Trailrunning GearGuide

We beginnen eerste even met de vraag: wat is trailrunning? Trailrunning wat ons betreft is al het rennen dat je op onverhard terrein doet. Weg van bestrating, asfalt of andere verharde (ik zou ‘onnatuurlijke ondergrond’ gebruiken) man-made oppervlaktes. De natuur in, met de geur van het bos in je neus, of de heldere bergluchten die zich boven je uitstrekken.

 

Vanaf dat punt is er enorm veel variatie in trails. Van bospaden tot rotsachtige sporen door bergen; en zo ook is er flinke variatie in materiaal dat je nodig hebt voor trailrunning. De uitdaging van het terrein, en dieper in de natuur zijn, vaak in de bergen, stelt een aantal specifieke eisen aan de gear die je nodig hebt om met plezier en veiligheid de schitterende sport van trailrunning te beoefenen.

In deze GearGuide bekijken we in drie categorieën trailrun producten:

  • Schoenen
  • Kleding (under construction)
  • Rugzakken & drinksystemen (under construction)

Waarom wel trailrunning en niet regulier hardlopen op GearLimits? Daar zit niks meer achter dan dat we bij GearLimits vooral kijken naar de sporten die je echt de natuur inbrengen. Natuur vlak bij jou om de hoek of ver weg, van zand en aarden trails tot rotsen.