Rab lanceert dons-inzamel en recycle programma

Rab is gestart met een eigen programma voor het verzamelen en recyclen van dons. De regeling maakt deel uit van de duurzaamheid strategie van Equip (waar Rab onderdeel van uitmaakt) voor de lange termijn, waarbij Equip in 2020 is gecertificeerd als klimaatneutraal bedrijf en zich ertoe heeft verbonden om Net Zero te bereiken in 2030.

De service wordt aangeboden op het hoofdkantoor van Rab in Alfreton, Derbyshire, en wordt gelanceerd in samenwerking met de experts op het gebied van recycling van dons bij Minardi Piume. Als de Britse proef succesvol is, is Rab van plan de service wereldwijd uit te breiden in een voortdurende poging om de cirkel van waardevolle bronnen te sluiten.

In 2020 werd het iconische Microlight-assortiment van Rab geüpdatet met 100% P.U.R.E. Gerecycled dons, naast een breed scala aan producten waarin meer gerecyclede materialen zijn verwerkt.

Rab dons recycling service

Consumenten krijgen de mogelijkheid om versleten donsproducten (zoals donsjassen en slaapzakken als ze niet meer werken) naar de recyclingservice op het hoofdkantoor van Rab te brengen. Bijzonder aangemoedigd zijn donsbedden zoals dekbedden en kussens, die in het verleden moeilijk te recyclen waren. Het dons wordt vervolgens naar Minardi Piume gestuurd, het team achter P.U.R.E. Gerecycled dons. ZUIVER. is het eerste gerecyclede dons dat is gecertificeerd door de Global Recycling Standard (GRS).

Rab lanceert dons-inzamel en recycle programma

Na te zijn gewassen, behandeld en beoordeeld op kwaliteit kan het dons worden gebruikt voor nieuwe technische producten. Andere materialen die voortkomen uit de verzamelde items worden verwerkt en gerecycled op een externe locatie; de dienst brengt geen extra kosten met zich mee voor de eindgebruiker.

Terugwinnen post-consumer afval

Dons is een natuurlijk en één van de beste en meest isolerende materialen ter wereld. Door het te recyclen, kunnen we een waardevol materiaal terugwinnen dat anders op de vuilnisbelt terecht zou komen. Het team van P.U.R.E. zijn experts in het terugwinnen van post-consumer afval en het herstellen tot dons van hoge kwaliteit, geschikt voor enkele van de meest technische producten van Rab.

Debbie Read, CSR Manager van Rab, legt uit: “Dons heeft altijd deel uitgemaakt van Rabs identiteit en we zijn er trots op onszelf‘ The Masters of Insulation ’te noemen. Met de lancering van ons eigen programma voor het verzamelen en recyclen van dons, zijn we blij om weer een stap te zetten naar een duurzamer bedrijf en om een van de leiders te zijn in de outdoor-industrie.”

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

GearBite: De midlayers van Fjällräven

Fjällräven heeft een aantal midlayers waarmee je de komende maanden behaaglijk rond het kampvuur kunt zitten tijdens een zwoele zomeravond. Gezelliger wordt het niet...

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Op zoek naar high-end gear kom je soms pareltjes tegen. Op mijn zoektocht naar een degelijk opblaasbaar sup board voor langere tochten met de...

The North Face presenteert film over ouderschap – New Life

The North Face presenteert zijn nieuwe film ‘New Life’. De film volgt klimmers Caroline Ciavaldini en James Pearson op hun ontdekkingsreis binnen het ouderschap. Centraal staat het verhaal over de risico’s én de successen rondom hun avonturen in...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief