Rolstoelgebruikers kunnen nu ook voor kleding terecht bij Bever

Bever heeft bekendgemaakt een speciale kledinglijn voor rolstoelgebruikers in het assortiment te hebben opgenomen. De buitenwinkel is daarmee de eerste retailer die een kledingcollectie voor rolstoelgebruikers via de ‘reguliere’ kanalen beschikbaar maakt.

Albert Scholte, CEO Bever: “Al 45 jaar is het ons doel om iedereen met de beste producten te laten genieten van buiten. Desondanks kwamen we er pas onlangs achter dat we dit nog niet helemaal bereikten voor rolstoelgebruikers. Toen zijn we snel gaan schakelen.”

Fotograaf opende de ogen van Bever

De retailer werd hierop getriggerd toen hun nieuwe campagne ‘Buiten is voor iedereen’ werd gelanceerd. Daarin stond onder andere een rolstoelmodel centraal, een fotograaf met wie Bever in het verleden veel werkte, maar die door een ongeluk een dwarslaesie opliep. Scholte: “Tijdens de shoot vertelde Ydwer dat het voor mensen in een rolstoel überhaupt lastig is om kleding te vinden, laat staan kleding om de natuur mee in te gaan. Broeken zorgen voor onbedoeld hoogwatereffect, jassen zijn te kort en laten tocht door, en veel kleding knelt. Hij merkte op dat hij ook bij ons niet terechtkon voor de juiste materialen, en hij had gelijk.”

Rolstoelkleding voor actief buitengebruik

Op advies van Ydwer nam Bever contact op met Kinetic Balance, een merk dat specialistische rolstoelkleding met een moderne look maakt voor actief buitengebruik. Inmiddels verkoopt Bever in de webshop de gepatenteerde RAINDEK-collectie van Kinetic Balance. Naar verwachting zal de collectie binnenkort worden uitgebreid met speciale jassen en andere outdoorproducten van het merk. Scholte: “Door Kinetic Balance in ons assortiment op te nemen zetten we opnieuw een mooie stap richting onze missie en maken we buiten weer een stukje toegankelijker.”

Rolstoelgebruikers kunnen nu ook voor kleding terecht bij Bever

Samen geschiedenis schrijven

Jan-Jaap Zwart, General Manager Kinetic Balance: “Net als bij onze klanten en medewerkers is de drang naar avontuur en het aangaan van nieuwe uitdagingen groot. Toen Bever ons benaderde met de vraag om samen buitenkleding voor de zittende mens toegankelijker te maken, waren we uiteraard meteen enthousiast. Het is onze ambitie om de markt van rolstoelkleding te veranderen. Dat een gerenommeerde keten als Bever de noodzaak van een goede pasvorm en technische functionaliteit alsmede de kwaliteit van onze producten erkent, zal daar zeker een bijdrage aan leveren. Andere bedrijven en personen die net als wij en Bever een positief verschil willen maken en daarbij anderen willen inspireren, nodig ik bij dezen uit om samen met ons mee te gaan op deze reis. Het is onze wens om geschiedenis te gaan schrijven en daadwerkelijk een inclusievere wereld te realiseren.”

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review

Als je op zoek bent naar een comfortabele rugzak voor wandelingen, hikes of backpack reizen, dan raad ik de Lowe Alpine Airzone Trail Camino...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief