Beklim de Eiger Nordwand Virtueel met Mammut Project 360

In Friedrichshafen afgelopen juli hebben we al kennis mogen maken met het Mammut Project 360. Daar kon men met de Oculus Rift projectiebril de beklimming van de Eiger Nordwand al beleven. De zware tocht via de Heckmair route is nu ook te volgen via een link naar de speciale website en kan de fameuze top in de Zwitserse Alpen ‘beklommen’ worden via de desktop, laptop, smartphone of tablet.

Project 360 Eiger Nordwand

beklim-de-eiger-nordwand-virtueel-met-mammut-project360-routeHet klimteam dat Mammut op weg stuurde bestond uit de ervaren alpinisten Dani Arnold en Stephan Siegrist. De Zwitserse klimmers waren uitgerust met een speciale rugzak, elk voorzien van 3 foto- en videocamera’s waarmee 360 graden opnamen van de beklimming werden gemaakt. Dankzij deze opnametechniek kan niet alleen elke moeizame stap die gezet wordt en de krachtsinspanning die dit vergt worden gevolgd, is tevens naar alle richtingen het uitzicht vanaf de wand te zien, zoals de klimmers dat zelf waarnemen. Van elk traject zijn meerdere statische 360 graden beelden te zien. Daarnaast is een groot aantal etappes ‘live’ gefilmd met geluid, waardoor de beleving van de beklimming nog intenser is.

Het uitzicht vanaf de top is één van de aspecten die alpinisme zo fascinerend maakt, constateert Mammut in een toelichting. Met Project360 opent het Zwitserse bergsportmerk een volledig nieuwe kijk op de Eiger, namelijk door de ogen van de klimmer, rechtstreeks vanaf de wand.

Een leuk gegeven is dat smartphone en tablet gebruikers bij een bezoek van Project360 bij de klim automatisch een 360 graden beeld krijgen, bij het bewegen van de tablet of smartphone in de gewenste richting.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het hoe en waarom van een goede lawine-uitrusting

Off-piste skiën en snowboarden is bijzonder populair. De aantrekkingskracht van verse, onbetreden sneeuw is groot. Het gevaar des te meer. Jaarlijks kost het vele...

Een weekendje binnen? Dan kun je ook avontuur zoeken met gamen

Voor buitensporters is buiten zijn een deel van hun leven. Of het nu gaat om bergbeklimmen, kajakken op rivieren of hardlopen over paden, ze...

De thru-hiking paklijst voor langeafstandswandelaars

Wat heb je nodig voor jouw volgende langeafstandswandeling? Goede vraag! Samen met thru-hiking gingen we op onderzoek uit en kwamen we tot een handige...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief