Preview: Adidas Terrex is klaar voor de natuur

De hardnekkige herfstmaanden dienen zich aan dan betekent regen, wind, bladeren, glibberigheid en natte wegen en paden. Jij kunt er voor kiezen om binnen te blijven, gekluisterd achter de tv of de laptop. Een andere keuze is er een waarmee je de natuur ontdekt en letterlijk de stoute schoenen aantrekt. Die keuze is met de komst van de trailschoen van Adidas een stuk eenvoudiger. De Adidas Terrex ontbeert het niet aan angst voor de elementen. Outdoor is nooit meer hetzelfde.

Adidas bouwt met het model Terrex aan de toekomst voor de fanatieke trailers. Want: het aantal uitgegeven exemplaren in deze lijn is enorm. Daarmee stelt het Duitse merk verschillende outdoor liefhebbers in staat om de passie te bedrijven. Bergbeklimmen? Abseilen? Hiken door een heuvelachtig landschap? Een trailrun? Of een middellange wandeling door een oneindig glooiend gebied?

De Agravic, de Flow, de Skychaser, de Easttrail, de Switch of de Snowpitch. Een voor een modellen uit de Terrex-serie, met een eigen karakter en kenmerkende capaciteiten. Terrex is veel meer dan een wandelschoen, een hiking hulpmiddel of outdoor equipment: het is een schoen die de beleving van buiten naar een next level brengt.

Bij de Terrex blijft het merk zichzelf trouw. Het voorkomen van veel van de schoenen is vooral robuust, stevig en duurzaam. Op het bovenwerk geeft het GORE-TEX materiaal een waterdicht en droog gevoel. Je kunt in de plassen, door de meren en door het smeltwater stappen zonder dat de sokken of voeten er last van hebben. Dit materiaal geeft ook een comfortabel en stabiele injectie aan de pasvorm van Adidas Terrex schoenen. De driestrepen van Adidas staan prominent op de zijpanelen van de schoen. Als een handtekening voor de toeschouwers.

De zool in de schoenen kent met het materiaal traxion een manier om de grip te vergroten. Veiligheid, stabiliteit en het vertrouwen in de volgende stap blijven daarmee hoog in het vaandel en dit geeft jou, als drager, het comfort om een uitdagende trail uit te zoeken. De Terrex is er een die het brein van de echte outdoor specialist uitdaagt. Op zoek naar de grenzen van de omgeving en het lichaam.

Geen obstakel is daarbij te gek. Rotsen, bomen, smalle en kronkelige paden of doordrenkte modderpoeltjes. Het overwinnen van de elementen zit in het DNA van deze duurzame en sportieve outdoor lijn. Met een EVA-middenzool zit het met de demping meer dan goed: dit gedeelte van de schoen levert nog meer grip op,  daarbij maakt de richting op het kompas niet uit. In elke windrichting waarin de hiker zich begeeft, zorgt de middenzool voor het beheersen van de ondergrond.

Ondanks de vele voordelen van de schoen is het gewicht van de Adidas Terrex opvallend laag. Een indicatie? Driehonderd gram staat op de teller bij het gros van de modellen. Bij het dragen van deze schoen gaan zintuigen zich richten op de omgeving, de uitzichten, de horizons en de natuurverschijnselen. De Terrex doet simpelweg waar hij voor dient: alles overwinnen aan de oppervlakte.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het is lente! Tijd om naar buiten te gaan

Yes! De lente is weer begonnen. Het zonnetje breekt door, de natuur ontwaakt, krokussen en narcissen bloeien, bomen hebben bloesem. Ook wij ontwaken en...

Review: Cortazu Mountain Hardshell en Midlayer

De Cortazu Hardshell is een lichtgewicht drielaags hardshell jack. Gemaakt voor het skiën, wandelen of voor woon-werkverkeer. De DermizaxEV-stof is 100% waterdicht. Winddicht en...

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief