We schrijven al langer over de verschillende ideeën en initiatieven en stappen die bij verschillende outdoor merken worden genomen om een meer duurzame outdoor industry te creëren. Van het terugbrengen van PFC’s in waterafstotende lagen (Gore-Tex), via het gebruik maken van eco vriendelijke grondstoffen en materialen (Vaude) tot het toepassen van verftechnieken die minder water verspillen (We Are Spindye).

Mooie high-tech voorbeelden, waarbij low-tech en common sense ook waar mogelijk wordt toegepast. Van het repareren van kleding, wat Patagonia en Bergans of Norway bijvoorbeeld al doen, tot het toch gebruiken van “left over” materiaal door Haglöfs. In de productie van gear is er vaak veel snijverlies, van textiel, van isolatie materiaal, enz. Maar ook hier kan je wat van maken.

Het Zweedse Haglöfs heeft onder de naam “Leftover” dit principe in een aantal producten toegepast. Meest opvallend hun Leftover slaapzakdie er echt wel anders uit ziet dan veel andere slaapzakken. En dat is omdat het ook echt anders is, namelijk gemaakt van overgebleven materiaal. Vandaar ook de random kleuren combinaties. Een schotterende product natuurlijk. Maar Haglöfs heeft het daarbij niet gelaten, en heeft ook een lijn van fraaie moccasins gemaakt.

Leftover Mimic Moccasin

De vulling van de Moccasin is van het 100% gerecycled Polyester QuadFusion™ Mimic materiaal. Polyester bolletjes die de werking van dons imiteert door warme lucht tussen de kleine vezeltjes vast te houden. Dit materiaal wordt ook gebruikt in de meest technische hoogwaardige isolatie jassen en slaapzakken van Haglöfs. Het houdt je echt goed warm, en ademt daarbij ook goed door.

De bekleding van de Moccasin is van lichtgewicht 30D scheur- en wind-bestendig fluorocarbon vrije DWR-behandelde Pertex® shell stof. De zool is versterkte en waterdicht materiaal. Een mooi duurzaam product dat misschien niet erg glamorous is, maar stiekem wel super veelzijdig. In en rond je tent zullen ze super handig zijn, op wintersport na een dag skiën in de ski kelder is het alsof je een wolk aan doet na een dag in oncomfortabele ski boots, en gewoon lekker thuis, elke dag warme voetjes.

Ik heb overigens gemerkt dat ze, in tegenstelling tot veel andere sloffen/moccasins die ik heb gedragen, dat ze nooit te warm worden of dat ik zweetvoeten krijg in deze van Haglöfs. Dat is toch het voordeel van dat technisch heel hoogwaardige Mimic materiaal.

#GearGiveAway

Deze Moccasins zijn een super kado voor onder de kerstboom. Dus, als je ze wilt kun je ze natuurlijk kopen (€ 49,90) of je kunt naar onze Facebook pagina gaan, aan onze #GearGiveAway actie meedoen, en kans maken op een paar Haglöfs Moccasins. Let op de actie loopt tot en met 18 december 2019. Dus wees er snel bij!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.