Duurzame buitensport met Gearshare

Sinds kort heeft Nederland een deelplatform voor outdoor gear; GearShare.nl. Je kunt hier eenvoudig je outdoor spullen verhuren of uitlenen aan gelijkgestemde avonturiers. Door te verhuren via GearShare.nl hoeft een ander niet alles nieuw te kopen, doen je spullen waar ze voor gemaakt zijn, en hou je er zelf ook nog iets aan over. Win-win voor planeet en portemonnee.

De productie van spullen heeft een enorme impact op de wereld om ons heen. Outdoor kleding en spullen zijn hier helaas geen uitzondering op. Hoe duurzaam bepaalde spullen ook zijn, niks is opgewassen tegen onze massa consumptie. Daarom promoot GearShare.nl een andere manier van omgaan met de spullen die we al hebben.

Duurzame missie

Door outdoor uitrusting te delen zijn er minder nieuwe spullen nodig zonder in te leveren op waar het uiteindelijk omgaat; avonturen beleven! Het motto is dan ook simpel: Minder Spullen, Meer Avonturen.

Het idee

Zoals zoveel ideeën is GearShare.nl ontstaan vanuit een eigen behoefte. Door de jaren heen heb ik – net als vele andere avonturiers – aardig wat verschillende uitrusting bij elkaar verzameld. Het gekke is dat deze spullen enerzijds het merendeel van de tijd in de kast liggen te wachten op het volgende avontuur. Anderzijds lijkt het altijd alsof je voor je volgende avontuur net wat anders nodig hebt dan wat er al in je kast ligt. Dit is het basisidee achter de meeste deelplatformen en ondanks dat deze manier van spullen delen steeds populairder wordt was er nog geen platform voor outdoor liefhebbers en avonturiers. Hoogtijd om dit te veranderen dus!

Delen is voordelig

Huren is vaak veel voordeliger dan kopen. Door te huren kun je A-kwaliteit producten gebruiken voor een betaalbare prijs. Neem bijvoorbeeld de MSR Hubba Hubba NX 2-persoons. Een ruime lichtgewicht tent van een topmerk. Nieuw kost deze, inclusief grondzeil: € 550 bij Bever. Een behoorlijke investering die lang niet iedereen kan doen. Daar komt bij dat het de vraag is of je bepaalde spullen ook echt regelmatig gaat gebruiken.

Duurzame buitensport met Gearshare

De Hubba Hubba wordt op GearShare.nl aangeboden voor 8 euro per dag. Dat betekent dat je 68 dagen met deze tent op pad zou kunnen voordat je aan de nieuwprijs komt. Dit staat gelijk aan:

– Twee weken per jaar op vakantie, 5 jaar lang
– 2,5 keer het Pieterpad (26 etappes) lopen
– Of ruim 13 keer het Twentepad (5 etappes)

Daarnaast heeft het nog een aantal andere voordelen. Met huren heb je geen gedoe met onderhoud en opslag. En misschien nog wel belangrijker, als het niet bevalt huur je de volgende keer wat anders.

Delen is leuk

Spullen delen is ook gewoon leuk! Door te delen deel je niet alleen elkaars spullen, maar ook elkaars avonturen. Wat is er nou mooier dan een ander op pad helpen met de spullen waar je zelf ook al fantastische herinneringen aan hebt.

En ook als je zelf alles al denkt te hebben, zeg nou eerlijk: nieuwe dingen proberen is toch altijd leuk. Toch eindelijk eens gaan winterkamperen? Huur een keer een tipi met kachel. Liever een keer niet hiken maar biken? Huur wat tassen en probeer het uit. Twijfel je over wat je zoekt in een tent voor een groots avontuur? Test er een paar in de praktijk.

Verleg je grenzen, met spullen die voor jou nieuw zijn. Op naar het volgende avontuur!

Duurzame buitensport met Gearshare

Over Gerjan

GearShare.nl is opgericht door Gerjan den Hertog. Hij is een hobby hiker en duurzaamheidsexpert. Mogelijk kennen jullie hem ook al van De Groene Avonturier. Naast wandelen en kamperen heeft hij ook een passie voor duurzaamheid. Hij is dan ook veel bezig met oplossingen die onze levens duurzamer maken. Daar hoort ook een andere manier van omgaan met spullen bij – minder focus op zoveel mogelijk hebben, maar vooral op gebruiken. Uit die combinatie van passies dan ook GearShare.nl ontstaan.

Reno de Jager
Reno de Jager
Mijn grootste passies zijn hiken, mountainbiken en fitness, daarnaast mag ik graag reizen. Zowel actieve als culturele - liefst een combinatie van beiden - hebben mijn voorkeur.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Helly Hansen Odin 9 Worlds Infinity Shell Jacket | Review

Het mag geen geheim zijn dat we bij Gearlimits houden van goede outdoor kleding. Onze redactie is, naast het schrijven van artikelen, bijna altijd...

Vallon Freebirds skibril; stijl, comfort en goed zicht | Review

De Vallon Freebirds skibril van een uitstekende keuze dankzij de hoogwaardige Carl Zeiss lens met anti-fog coating.

De natuur in met de nieuwe Haglöfs Front Proof hardshell 

De Front Proof hardshell van Haglöfs is een hoogwaardige outdoor jas die ideaal is voor avonturiers die op zoek zijn naar bescherming tegen de...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief