Beklim de Eiger Nordwand Virtueel met Mammut Project 360

In Friedrichshafen afgelopen juli hebben we al kennis mogen maken met het Mammut Project 360. Daar kon men met de Oculus Rift projectiebril de beklimming van de Eiger Nordwand al beleven. De zware tocht via de Heckmair route is nu ook te volgen via een link naar de speciale website en kan de fameuze top in de Zwitserse Alpen ‘beklommen’ worden via de desktop, laptop, smartphone of tablet.

Project 360 Eiger Nordwand

beklim-de-eiger-nordwand-virtueel-met-mammut-project360-routeHet klimteam dat Mammut op weg stuurde bestond uit de ervaren alpinisten Dani Arnold en Stephan Siegrist. De Zwitserse klimmers waren uitgerust met een speciale rugzak, elk voorzien van 3 foto- en videocamera’s waarmee 360 graden opnamen van de beklimming werden gemaakt. Dankzij deze opnametechniek kan niet alleen elke moeizame stap die gezet wordt en de krachtsinspanning die dit vergt worden gevolgd, is tevens naar alle richtingen het uitzicht vanaf de wand te zien, zoals de klimmers dat zelf waarnemen. Van elk traject zijn meerdere statische 360 graden beelden te zien. Daarnaast is een groot aantal etappes ‘live’ gefilmd met geluid, waardoor de beleving van de beklimming nog intenser is.

Het uitzicht vanaf de top is één van de aspecten die alpinisme zo fascinerend maakt, constateert Mammut in een toelichting. Met Project360 opent het Zwitserse bergsportmerk een volledig nieuwe kijk op de Eiger, namelijk door de ogen van de klimmer, rechtstreeks vanaf de wand.

Een leuk gegeven is dat smartphone en tablet gebruikers bij een bezoek van Project360 bij de klim automatisch een 360 graden beeld krijgen, bij het bewegen van de tablet of smartphone in de gewenste richting.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Haglöfs Mimic Hood V series outdoor jas

Mimic, het Engels woord voor nabootsen, dan denk qua kleding al snel aan een imitatie, een mindere versie dan het origineel. Het is Haglöfs...

Verborgen milieu impact van outdoor gear

Als je op avontuur gaat hou je je waarschijnlijk aan het ‘leave no trace’ principe. Je hebt respect voor dier en natuur, laat geen...

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.