GearBite: altijd in contact, ook zonder mobiel bereik met de Spot X

De Spot X is een nieuw GPS-apparaat dat je gebruikt om tekstberichten te versturen en te ontvangen. Hiermee sta je altijd in contact, ook op locaties zonder mobiel bereik. Een ideale oplossing voor avonturiers die op de meest afgelegen plekken willen communiceren met thuisblijvers en, in geval van nood, hulpdiensten.

Met de SOS-functie op de Spot X heb je direct tweeweg-tekstcommunicatie* met zoek- en reddingsdiensten. De trackfunctie volgt je voortgang met intervallen van 2 ½, 5, 10, 30 of 60 minuten en deelt jouw locatie op Google Maps. Het ingebouwde kompas en waypoints helpen je bij de navigatie. Met de Spot-apparaten zijn tot nu toe al meer dan 6200 reddingen gerealiseerd.

Gebruikersvriendelijk

De Spot X is erg gebruikersvriendelijk. Je hebt een vast telefoonnummer waarmee contacten jou vanaf hun mobieltje berichten kunnen sturen. Social media accounts koppel je eenvoudig en snel om iedereen op de hoogte te houden waar je ook bent. Op de Spot X kunnen 14 standaardberichten worden opgeslagen, zodat je vrienden en familie met een eigen, persoonlijk bericht snel kunt updaten.

Het verlichte QWERTY toetsenbord is bruikbaar onder elke lichtconditie, het grote display heeft achtergrondverlichting en is perfect leesbaar. De robuuste Spot X is bestand tegen inslag, stof en water. De oplaadbare lithiumbatterij gaat tien dagen mee bij de trackfunctie met 10 minuten interval.

Sneltoets SOS

De Spot X biedt volledige tweeweg sms- en e-mailcommunicatie evenals GPS-tracking en een sneltoets voor SOS. Deze stuurt de GPS-locatie van de gebruiker onmiddellijk naar het GEOS International Emergency Response Coordination Center (IERCC) via het betrouwbare satellietnetwerk van Globalstar. De IERCC verstuurt vervolgens de gegevens naar lokale hulpdiensten om hulp te sturen naar de exacte locatie van de gebruiker.

[vc_message message_box_color=”grey” icon_fontawesome=”fa fa-asterisk”]Dekkingsgraad

Spot X werkt hard aan de dekkingsgraad van haar service. Op dit moment heeft ze op de meeste continenten een tweeweg-communicatiefunctie. In Azië en Australië is vooralsnog enkel eenwegverkeer mogelijk, van Spot X naar ontvanger. Druk je hier op de SOS-knop dan onderneemt GEOS direct actie. Ze kan niet communiceren met de gebruiker, maar neemt altijd contact op met de contactpersonen die je in je MyAccount hebt aangegeven. Meer informatie: www.FindMeSpot.eu[/vc_message]

De Spot X wordt geleverd inclusief band met karabijnhaak, Micro USB data/voedingskabel, 220 volt adapter en Quick Start Guide. Consumentenadviesprijs Spot X € 365.

De SPOT X werkt met flexibele maandelijkse abonnementen vanaf slechts € 14,95 per maand voor seizoengebruikers of slechts € 11,95 per maand voor jaarlijkse abonnementen. Deze abonnementsbedragen zijn exclusief BTW.

Specificaties Spot X:

  • Afmetingen: 16,61 x 7,37 x 2,39 cm
  • Gewicht: 198,4 gram (inclusief oplaadbare lithium accu)
  • Temperatuurbereik: ‐20°C tot +60°C
  • Hoogte: ‐100 meter tot +6500 meter
  • Waterdicht: IPx7, 1 meter diep tot 30 minuten

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief