One Shell, de beste allround outdoor jas, is ontworpen door een Nederlander

Afgelopen dinsdag 16 oktober haalde de Amsterdamse onderneming One Shell via kickstarter in nog geen twee uur de benodigde investering op. Een idee van Nederlander Jaap Vriesendorp, die in Singapore woonde. Hij beoefende daar verschillende outdoor activiteiten, zoals zeilen, klimmen en skiën en kreeg dus te maken met verschillende activiteiten en weersomstandigheden.

Voor iedere sport en reis een andere jas. Zonde van het geld, en daarbij, hij moest ze overal mee naartoe slepen. Bovendien voelde hij zich daarbij ook schuldig omdat hij alle spullen eigenlijk in Nederland al had. Een ‘echte’ allround jas was er niet en dus besloot hij er zelf een te ontwerpen.

De One Shell

De One Shell bestaat uit 3 lagen. De twee binnenlagen kunnen samen met de buitenlaag gedragen worden door een modulair systeem dat gebruik maakt van ritsen. Maar deze binnenlagen kunnen ook zonder buitenjas gedragen worden. Dit maakt dat je een 5 in 1 jas hebt.

De buitenlaag, The One, is gemaakt van Dyneema en heeft een eVent membraan. Deze combinatie maakt de jas enorm ademend (50 gm2/24hr), licht (230g), sterk (15x sterker dan staal), pakbaar (past in zakje van 25×12 cm) en waterdicht (15k-20k mm). Dyneema is een materiaal dat komt uit de high tech zeilen van de America’s cup zeilrace. Dyneema (ook wel ‘the greenest strenght’ of ‘the world’s strongest fiber’ genoemd) is enorm in ontwikkeling. Het fungeert bijvoorbeeld ook als het materiaal voor de touwen in de Ocean Cleanup.


De eerste binnenlaag, The Hybrid is gemaakt van Polartec Alpha, en heeft een DWR (Durable Water Repellent) coating waardoor het waterafstotend is. Polartec Alpha is een materiaal ontwikkeld voor de US Special Forces en is extreem ademend terwijl het toch warmte geeft. Deze laag is gemaakt voor intensieve activiteit. Daarnaast is het materiaal enorm snel drogend. Spring met deze laag in het water, ren rond voor 10 minuten en je bent weer droog.De tweede binnenlaag, The Freeze is gemaakt van isolatiemateriaal en synthetische dons. Beide materialen komen van Primaloft. Daarnaast maken we gebruik van Aerogel technologie. Deze technologie, ontwikkeld door de NASA, geeft de jas ongeveer 50% meer warmte voor hetzelfde gewicht. Deze laag is gemaakt voor extreme koude. Ook deze laag heeft een DWR (Durable Water Repellent) coating waardoor deze waterafstotend is.

Ik denk dat het overbodig is te zeggen dat ik ernaar uitkijk deze te reviewen!!

Wat gaat de jas kosten?

Type

Naam

Prijs (eur)

Buitenlaag

The One

449

Binnenlaag

The Hybrid

199

Binnenlaag

The Freeze

199

Buitenlaag en 1 binnenlaag

The Essential

625

Buitenlaag en 2 binnenlagen

The Complete

799

 

Getest door atleten

De One Shell is door en door getest in samenwerking met top roeiers, triatleten, sprinters, klimmers, kiters, zeilers en skiers.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief