Het verhaal achter het ontstaan van Sea to Summit

In 1983 begon de Australiër Roland Tyson op 17-jarige leeftijd met het maken van outdoor uitrusting in zijn kinderkamer op een oude industriële naaimachine. Als jonge liefhebber van buitensporten ontdekte Roland zijn passie en talent voor het creëren van geavanceerde uitrusting voor deze activiteiten. Hij ontwierp al snel apparatuur voor andere Australische avonturiers. Nadat Roland in 1991 een ongebruikelijke eerste beklimming van de Mount Everest volbracht had – een solo-tocht van meer dan 1126 kilometer met een hoogteverschil van 8848 meter van zeeniveau naar de top – is hij met Sea to Summit gestart.

Tijdens zijn ambitieuze klim naar de top van Mount Everest besefte Roland dat hun huidige kampeeruitrusting niet voldeed aan zijn behoeften. Hierdoor zag hij een kans om kwalitatieve en lichtgewicht producten te ontwikkelen die zowel professionele ontdekkingsreizigers als gewone avonturiers aanspreken.

Sea to Summit lancering

Kort na zijn klim naar de top van Mount Everest besloot Roland Tyson zijn droom waar te maken door Sea to Summit te lanceren – een innovatief nieuw merk dat hoogwaardige kampeeruitrusting van duurzame materialen maakt. Met hulp van familieleden en andere investeerders vestigden ze zich in de westelijke buitenwijk Annandale in Sydney. Het bedrijf kreeg al snel een reputatie voor zijn toewijding aan kwaliteit vakmanschap, dat in combinatie met de aantrekkelijke prijs al snel populair werd bij outdoor-liefhebbers in heel Australië en daarbuiten. In 1993 kreeg Roland gezelschap van Penny Sanderson, die zes jaar bij Australian Geographic had gewerkt. Haar passie voor onderzoek en innovatie paste perfect bij Sea to Summit. Zij en Roland begonnen elk jaar enkele maanden te reizen, waarbij ze tijd doorbrachten met klimmen, zeilen, trektochten en fietsen. Overal waar ze kwamen, testten ze producten en verbeterden ze het ontwerp.

Het verhaal achter het ontstaan van Sea to Summit

Duurzaam en ethisch gewonnen

Sindsdien heeft het merk zich voortdurend ontwikkeld met als missie klanten te voorzien van uitzonderlijke producten van ethisch gewonnen materialen. Dit streven wordt weerspiegeld in het gebruik van milieuvriendelijke stoffen zoals gerecycled nylon, organisch katoen en bamboe; allemaal ontworpen om afval te verminderen en toch uitstekende prestaties te leveren in alle omstandigheden en op elk terrein. Bovendien heeft Sea to Summit relaties opgebouwd met gelijkgestemde partners zoals de National Parks Association (NPA) – een organisatie die zich inzet voor de bescherming van natuurlijke habitats – en initiatieven ontwikkeld zoals ‘Pack It Out’ – dat kampeerders aanmoedigt om al het afval dat ze tijdens hun kampeertochten produceren mee naar huis te nemen, zodat ze geen sporen achterlaten – om hun inzet voor milieuverantwoordelijkheid nog verder te demonstreren.

Klantenservice is key

Sea to Summit levert niet alleen high-end producten tegen redelijke prijzen, maar staat ook bekend om haar klantenservice die ongeëvenaard is wat betreft reactiesnelheid en behulpzaamheid. Klanttevredenheid staat altijd voorop bij het bedrijf en daarom bieden ze uitgebreide garanties op alle aankopen en een gratis retourbeleid voor wie niet tevreden is over zijn of haar aankoop.

Het verhaal achter het ontstaan van Sea to Summit

Het succes is grotendeels te danken aan mondelinge aanbevelingen van tevreden klanten, van wie velen Sea to Summit al sinds de oprichting gebruiken. Die loyaliteit spreekt boekdelen over de kwaliteit van de producten die dit merk levert.

That’s the story

Dit is het verhaal achter de indrukwekkende opkomst van het Australische outdoor merk Sea to Summit. Het bedrijf heeft zichzelf jaar na jaar weten te handhaven door de focus te leggen op het leveren van producten van uitstekende kwaliteit en een ongeëvenaarde klantenservice. Daarnaast zet het zich in voor een duurzame omgeving, waardoor buitenruimtes veilige havens blijven voor toekomstige generaties om van te genieten!

Video: Behind the Sea to Summit Spirit

Een glimp van de geest achter Sea to Summit. Oprichters Roland Tyson en Penny Sanderson delen wat het drijft achter de ontwerpen en het ethos van het merk.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

8 redenen waarom Wales een must is voor de buitensporter die variatie wil

Wales is een land dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en gastvrije bevolking. Hoewel het misschien niet zo populair is als...

De Sea To Summit Dry Bag voor meer dan outdoor

Met de Lightweight Dry Bags van Sea to Summit hoef je je geen zorgen meer te maken over water of vocht die je spullen...

Win het boek ‘Run’ de 100 mooiste hardlooproutes ter wereld

Ben jij een fanatieke hardloper en op zoek naar nieuwe uitdagingen? Dan is het boek 'Run' een absolute must-read voor jou! In dit boek...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief