GearBite: nieuwe Polar Grit X Pro sporthorloges en upgrade van de Vantage V2

Polar Electro lanceert vandaag nieuwe toevoegingen aan zijn familie sporthorloges: de Polar Grit X Pro en Polar Grit X Pro Titan. De lancering valt samen met verschillende upgrades van bestaande horloges, zoalsde nieuwe Polar Vantage V2 SHIFT Edition, een nieuwe rode Polar Vantage V2.

Met deze omvangrijke lancering in drie verschillende productcategorieën speelt Polar in op de toenemende populariteit van lichaamsbeweging in de buitenlucht, nu de wereld langzaam de draad weer oppakt. Polar wil sporters aanmoedigen om erop uit te trekken.

Tienduizend atleten geanalyseerd

Uit onderzoek blijkt dat het beoefenen van verschillende sporten in een avontuurlijke, uitdagende omgeving aanzienlijke gezondheidsvoordelen oplevert. Het onderzoek, waarbij de sportgewoontes van meer dan tienduizend atleten werden geanalyseerd, leverde deze opmerkelijke resultaten op:

 • Bij de top 20% gebruikers die in 2021 in een nieuwe omgeving sportte, werden verschillende gezondheidsvoordelen gevonden ten opzichte van gebruikers die op de gebruikelijke routes bleven:
  • Slaapkwaliteit: 13% beter;
  • Gezette stappen: 16%;
  • Gemiddelde hartslag tijdens trainingen: lichte daling
 • Tegelijkertijd was het aantal mensen dat in 2021 nieuwe plekken ontdekte kleiner dan in 2019; men sportte vaker op dezelfde locatie.
 • Wie in 2021 verschillende types sporten beoefende, registreerde een iets lagere rusthartslag en verhoogde maximale aerobe conditie ten opzichte van mensen die steeds dezelfde sport deden.
 • Desondanks werden er in 2021 gemiddeld 17,4% minder nieuwe sporten uitgeprobeerd dan in 2019, waarschijnlijk als gevolg van de coronapandemie.

Polar Grit X Pro – Go Wherever Your Heart Takes You

Elk Polar-product is ontworpen om sporters tot ongekende hoogtes te laten stijgen – of het nu gaat om een sportdoel, een outdoor-avontuur of een gezonder dagelijks leven. Betrouwbaarheid vormt het hart van elk Polar-horloge, weet inmiddels de meest veeleisende avonturier. In combinatie met het fraaie Scandinavische ontwerp zijn de horloges geschikt voor elke gelegenheid tussen dagelijks leven en opwindend avontuur.

Met de nieuwe Polar Grit X Pro zet het merk een volgende stap in het motiveren van gebruikers om de wereld te ontdekken. Dit premium outdoor multisporthorloge is ontworpen volgens de militaire standaard voor duurzaamheid, heeft een ultralange batterijduur en beschikt over uitgebreide training-, herstel-, slaap- en navigatiefuncties, waarmee outdoorliefhebbers de zwaarste omstandigheden aankunnen. Functies zijn onder andere:

 • Stijl – Premium design met krasbestendig Sapphire glas en flexibele, duurzame FKM polsband. 
 • Militaire duurzaamheid – Ontworpen voor de zwaarste omstandigheden en getest volgens de militaire standaard (MIL-STD-810G): waterresistant tot 100 meter en temperaturen tussen –20 en 50 graden Celsius. 
 • Ultralange batterijduur – Tot 40 uur in training met GPS en hartslagmeting, tot 100 uur met verschillende opties voor energiebesparing. Tot zeven dagen in horlogemodus met 24/7 hartslagmeting.
 • Accuraatheid – Meet iedere hartslag met Polar Precision Prime™ sensorfusie-technologie en vind je exacte locatie met ingebouwde GPS en assisted-GPS voor snelle fix.
 • Navigatie – Nieuwe route- and hoogteprofielen, turn-by-turn begeleiding van Komoot, zie elke klim en afdaling met Hill Splitter™ en navigeer terug naar start met de Track Back-functie. 
 • Always-on outdoor dashboards – Nieuwe navigatiedashboards met barometrische hoogtemeter, locatiecoördinaten, daglichttijden en kompas. 
 • Energiebronnen – Monitor je energieverbruik en krijg slimme reminders tijdens extra lange sessies met FuelWise.
 • Training Load Pro en Recovery Pro – Inzichten die je helpen volledig te herstellen voor de volgende sessie, inclusief automatisch berekende cardio- en spierbelasting.
 • Slaap- en hersteldata – Sleep Plus Stages™ en Nightly Recharge™ monitoren je slaapduur en –kwaliteit en maken inzichtelijk hoe je ‘s nachts herstelt van inspanningen met één simpele score. 
 • Hardloopvermogen – Automatische vermogensmeter aan je pols met behulp van de altimeter en GPS.
 • Uitgebreide tests –Verschillende tests, zoals Running- en Cycling Performance tests, Leg Recovery test en orthostatische test voor het monitoren van conditie, prestatie, voortgang en gepersonaliseerde trainingszones.
 • Smartwatch essentials – Muziekbediening, weersvoorspellingen en push-notificaties aan je pols.

Verkrijgbaarheid Polar Grit X Pro en Polar Grit X Pro Titan

De Polar Grit X Pro is verkrijgbaar in de kleuren Nordic Copper, Black DLC en Arctic Gold voor €499,90. Voor outdoor sporters die alle functionaliteiten van de Grit X Pro zoeken, maar met een nog lichtere (12%) behuizing, is er de Grit X Pro Titan, geproduceerd uit ultrasterk titanium en met twee polsbandjes: een premium, waterproof FKM-band en geperforeerd leder voor het dagelijks gebruik. De Polar Grit X Pro Titan kost € 599,90. Alle modellen zijn verkrijgbaar op Polar.com en bij diverse verkooppunten.


Design- en functie upgrades Polar Vantage V2

Met uitgebreide data en gepersonaliseerde begeleiding helpt de vorig jaar gelanceerde Polar Vantage V2 atleten bij het bereiken van hun doelen en het verbeteren van hun prestaties. Polar breidt het aanbod in deze range nu uit met de Polar Vantage V2 SHIFT Edition. Deze wordt geleverd in de kleuren Silver en Black en met zowel een geperforeerde lederen polsband als een functionele FKM-band.

Met de quick release-bar is het mogelijk om de polsband snel te verwisselen, waardoor het horloge nog geschikter wordt voor uiteenlopende gelegenheden.  Bovendien kunnen bestaande Polar Vantage V2-gebruikers hun horloge upgraden naar de SHIFT Edition met gebruik van de SHIFT Edition-bundel. Deze bevat de SHIFT Edition-adapters en een Polar 22mm-polsband naar keuze.

Alle nieuwe functionaliteiten van de Polar Grit X Pro zullen bovendien via een softwareupdate beschikbaar worden gemaakt voor de Polar Vantage V2. Deze update omvat onder andere:

 • Outdoor functionaliteit – Always-on functies zoals een barometrische altimeter, locatiecoördinaten, daglichttijden en kompas. 
 • Navigatie – Plan routes en hoogteprofielen en navigeer terug naar je startpunt met de nieuwe Track Back-functie. 
 • Hartslagsensormodus – Gebruik de Polar Vantage V2 als hartslagsensor voor koppeling via bluetooth met sportschoolapparatuur of mobiele apps.

De Polar Vantage V2 SHIFT Edition is binnenkort verkrijgbaar in de kleuren Silver en Black voor € 549,90. De SHIFT Edition-horlogebandjes zijn binnenkort verkrijgbaar vanaf €49,90. De bestaande Polar Vantage V2 vanaf vandaag beschikbaar in préorder in een rode kleurzetting. Deze kost € 499,90 en is optioneel ook verkrijgbaar inclusief Polar H10-borstband voor € 549,90.

GearBite: nieuwe Polar Grit X Pro sporthorloges en upgrade van de Vantage V2

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het hoe en waarom van een goede lawine-uitrusting

Off-piste skiën en snowboarden is bijzonder populair. De aantrekkingskracht van verse, onbetreden sneeuw is groot. Het gevaar des te meer. Jaarlijks kost het vele...

Een weekendje binnen? Dan kun je ook avontuur zoeken met gamen

Voor buitensporters is buiten zijn een deel van hun leven. Of het nu gaat om bergbeklimmen, kajakken op rivieren of hardlopen over paden, ze...

De thru-hiking paklijst voor langeafstandswandelaars

Wat heb je nodig voor jouw volgende langeafstandswandeling? Goede vraag! Samen met thru-hiking gingen we op onderzoek uit en kwamen we tot een handige...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief