Garmin heeft de nieuwste fenix 7 Pro-serie aangekondigd

Vandaag heeft Garmin de lancering van de fenix 7 Pro-serie aangekondigd. Deze smartwatches met zonne-energie zijn ontworpen om te allen tijde optimaal te presteren. De serie bevat professionele prestatiegegevens, extra kaartopties en continue monitoring van gezondheid en welzijn gedurende 24 uur per dag. Met deze functies is de fenix 7 Pro-serie gemaakt om elke dag, de hele dag door topprestaties te leveren.

Met solar-charging op elk model heeft de Garmin fenix 7 Pro een ongeëvenaarde batterijduur tot wel 37 dagen in smartwatch-modus en tot 139 uur in expeditiemodus. Premium smartwatches met zonne-energie voegen een LED-zaklamp toe aan alle modellen plus nieuwe GEN 5 polshartslagsensor en innovatieve prestatie- en wellnessfuncties

Wat zijn de nieuwe functies op de fenix 7 Pro

 • De ingebouwde LED-zaklamp op alle modellen met variabele intensiteit en een stroboscoop biedt je beter zicht tijdens het trainen in het donker en zorgt voor handige verlichting wanneer je die nodig hebt
 • GEN-5 hartslagsensor: Verbeterde optische sensoren en sport-specifieke algoritmen bieden verbeterde prestatietracking voor een grotere verscheidenheid aan activiteiten, waardoor het gemakkelijker wordt om een beter inzicht te krijgen in hoe het lichaam reageert op training.
 • Endurance score: Meet hoe je prestaties zich ontwikkelen op langdurige inspanningen, terwijl er ook rekening wordt gehouden met trainingsgegevens zoals VO2 max, trainingsbelasting op korte en lange termijn en data vanuit diverse activiteiten
 • Hill-score: Meet hoe je prestaties zicht ontwikkelen om bergopwaarts te rennen door de hardloopkracht op steile beklimmingen en het hardloopuithoudingsvermogen op lange beklimmingen te meten.
 • Extra vooraf geladen activiteiten: zoals o.a. schaatsen, motorcross en tientallen andere nieuwe activiteiten en team-sporten (zoals voetbal, basketbal, volleybal) helpen gebruikers actief te blijven.

De prestaties

Met tientallen ingebouwde sport-apps, waaronder wandelen, mountainbiken en krachttraining, biedt deze geavanceerde tool een reeks verbeterde trainingsopties om uitdagingen aan te gaan. Elke ochtend ontvang je een Training Readiness score die bepaalt of het een geschikte dag is om actief te zijn of rustiger aan te doen. Geavanceerde trainingsstatistieken zoals Hillscore, Endurance score, VO2 max en trainingsstatus helpen bij het meten van de algehele prestaties. Tijdens hardlopen of fietsen kun je gebruik maken van PacePro GPS-gebaseerde tempobegeleiding voor specifieke koersen of afstanden en geeft ClimbPro real-time informatie over huidige en toekomstige beklimmingen weer.

Garmin heeft de nieuwste fenix 7 Pro-serie aangekondigd

Om je beter voor te bereiden op de racedag, biedt de Racewidget trainingstips, gepersonaliseerde dagelijkse aanbevolen trainingen en race-voorspellingen voor een aankomend evenement op basis van koersdetails, weer en prestaties. Atleten kunnen ook gepersonaliseerde dagelijkse voorgestelde trainingen bekijken die na elke hardloopsessie of rit worden aangepast aan de prestaties en het herstel, terwijl ze ook rekening houden met komende races die worden toegevoegd aan de Garmin Connect-kalender.

De navigatie

 • De Garmin fenix 7 Pro-serie zit boordevol premium kaartfuncties en is klaar voor elk avontuur.
 • Geavanceerde navigatiesensoren in combinatie met multi-band GPS met SatIQ technologie zorgen voor nauwkeurigere positionering in uitdagende omgevingen en optimaliseren tegelijkertijd de batterijduur
 • Vooraf geladen TopoActive-kaarten bieden kaarten van meerdere continenten van over de hele wereld(2).
 • Met SkiView Maps kunnen skiërs pistenamen en moeilijkheidsgraden bekijken voor meer dan 2.000 voorgeladen skigebieden wereldwijd, terwijl CourseView Maps golfers toegang geeft tot voorgeladen kleurenkaarten voor meer dan 43.000 golfbanen over de hele wereld
 • Met Outdoor Maps+ (3) kun je premium kaartinhoud bekijken op je pols, zoals satellietbeelden, openbare landkaarten, verbeterde TOPO-kaarten en meer.
 • Maak of zoek bestaande koersen/routes in Garmin Connect of direct op het horloge

Voor dagelijks gebruik

Met een batterijduur van weken – en opladen via zonne-energie voor een extra energieboost van de zon – hoef je de fenix 7 Pro-serie niet elke nacht af te doen om deze op te laden. Hierdoor kunnen gebruikers 24 uur per dag gezondheids- en wellnessinzichten ontvangen, waaronder Pulse Ox(4) op de pols, Body Battery energiemonitoring, geavanceerde slaapmonitoring en slaapscore om een beter inzicht te krijgen van hoe het lichaam herstelt en meer. Bij het ontwaken ontvang je een handig ochtendrapport met een gepersonaliseerde kijk op de afgelopen nacht, de trainingsvooruitzichten, hartslagvariabiliteit (HRV-status) en meer. Voor degenen die aan een langeafstandsreis beginnen, kunnen ze met de Jet Lag Adviser-functie hun reisdetails invoeren in de Garmin Connect-kalender en advies krijgen over blootstelling aan licht, slaapschema en lichaamsbeweging om de effecten van jetlag te minimaliseren.

Zelfs onderweg kan de fenix 7 Pro-serie gebruikers helpen verbonden te blijven. Wanneer gekoppeld aan een compatibele smartphone, kunnen alle smartphone meldingen direct vanaf het horloge worden bekeken, terwijl veiligheids- en volgfuncties zoals incidentdetectie, assistentie en LiveTrack(5) sporters met meer gemoedsrust laten trainen. Gebruikers kunnen ook snel langs de kassa lopen met Garmin Pay contactloze betalingen(6) en nummers downloaden van Spotify, Deezer of Amazon Music (premium-abonnement vereist) om telefoonvrij te luisteren.

Getest volgens Amerikaanse militaire normen

Elk model in de Garmin fenix 7 Pro-serie is robuust en toch stijlvol en heeft een scherm op zonne-energie, een responsief touchscreen en traditionele knopbediening. Bovendien zijn de smartwatches getest volgens Amerikaanse militaire normen voor thermische, schok- en waterbestendigheid.

Beschikbare modellen zijn: fenix 7S Pro – 42 mm, fenix 7 Pro – 47 mm en fenix 7X Pro – 51 mm, met opties voor Standard en Sapphire Editions. Adviesprijzen beginnen bij € 849,99. Ga voor meer informatie naar www.garmin.com.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring. Deze drive geeft autorijders de kans om Mazda's nieuwste modellen uitgebreid te testen. Maar niet in...

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.