De complementaire Mountain Hardshell en Mid-layer combinatie van Cortazu

Nederlands outdoor merk Cortazu lanceerde medio maart haar vierde kickstarter campagne. In 34 minuten konden ze aan de slag met de nieuwe collectie, een tweetal jassen die complementair aan elkaar zijn. Een hardshell en een mid-layer. De mid-layer is voorzien van een Zip-in systeem waarmee deze in de Hardshell kan worden worden geritst.

Daarmee kan de gebruiker dus zelf bepalen wat het beste aansluit op de type activiteit en weersomstandigheden van dat moment. Het mooie van de jassen van Cortazu is dat ze geschikt zijn om in te skiën, wandelen en voor dagelijks gebruik. Wij noemen het functional fashion omdat de jassen niet alleen geschikt zijn voor outdoor activiteiten en dagelijks gebruik, maar het oog ook wat wil.

Cortazu Mountain Hardshell

De Mountain Hardshell is een lichtgewicht 3-laags hardshell jas. Perfect om te skiën, wandelen of woon-werkverkeer. Door gebruik te maken van het Dermizax EV-materiaal –  met een waterkolom van 25.000 – is de hardshell 100% waterdicht en winddicht en blijft ademend onder actieve omstandigheden. Ook zijn de functionaliteiten voor de outdoor activiteiten niet vergeten. 

De ideale Mountain Hardshell en Mid-layer combinatie van Cortazu

Voorzien van maar liefst meer dan 20 features, waaronder telefoonzakje, waterdichte AcquaGuard-ritsen, Cohaesive-koorden, Recco Rescue-systeem, keycord en meer.

De hardshell is verkrijgbaar in maar liefst 6 kleuren.

De ideale Mountain Hardshell en Mid-layer combinatie van Cortazu

Cortazu Mountain Mid-layer Zip in

De Mountain Mid-layer is een goed ademende en warme jas. Ideaal voor het creëren van ‘lagen’ in koudere omstandigheden, of je nu wandelt, skiet of gewoon voor het dagelijks leven. Deze geïsoleerde jas is warm, ademend en gemakkelijk in te pakken. Gebruik het Zip-in systeem om de mid-layer in je Cortazu Mountain Hardshell te bevestigen. De mid-layer is ook te dragen als losse jas, dus zonder de hardshell. Volledig geïsoleerd en dus perfect is voor het herfst- en winterseizoen.

Ook de mid-layer is verkrijgbaar in 6 kleuren.

De ideale Mountain Hardshell en Mid-layer combinatie van Cortazu

Merk met een missie

Met de pay-off ‘We don’t sell to get, we sell to give’ maakt Cortazu een statement. Zij bestaan niet alleen om outdoor kleding te verkopen, maar ook om mensen te inspireren en aan te moedigen om hun eigen avonturen te creëren en tegelijkertijd de wereld om ons heen te ondersteunen. Daarom is Cortazu een partnership aangegaan met Justdiggit en zijn ze samen op missie om de planeet af te koelen. 

We don’t sell to get, we sell to give

Als we de aarde kunnen opwarmen, dan kunnen we haar ook weer afkoelen. Voor elk verkocht product steunt Cortazu de Re-green Revolution om mensen te inspireren van het buitenleven te genieten met ethisch geproduceerde producten.

Voor elke verkochte jas wordt 62 vierkante meter land vergroent aan de voet van de Kilimanjaro. Zo ondersteunt het merk lokale gemeenschappen en (her) groei van een prachtig stukje natuur. Terwijl je een met sneeuw bedekte berg kunt beklimmen voor een once in a lifetime ervaring of gewoon van het buitenleven kunt genieten in het dagelijks leven.

Wat kosten de jassen en waar koop ik ze?

De Mountain Hardshell en de Mid-layer kosten respectievelijk € 399,- en € 165,- en zijn verkrijgbaar in de Cortazu webshop.

De ideale Mountain Hardshell en Mid-layer combinatie van Cortazu

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief