De Flight VECTIV is de top notch trailrunschoen van The North Face

Trailrunners kunnen hun hart ophalen met de nieuwe carbon gevulde Flight VECTIV top notch trailrunschoen. Na twee jaar zwaar investeren in onderzoek en ontwikkeling, bijna 10.000 kilometer aan testgebruik door atleten en bewezen succes op trail is het systeem nu dan echt realiteit. The North Face introduceert met trots deze revolutionaire zoolstructuur, op maat gemaakt om aan alle eisen van het rennen en wandelen in een natuurlijke, bergachtige omgeving te voldoen.

De Flight VECTIV is de top notch trailrunschoen van The North Face

Nu kunnen consumenten de meest premium schoen voor trailrunnen uit de VECTIV-collectie kopen, de Flight VECTIV. Volgens studies van onafhankelijke onderzoekers reduceert de Flight VECTIV de neerwaartse impact op de scheen met tien procent. Hierdoor kunnen hardlopers comfortabeler hun (kilo)meters maken zonder dat de opbouwende impact zwaar op hen inhakt. 

VECTIV zoolstructuur

De zoolstructuur van VECTIV is geplaatst onder een zeer lichte, comfortabele en beschermende bovenlaag van gaas. Hij bestaat uit twee onderdelen van VECTIV, een 3D-plaat tegen de zool aan en een rocker-middenzool, en een buitenzool van SurfaceCTRL. Deze unieke combinatie zorgt voor superieure stabiliteit, grip en schokdemping, zonder dat er ingeleverd wordt op efficiëntie van lichaamsenergie. 

The North Face greep de unieke kans om koolstofvezel en de technologie achter de samengestelde plaat, beide van oudsher beperkt tot het gebruik in schoenen voor hardlopen op een vlakke ondergrond, op de markt voor trailrunnen en wandelen te introduceren. Deze nieuwe toepassing past bij de grote inzet van The North Face om continu de grenzen van innovatie te verleggen. 

De Flight VECTIV is de top notch trailrunschoen van The North Face

Sinds de oprichting van VECTIV hebben veertien atleten van het The North Face team samen zeventien wereldrecords gelopen, waaronder: de 18 uur, 41 minuten en 52 seconden van Kaytlyn Gerbin op de Wonderland Trail, de 21 dagen, 13 uur en 35 minuten van Coree Woltering op de Ice Age Trail en de solo-poging van Pau Capell op de Ultra-Trail du Mont Blanc van 21:17:18.

Prijs & verkrijgbaarheid

The North Face introduceert acht schoenen voor hardlopen en wandelen, te beginnen met de meest premium schoen, de Flight VECTIV. De prijs van de serie varieert tussen de 130 en 200 euro.

The North Face Flight VECTIV verkrijgbaar in geselecteerde gespecialiseerde hardloopwinkels en bestaat de mogelijkheid tot pre-order van deze schoen op thenorthface.com

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Osprey Dyna 6 trailrun rugzak

De afgelopen maanden testte ik een van de trailrun rugzakken van Osprey: de Dyna 6. Dit is een medium maat rugzak met een inhoud...

GearBite: De Magnus 20 dagrugzak van Vaude

Uitgerust met het innovatieve, van achteren ventilerende Aeroflex 3D draagsysteem is Magnus 20 van Vaude breed inzetbaar. Geschikt voor wandelen, fietsen en andere outdoor-activiteiten....

Land Rover Classic bouwt 25 Defender Works V8 Trophy exemplaren

Hier gaat mijn outdoor en Defender hart meteen sneller van kloppen. Land Rover Classic heeft besloten 25 exemplaren van de Land Rover Defender Works...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.