootste attractie. Pull-ups en push-ups doen in het Calisthenics Park onder een stralend blauwe hemel en te midden van ons adembenemende berglandschap is veel motiverender dan trainen in een hal.

CrossFit en de Tiroler Zugspitz Arena gaan goed samen

De training is afwisselend, versterkt het immuunsysteem dankzij het zuurstofgehalte en het daglicht voorziet het lichaam van vitamine D. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de psyche, minimaliseert het stress en verbetert het de stemming.

Actieve Mijl met 18 trainingsstations

Onder de 18 trainingsstations in het park vind je een klimstation, hangbaan, balanceerbaan, evenwichtsbalk, rekstok-ring combinatie, wiebelplank, slalomoefening, springplaat, balanceertouw, slackline, rugtrainer en tilapparaat. De Actieve Mijl is vanuit Ehrwald, Lermoos en Biberwier per fiets of te voet via de Mooswege te bereiken.

Als je niet graag alleen traint, heb je elke vrijdag vanaf 10.00 uur de mogelijkheid om samen in een kleine groep de stations van de Aktivmeile te volbrengen onder professionele begeleiding van CrossFit-trainer Conny Rauter. De aanbieding is te boeken bij VVV Lermoos en is gratis met de gastenkaart. Wil je meedoen meld je dan de dag ervoor even aan.

Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.

CrossFit en de Tiroler Zugspitz Arena gaan goed samen
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Canyon Grizl CF SL 8 gravel fiets | Review

Toen Canyon een nieuwe gravelbike aankondigde kon ik niet wachten. Na de Canyon grail met zijn bekende dubbedek stuur was ik erg nieuwsgierig waar...

Timothy Olson is het nieuwe gezicht van de Ocean Outdoor Film Tour

De European Outdoor Film Tour 2022 komt er weer aan! De avonturenrugzak is propvol met nieuwe verhalen van mensen die hun passie onvoorwaardelijk volgen....

AGU SIX6 Bib III & Solid Merino wielerkleding | Review

AGU, een Nederlands bedrijf, vroeg Gearlimits om de nieuwe SIX6 wielrenkleding te reviewen. Hoe AGU old-school materialen en de nieuwste technologieën combineert tot een...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief