Wander Tactical: de essentie van liefde en passie voor het maken van messen

Recent sprak ik de oprichters van Wanderer Tactical. Wander Tactical is in 2015 opgericht door twee gepassioneerde mannen die een gedeelde liefde voor messen, design, avontuur en het buitenleven hebben. Dino, geboren in 1968 in Milaan, en Alex, geboren in 1979 in Lodi, Milaan, besloten hun krachten te bundelen en hun passie om te zetten in een succesvol bedrijf. Hun gedeelde visie en unieke vaardigheden hebben geleid tot de creatie van messen die zowel functioneel als esthetisch indrukwekkend zijn.

Wat Wander Tactical onderscheidt, is hun primitieve uitstraling die elk mes een unieke esthetiek geeft. Ondanks hun opvallende uiterlijk, blijft het belangrijkste principe “form follows function” leidend in hun ontwerpen. Dit betekent dat elk ontwerp niet alleen visueel aantrekkelijk moet zijn, maar ook functioneel en praktisch in gebruik. Deze benadering zorgt ervoor dat de messen van Wander Tactical opvallen in een markt die vaak gedomineerd wordt door traditionele vormen en ontwerpen.

Disclaimer

Messen zijn ontworpen als gereedschap. Door er een aan te schaffen ga je ermee akkoord dat je in staat bent om dat mes te bezitten. Het is je eigen verantwoordelijkheid om wetgeving en regels te kennen en te begrijpen. Door een mes te kopen, ga je er ook mee akkoord dat je deze op een veilige en verantwoorde wijze gebruikt. Daarbij aanvaard je als bezitter alle aansprakelijkheid.

De drijvende krachten achter Wander Tactical

Alex Wander: De survival expert

Wander Tactical: de essentie van liefde en passie voor het maken van messen
Credits: Erika Bastogi

Alex heeft een unieke passie voor overleven in de natuur en het verkennen van verschillende omgevingen. Zijn uitgebreide kennis en ervaring in survivaltechnieken, opgedaan door het volgen van talloze cursussen, hebben hem een ware expert gemaakt. Alex heeft onder andere de Urban Survival Attitude and Preparedness Skills cursus in 2020 gevolgd, evenals de Bushcraft klasse met Dave Canterbury in 2019. Zijn wetenschappelijke achtergrond en technische houding zijn cruciaal in de ontwerpen van Wander Tactical. Naast zijn werk als messenmaker, is Alex ook een gepassioneerd fotograaf en werkt hij als avonturen- en lifestyle fotograaf voor internationale outdoor merken.

Greymoose Dino: De technische kunstenaar

Wander Tactical: de essentie van liefde en passie voor het maken van messen

Greymoose Dino groeide op in een artistieke omgeving in Milaan. Zijn vader was een naturalistische schilder en zijn zus is een kunstenaar en ontwerper. Na de middelbare school verdiepte hij zich in grafisch ontwerp en naturalistische illustraties voor de uitgeverijindustrie. In 1999 richtte hij Pico’s op, een bedrijf dat decors bouwt voor live muziekoptredens zoals die van MTV. Zijn liefde voor messen begon al op jonge leeftijd en zijn technische kennis en natuurlijke ontwerpvaardigheden ontwikkelden zich door de jaren heen. In 2005 begon Dino met het maken van bogen, messen en accessoires voor zichzelf en vrienden. Zijn uitgebreide technische kennis en oog voor detail maken hem een onmisbare kracht binnen Wander Tactical.

De perfecte samenwerking

De samenwerking tussen Dino en Alex is gebaseerd op wederzijds respect en gedeelde passie. Dino’s artistieke en technische vaardigheden gecombineerd met Alex’ overlevingsdeskundigheid en wetenschappelijke benadering vormen de perfecte synergie voor het creëren van uitzonderlijke messen. Elk mes dat Wander Tactical produceert, is een weerspiegeling van hun toewijding aan kwaliteit, functionaliteit en esthetiek.

Vakmanschap

Wander Tactical is meer dan alleen een bedrijf dat messen maakt; het is de belichaming van liefde en passie voor het vakmanschap. Dino en Alex hebben hun unieke vaardigheden en ervaringen samengebracht om messen te creëren die niet alleen functioneel zijn, maar ook een lust voor het oog. Hun toewijding aan het principe “form follows function” en hun vermogen om buiten de gebaande paden te denken, maken Wander Tactical een merk dat zowel avonturiers als messen liefhebbers over de hele wereld weten te waarderen.

Wander Tactical: de essentie van liefde en passie voor het maken van messen
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.