Het Oekraïense Marsala Shoes laat zich niet (leger) kisten

De Oekraïnse Maria Masliy was tot de oorlog in Oekraïne begon creative director van damesschoenenmerk Marsala. Maar toen Rusland, Oekraïne binnenviel besloot ze haar bedrijf radicaal te veranderen. Maria verhuisde haar zaak van Charkiv richting de Poolse grens. Zelf kwam ze in Amsterdam terecht waar ze nu succesvol haar bedrijf runt. High heels ontwerpt ze inmiddels niet meer. Nee, ze stapte geheel over op stoere legerkisten, de MARS Military Shoes.

De oorlog was twee maanden gaande toen Maria Masliy een bericht van een meisje kreeg. Ze vertelde Maria dat ze een maand samen met 150 anderen in een koude, krappe schuilkelder had gezeten. Maria was op dat moment in Amsterdam. Toen de oorlog net was begonnen heeft Marsala direct al haar outdoor schoenen en warme kleren aan het leger geschonken.

Het Oekraïense Marsala Shoes laat zich niet (soldaten) kisten

Het meisje was één van de gelukkigen die de outdoor boots kreeg. Ze droeg ze een hele maand. Het was het moment dat Maria zich realiseerde dat ze moest doorpakken. Inmiddels heeft ze ruim 3000 paar outdoor boots aan het Oekraïense leger gedoneerd. De ruim 50.000 mannen en vrouwen die zich vrijwillig bij het leger hebben aangesloten zijn er erg positief over.

MARS Military Shoes

Het ontwerp van de MARS, de naam gelieerd naar de Romeinse god van de oorlog, kenmerkt zich door het gebruik van hoogwaardige materialen. Zo is de schoen volledig waterdicht en heeft het waterafstotende Nubuck details. De zool is stabiel, elastisch en voorzien van twee lagen. Elk paar MARS Military Shoes weegt 1360 gram. Het voetbed is ademend en geeft warmte terug. De schoen vormt zich naar de voet en het been van de gebruiker. De makers zijn trots op hun product. Dat is te zien aan het blauw witte Oekraïense vlaggetje op elke schoen.

Pre-order jouw paar via Kickstarter

De MARS Military Shoes zijn vanaf nu ook voor de consument beschikbaar. Je hebt de keuze tussen de kleuren sand en forest. Daarnaast zijn er een aantal koop opties. Ons spreekt de optie een paar voor jouw en een paar voor een soldaat erg aan. Deze kost 260 euro.

De productie is gestart in december en je hebt je schoenen voor een early date in februari 2023 en een later date in mei 2023 in huis. Afhankelijk van hoe de situatie zich in Oekraïne ontwikkeld. Daarom heeft Marsala een externe partner in de arm genomen. Als je nu je pre order plaatst ontvang je 40% korting. Naast je schoenen help je de fabriek en haar 50 werknemers de oorlog door. Maria en haar collega’s zijn je dankbaar.

Het Oekraïense Marsala Shoes laat zich niet (soldaten) kisten
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2023/2024

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij...

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief