Petten met een boodschap van ohdeer headwear

Vandaag start de crowdfunding campagne van ohdeer headwear. There’s a new ‘sustainable’ brand in town! Arnout Vrieling en Paul van Renselaar, twee vrienden uit Harderwijk zetten hun gezamenlijke passie voor sneeuw, bergen, natuur en petten om in een nieuw en uniek merk met een eigen identiteit en verhaal. Waar er genoeg petten op de markt te verkrijgen zijn is het verhaal achter het merk ohdeer anders, heel anders.

Petten met een boodschap van ohdeer headwearWat maakt het concept van ohdeer uniek? Paul: “Wij delen al jaren een gezamenlijke passie voor wintersport en zijn meerdere keren per jaar in de Oostenrijkse Alpen te vinden. De combinatie van sport en de prachtige natuur is iets wat ons ontzettend veel energie geeft en hier willen wij nog jaren van genieten. Tijdens één van onze trips kwam het besef dat wanneer het klimaat dusdanig blijft veranderen wij, of generaties na ons, niet meer kunnen genieten van de natuur zoals wij dat doen. Dit heeft ons aan het denken gezet. Zodoende zijn we tot het idee gekomen om een eigen merk op te zetten en daarmee een directe bijdrage te kunnen leveren aan het verduurzamen van onze planeet.”

Petten met een boodschap van ohdeer headwearDeze winter ook mutsen

Het merk ohdeer ontwikkelt hoge kwaliteit petten, snapbacks om precies te zijn. In de winter zullen ook mutsen toegevoegd worden aan het assortiment. Alles voor op je hoofd dus. Alle designs zijn gemaakt van 100% duurzame stoffen, zoals organisch en gerecycled katoen. Kortom: Goed voor het milieu. Alsof dat nog niet genoeg is wordt 10% van elk verkocht product gedoneerd aan goede doelen en initiatieven die zich inzetten voor het behoud van de natuur. “We weten dat we hiermee de wereld waarschijnlijk niet gaan veranderen, maar we hopen op deze manier het bewustzijn te vergroten en zelf een steentje bij te dragen. Grote veranderingen starten immers klein”, aldus Arnout.

ohdeer crowdfunding campagne

De twee vrienden zijn vastberaden om ohdeer tot een succes te maken maar daar hebben ze de hulp van de maatschappij bij nodig. Om het nieuwe merk te lanceren hebben ze besloten om een crowdfunding campagne op te zetten. Via deze campagne kunnen mensen alvast één of meerdere petten bestellen of een financiële bijdrage leveren om het project te steunen. Wanneer het streefbedrag is gehaald zal de productie direct gestart worden en kan men de pet(ten) binnen een aantal weken thuis verwachten.

Benieuwd naar het verhaal, volg de instagram pagina van ohdeer headwear.

Petten met een boodschap van ohdeer headwear

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief