De geheel nieuwe Suunto Core Alpha Stealth is gemaakt voor iedere buitensporter | GearBite

Voor iedere veeleisende buitensporter is er altijd een Suunto. Nu is er de nieuwe Core Alpha Stealth, een ABC-outdoorhorloge (Altimeter, Barometer, Compass). Of je nu klimt, hiked, snorkelt of gebruikt in het dagelijks leven, met dit horloge ga je altijd goed voorbereid op pad. De Core heeft een Time & Date functie, Dual time, Alarm, Countdown timer en stopwatch. De Core bestaat al enige tijd, maar deze nieuwe versie heeft enkele speciale militaire features.

De Suunto Core Alpha Stealth is ontworpen, gebouwd en getest volgens militaire normen en bevat belangrijke functies voor je outdoor avontuur. Inclusief ‘roodlichtmodus’ voor gebruik in het donker met een nachtkijker. Militair, tactisch, survival-enthousiastelingen, jagers en outdoor liefhebbers zullen de robuuste constructie, het gebruiksgemak en de batterijcapaciteit van 12 maanden zonder opladen waarderen.

GearBite: de geheel nieuwe Suunto Core Alpha Stealth is gemaakt voor iedere buitensporter

Core Alpha Stealth getest in extreme situaties

Om te voldoen aan de militaire standaard (MIL-STD-810), onderging de Suunto Core Alpha Stealth uitgebreide en extreme testsituaties. Waaronder trillings- en schokbeheer, blootstelling aan verschillende temperaturen, scenario’s voor langdurige onderdompeling in vloeistof, en andere tests. De textielband van het horloge voldoet aan de eisen zoals die worden gesteld door het Amerikaanse Ministerie van Defensie, de zogenaamde Berry Amendment-richtlijnen, wat de duurzaamheid garandeert en betekent dat de productie in de Verenigde Staten heeft plaatsgevonden.

Suunto heeft een lange geschiedenis in het vervaardigen van duurzame wearables die zijn ontworpen voor tactisch en outdoor gebruik. De nieuwe Suunto Core Alpha Stealth is een nieuwe stap in de richting van het leveren van een veelzijdig en allround prestatiegericht sporthorloge, met uitgebreide functies zoals de nieuwe compatibiliteit met nachtzichtbrillen.

GearBite: de geheel nieuwe Suunto Core Alpha Stealth is gemaakt voor iedere buitensporter

Alle features die je nodig hebt

Gebruikers kunnen met vertrouwen door onontgonnen terrein navigeren met behulp van het nauwkeurige ingebouwde kompas, met instelbare declinatie, digitale en mechanische lagervergrendelingen, tot 30 meter waterbestendig, hoogte-, barometer- en diepteregistratie. Gedetailleerde weersinzichten omvatten metingen van de luchtdruk op zeeniveau met grafieken, weertrendindicatoren, tijden van zonsopgang en zonsondergang, temperatuurmetingen en een stormalarm.

De Suunto Core Alpha Stealth weegt 67 gram, wordt geleverd met een aluminium ring, composiet behuizing, mineraal kristalglas en is verkrijgbaar en kost € 279,- en is o.a. verkrijgbaar bij Suunto.com.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het Haglöfs ROC Flash GTX Pro Jacket is multifunctioneel

Het ROC Flash GTX Jacket van Haglöfs is een ideaal outdoor jack dat veel voordelen heeft. Het is gemaakt van drielaags Gore-Tex materiaal.

Waarom de schoenen van Hanwag duurzaam en 100% Made in Europe zijn

Consumenten in het algemeen, maar zeker binnen de buitensport, zijn kritisch en mondig als het gaat om afkomst van materiaal en door wie producten...

Zweedse consumenten roepen Fjällräven opnieuw uit tot meest duurzame merk

Voor het vierde jaar op rij hebben consumenten in Zweden Fjällräven uitgeroepen tot het meest duurzame merk van het land in de categorie ‘Clothes...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief