Gearbite: De nieuwe Olight Warrior X Turbo zaklamp

De Olight Warrior X Turbo, de grote broer van de Warrior X en de Warrior X Pro. Het mag dan een ‘tactische’ zaklamp zijn, maar hij is breed inzetbaar. Denk aan de jacht, search & rescue, outdoor of thuisgebruik. 

Zoals eigenlijk voor alle producten van Olight geldt; goed afgewerkte en duurzame producten. Nu is er ook de Olight Warrior X Turbo, een nieuwe compacte tactische verstraler uit het Olight programma. Volgens dezelfde standaarden gebouwd als de Warrior X en Warrior X PRO. 

Straal tot 1000 meter

Deze verstraler heeft een hele doelgerichte nauwe straal om op afstand tot 1000 meter doelen te kunnen vinden. Olight heeft de bezelkop voorzien van een blauwe tactische RVS ring voor robuustheid en mogelijke zelfverdediging. Ook heeft Olight de tailcap schakelaar in RVS uitgevoerd net als bij de M2R. Tevens oplaadpunt van de MCC-USB laadkabel. Lichtpatroon; Verstraler met spiegelreflector tot 1000 meter.

Gearbite: De nieuwe Olight Warrior X Turbo zaklampLicht menu’s

De zaklamp is voorzien van twee licht menu’s. Standaard licht indrukken 150 Lumen (12.5 uur brandtijd). Doordrukken 1100 Lumen max output voor 6.5 min dan schakelt de lamp terug naar 600 Lumen voor 105 min en vervolgens naar 300 Lumen voor 27 min en 150 lumen voor 52 min. Deze waarden zijn allen gebaseerd op een volledig volle accu en ze geven dus eigenlijk de capaciteit van de accu weer.

Shockproof tot een val van 1.5 meter

Ook geeft deze zaklamp voelen wanneer de batterij bijna leeg is doormiddel van een trilsignaal. Bij 30% restenergie trilt de lamp éénmaal elke 5 minuten. Bij 10% restenergie trilt de lamp 2 maal per minuut. Bij minder dan 5% trilt hij 6 maal per minuut. De trilling is niet hoorbaar en wordt alleen geactiveerd bij gebruik of aanschakelen.

De specificaties

  • extra low profile tactical ring rubber
  • nylon etui
  • MCC-USB laadkabel
  • 5000mAh HDC accu ORB-217C50
  • IPX8 waterdicht
  • tailcap geschikt voor upgraded tailcap met push-lock / bajonetsluiting
  • 296 gram

Waar we al te spreken waren over de Warrior X, zijn we ook erg benieuwd naar het functioneren van de X Turbo. Stay tuned! 

De adviesprijs is: €159,95 en o.a. verkrijgbaar bij Olightstore.nl

Gearbite: De nieuwe Olight Warrior X Turbo zaklamp

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

5 high-end outdoor klapmessen voor iedere serieuze buitensporter

Een outdoor mes is niet alleen mooi, maar ook een onmisbare tool voor de serieuze buitensporter. Er zijn veel verschillende soorten messen, maar in...
00:03:38

De 4 must-see wintersport films

Eerder kon je onze 5 wintersport klassiekers die je moet zien vóór het winterseizoen start vinden. Als vervolg hebben we 4 must-see wintersport films...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.