Riva-style suppen met de Bootlegger van Fitzke Boards

Suppen next-level… Sup is allang geen hype meer, maar een serieuze watersport geworden. De sup boards worden steeds verbeterd. Zo ook door Kevin Fitzke uit Minneapolis USA. Hij geeft een hele nieuwe draai aan het suppen. Met zijn bedrijf Fitzke Boards, ontwierp hij de Bootlegger. Gemaakt uit mahoniehouten multiplex. Ook aan duurzaamheid is gedacht. De Bootlegger SUP is gebouwd met minder dan 10% massief hout. Om de ultieme glans te bereiken, krijgt de bootlegger een drievoudige schuurbehandeling. De schilderingen zijn er met de hand op gebracht.

1968 Riva Aquarama en –
ook leuk – de Lamborghini 350 GT. Foto: Maurice Volmeyer

De inspiratie voor Bootlegger heeft Fitzke opgedaan bij de ontwerpen van vliegtuig- en houtboten uit het begin van de jaren twintig. Ik moest bij het zien van de Bootlegger meteen denken aan de Riva boten.

Het dek is voorzien van twee ergonomische – 5 mm dikke – SeaDek pads voor comfort en controle. Aan de voorkant is de Bootlegger is voorzien van een opslag compartiment. Ideaal voor het opslaan van je slippers, broodtrommeltje, water combat kit… whatever. Het opslag compartiment is weer voorzien van een waterdicht vak waarin je bijvoorbeeld je smartphone kunt ‘stashen’.

Omdat ik de prijs niet op zijn site konden vinden, heb ik het Kevin zelf gevraagd:

I sell the board for $3900 and they are each built to order. Each board takes about 5 weeks to produce. It’s just myself that designs and builds the boards.

De vaareigenschappen! Daar kan ik niet zo veel over zeggen. We hebben de ‘Bootlegger’ (nog) niet kunnen proberen 😉

Maar, we hebben altijd de foto’s nog.

[vc_gallery interval=”5″ images=”14160,14161,14162,14163″ img_size=”full”]

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het is lente! Tijd om naar buiten te gaan

Yes! De lente is weer begonnen. Het zonnetje breekt door, de natuur ontwaakt, krokussen en narcissen bloeien, bomen hebben bloesem. Ook wij ontwaken en...

Review: Cortazu Mountain Hardshell en Midlayer

De Cortazu Hardshell is een lichtgewicht drielaags hardshell jack. Gemaakt voor het skiën, wandelen of voor woon-werkverkeer. De DermizaxEV-stof is 100% waterdicht. Winddicht en...

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief