De unieke Ortovox Diract Voice lawinepieper met spraaknavigatie

De winter staat weer voor de deur en het wintersport materiaal wordt weer langzaamaan van stal gehaald. Voor de off-piste skiërs en boarders onder ons is de lawinepieper daar een onderdeel van. Een lawinepieper is een apparaat dat radiogolven (457 khz) uitzendt in de ‘send-mode’. In de ‘search-mode’ kunnen deze golven gevolgd worden. Het is met deze piepers zodoende mogelijk om een lawineslachtoffer snel te lokaliseren, om de deze snel uit te kunnen graven. Ortovox lanceerde vorig jaar de Diract Voice; de eerste lawinepieper met spraaknavigatie.

In 1980 bracht Ortovox haar eerste lawinepieper op de markt en sindsdien presenteren ze elke vijf jaar een nieuw, baanbrekend model. De Diract Voice is ‘s werelds eerste lawinepieper met geïntegreerde spraaknavigatie, duidelijke commando’s, een intuïtief design en een eenvoudige bediening. Deze lawinepieper is het ideale hulpmiddel om lawine reddingsacties zo makkelijk, efficiënt en intuïtief mogelijk te maken. Dus een onmisbaar onderdeel van je lawine uitrusting.

Spraaknavigatie in acht talen

Uit onderzoek van Ortovox lijkt dat slechts 55% van de consumenten weet wat ze precies moeten doen bij een lawine ongeval. De overige 45% geeft aan minimale tot zelfs geen kennis hierover te hebben. Dit was voor Ortovox reden om de Diract Voice te ontwikkelen. Een lawinepieper die iedereen helpt om de zoektocht tijdens een lawine te versnellen en te vereenvoudigen. De Diract Voice ondersteunt je in elke zoekfase. De spraaknavigatie van de Diract Voice is beschikbaar in acht verschillende talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans en Duits.

De unieke Ortovox Diract Voice lawinepieper met spraaknavigatie

Smart Antenna technologie

Los van deze innovatieve zoekfuntionaliteit biedt, de Diract Voice ook optimale bescherming voor jezelf, want dankzij de Smart Antenna technologie geeft de pieper altijd een sterk zendsignaal. De Standby Mode zorgt er verder voor dat de Diract Voice automatisch van ontvangen naar zenden omschakelt als je tijdens het zoeken alsnog overvallen wordt door een na-lawine. Maar, dat is niet alles… Als basispieper heeft Ortovox dit seizoen nog een nieuwe lawinepieper gelanceerd, namelijk de Diract. Deze lawinepieper heeft dezelfde features als de Diract Voice, alleen zonder de spraaknavigatie.

Zowel de Diract als de Diract Voice lawinepiepers kunnen door middel van een app en Bluetooth aan een smartphone gekoppeld worden. Met de app kun je gemakkelijk software updates plannen en je instellingen (zoals de taal) veranderen. Daarnaast zijn de Diract en Diract Voice, dankzij de Lo-Ion batterij, geschikt voor gebruik in (extreem) lage temperaturen. De batterijen lekken niet en zijn met een USB-c kabel weer oplaadbaar. Dit maakt deze nieuwe lawinepiepers ook nog eens milieuvriendelijk.

De unieke Ortovox Diract Voice lawinepieper met spraaknavigatie

De Diract en de Diract Voice zijn een betrouwbaar hulpmiddel en bieden goede begeleiding vanaf het eerste signaal. Tijdens de zoektocht ontvang je diverse zoekinstructies, die makkelijk te volgen zijn. De gebruikersinterface heeft een real time weergave van 360 graden en reageert op het gedrag van de gebruiker. Het draagsysteem is gemakkelijk te openen met handschoenen en geeft je snel toegang tot het gebruik van de lawinepieper.

Je cognitieve vermogen verbeteren in een stressvolle situatie

Natuurlijk stel je jezelf die ene vraag: welke rol speelt de Diract Voice tijdens een lawine ongeval? Intuïtieve bediening staat gelijk aan automatisch actie ondernemen: hoe minder je hoeft na te denken in zo’n situatie, hoe beter. Daar is geen twijfel over mogelijk! Een lawinepieper met spraaknavigatie is dan je beste vriend, hij zorgt er namelijk voor dat je je ogen richt op de situatie en niet op het apparaat. Visuele informatie wordt altijd eerst verwerkt en daarna begin je pas te handelen. Duidelijke instructies betekenen dus dat we minder cognitieve capaciteit nodig hebben, die in een dergelijke situatie al beperkt is. In extreem stressvolle situaties is een stem die instructies geeft altijd goed. Je voelt je minder alleen en een stuk rustiger. In een optimale situatie zal het stressniveau dalen en het cognitieve vermogen verbeteren.

De unieke Ortovox Diract Voice lawinepieper met spraaknavigatie

Win een Ortovox Diract Voice lawinepieper

Wil je deze lawinepieper met geïntegreerde spraaknavigatie winnen? Onder de lezers van Gearlimits verloten we een Ortovox Diract Voice lawinepieper t.w.v. €390,-.

Meedoen is eenvoudig:

Deze actie liep tot en met 31 december 2022.

De winnaar is:

Henk-Jan Geel

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

11 REACTIES

 1. Mooiste off piste ervaring was voor mij mijn eerste en was in Chamonix! Ondanks het slechte weer, enorm veel powder maar vooral quasi de enige op de berg met mijn gids. Verse sneeuw voor ons alleen, zalig!

  • Tijdens een prachtige off-piste tocht in Val Thorens waren we ineens toeschouwer bij een gevecht tussen een marmot en een vos. Ademloos hebben we van afstand toegekeken tot de vos er uiteindelijk vandoor ging en de marmot terug naar zijn holletje kroop.

 2. In principe omarm ik elk moment buiten de piste. Maar diegene die mij het meest bij is gebleven, zijn de verse sporen die we getrokken hebben in Sulden. Een onbekend gebied in Italië voor ons, waar wij door omstandigheden (covid) onverwacht terecht kwamen. Gedacht dat we geen sneeuw meer zouden zien (gebieden sloten allemaal) dus genoten van elke cm die we in de pow konden rijden.

 3. Mooiste off piste ervaring was dan toch in de.hardangervidda. Na een dag of drie off track en off piste kwamen we daar een kudde rendieren tegen.
  Prachtig. Op de Hardangervidda is de grootste wilde rendieren kudde van Europa. Diep verscholen tussen bergen en dalen. En wij stonden op 300 meter afstand ons te vergapen.

 4. Mooiste off-piste ervaring: 5 dagen toerskiën met vrienden op de Lofoten in Noorwegen. Wisselende condities: regen, sneeuw maar op de laatste dag toch zon. Fantastisch om na een paar uur stijgen een afdaling te kunnen maken die je eindigt op het strand. Surfers in Unstad. Een stuga aan een fjord. Helaas geen noorderlicht want te laat in het seizoen. Maar wat een gave trip. Ik ga op zeker een keer terug.

 5. Mooiste off piste ervaring was de eerste maal dat ik off piste ging. Die sneeuw, voelde direct zo anders aan. Ik had het gevoel dat ik zweefde , zalig!

 6. Vorig jaar nog in Au, dump gezien en vrij genomen. Paar liftjes en 2 dagen lang hard gewerkt om met een man of 4 tot max 6 alle poeder van sporen te voorzien. Niet gelukt, teveel poeder, voor ons ons alleen. Grijns.

 7. Mijn mooiste ervaring was in 2001, dat jaar werkte ik bij de ESF op het kinderweidje en ik ben 1 keer voor werk met perfecte sneeuw naar boven gelopen om bij zonsopkomst als eerste off piste naar beneden te boarden. Hopelijk wordt het dit jaar nog wat, ik zit nu in de stromende regen in de auto voor een weekje wintersport in les Contamines een skigebied op 1800=2485m……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief