Riva-style suppen met de Bootlegger van Fitzke Boards

Suppen next-level… Sup is allang geen hype meer, maar een serieuze watersport geworden. De sup boards worden steeds verbeterd. Zo ook door Kevin Fitzke uit Minneapolis USA. Hij geeft een hele nieuwe draai aan het suppen. Met zijn bedrijf Fitzke Boards, ontwierp hij de Bootlegger. Gemaakt uit mahoniehouten multiplex. Ook aan duurzaamheid is gedacht. De Bootlegger SUP is gebouwd met minder dan 10% massief hout. Om de ultieme glans te bereiken, krijgt de bootlegger een drievoudige schuurbehandeling. De schilderingen zijn er met de hand op gebracht.

1968 Riva Aquarama en –
ook leuk – de Lamborghini 350 GT. Foto: Maurice Volmeyer

De inspiratie voor Bootlegger heeft Fitzke opgedaan bij de ontwerpen van vliegtuig- en houtboten uit het begin van de jaren twintig. Ik moest bij het zien van de Bootlegger meteen denken aan de Riva boten.

Het dek is voorzien van twee ergonomische – 5 mm dikke – SeaDek pads voor comfort en controle. Aan de voorkant is de Bootlegger is voorzien van een opslag compartiment. Ideaal voor het opslaan van je slippers, broodtrommeltje, water combat kit… whatever. Het opslag compartiment is weer voorzien van een waterdicht vak waarin je bijvoorbeeld je smartphone kunt ‘stashen’.

Omdat ik de prijs niet op zijn site konden vinden, heb ik het Kevin zelf gevraagd:

I sell the board for $3900 and they are each built to order. Each board takes about 5 weeks to produce. It’s just myself that designs and builds the boards.

De vaareigenschappen! Daar kan ik niet zo veel over zeggen. We hebben de ‘Bootlegger’ (nog) niet kunnen proberen 😉

Maar, we hebben altijd de foto’s nog.

[vc_gallery interval=”5″ images=”14160,14161,14162,14163″ img_size=”full”]

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

5 high-end outdoor klapmessen voor iedere serieuze buitensporter

Een outdoor mes is niet alleen mooi, maar ook een onmisbare tool voor de serieuze buitensporter. Er zijn veel verschillende soorten messen, maar in...
00:03:38

De 4 must-see wintersport films

Eerder kon je onze 5 wintersport klassiekers die je moet zien vóór het winterseizoen start vinden. Als vervolg hebben we 4 must-see wintersport films...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.