De nieuwe innovatieve Rab ‘Masters of Insulation’ slaapzakken

Om te genieten van een goede nachtrust in het bos of in de bergen, heb je de juiste uitrusting nodig. Iedereen die een koude nacht in een tent heeft doorgebracht en de hele nacht heeft liggen rillen, begrijpt dat het kiezen van een goede slaapzak essentieel is. Een slaapzak is een van de belangrijkste kampeer items die je ooit zult kopen. In dit artikel meer over de Rab ‘Masters of Insulation’ slaapzakken + de mogelijkheid een Rab Neutrino 400 te winnen.

Het is veertig jaar geleden dat de eerste Rab-slaapzak met de hand werd gesneden, genaaid en gevuld in een klein rijtjeshuis in Sheffield. Na jaren in de bergen te hebben doorgebracht, waren de eerste ontwerpen van Rab Carrington ingegeven door zijn ervaring. Het maken van producten voor klimmers door klimmers, waarbij functie en prestatie centraal stonden in zijn ontwerpen.

De nieuwe innovatieve 'Masters of Insulation' slaapzakken van Rab

De Masters of Insulation

De slaapzakken van Rab worden gevuld, gestikt en afgewerkt in Derbyshire, Engeland. Dezelfde eisen die Rab Carrington sinds de eerste slaapzak in 1981 aan zijn producten stelde, gelden tot op de dag van vandaag. Er wordt gelet op de kleinste details, met als doel slaapzakken te leveren die een leven lang meegaan.

Rab’s erfgoed is de inspiratie voor het verleggen van grenzen als het gaat om gebruik van innovatieve technologieën voor het verbeteren van haar slaapzakken. En niet alleen de kwaliteit staat hoog in het vaandel, ook de impact op het milieu is een belangrijk aspect voor Rab. Equip – waartoe Rab behoort – werd in 2020 een gecertificeerd klimaatneutraal bedrijf, als een van de eerste fabrikanten van outdoorkleding in Europa. Rab ontwerpt slaapzakken met als doel warmte efficiënt vast te houden.

Voor deze collectie worden er meer gerecyclede stoffen gebruikt dan ooit tevoren.

Bij het inkopen en testen worden dezelfde hoge normen gehanteerd als voor hun niet-gerecycleerde tegenhangers. Door jarenlange ervaring en nieuwe technologieën te combineren worden slaapzakken ontworpen voor een leven lang intensief gebruik in de bergen.

Hoe wordt de kwaliteit gehandhaafd?

De slaapzakken worden gevuld met behulp van een buis met een kleine diameter en een persluchtsysteem, dat de veren in elke kamer blaast. Voordat de zakken worden gevuld, wordt één lege schaal van elke batch gewogen om er zeker van te zijn dat ze binnen de tolerantie vallen.

Voor het wegen van het dons worden precisieweegschalen gebruikt. Zo wordt het dons in elke ‘kamer’ afzonderlijk gewogen. Zodra de gehele slaapzak gereed is, wordt dit als geheel opnieuw gewogen. Om een slaapzak door de controle te laten komen, mag het totale gewicht niet meer dan 10% afwijken van het beoogde gewicht. De weegschalen zijn nauwkeurig tot op de 0,5 g en worden routinematig opnieuw gekalibreerd met gewichten van 1000g, 100g, 10g en 1g.

De nieuwe innovatieve 'Masters of Insulation' slaapzakken van Rab

De Masters of Insulation collectie

Een greep uit de nieuwe collectie slaapzakken van Rab:

De Rab Andes Infinium slaapzak

De technische Andes Infinium slaapzakken zijn volledig vernieuwd en hebben nu een Gore-Tex Infinium Windstopper buitenkant. Deze biedt dezelfde warmte- en weersbescherming als Rab’s expeditie-assortiment, maar met een slankere vorm. Hierdoor is het pakvolume verminderd en de verhouding tussen warmte en gewicht gemaximaliseerd.

De Andes Infinium is gevuld met 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking en is de binnenvoering voorzien van de innovatieve Thermo Ionic Lining Technology (TILT). Deze zorgt ervoor dat de warmte naar binnen wordt gereflecteerd reflecteren, stralingswarmteverlies te verminderen en warmte te maximaliseren in extreme omgevingen.

De nieuwe innovatieve 'Masters of Insulation' slaapzakken van Rab

De Rab Alpine slaapzak

De vernieuwde Alpine-slaapzakken zijn gevuld met 650FP eendendons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking en zijn nu gemaakt met Pertex Quantum 100% gerecyclede stoffen met fluorkoolstofvrije DWR. Het vernieuwde assortiment biedt de optimale balans tussen comfort, gewicht en warmte voor allround bergavonturen.

De nieuwe innovatieve 'Masters of Insulation' slaapzakken van Rab

De Rab Solar Ultra slaapzak

De nieuwe Solar Ultra is een slijtvaste en zeer efficiënte synthetische slaapzak. Ze zijn voorzien van 100% gerecyclede Stratus synthetische isolatie, gerecyclede buitenstoffen en een fluorkoolstofvrije DWR.

De binnenvoering maakt gebruik van de Thermo Ionic Lining Technology (TILT) om stralingswarmteverlies te verminderen door warmte terug naar het lichaam te reflecteren. Ook reduceren de Solar Ultra slaapzakken de overdracht van koude tot een minimum en maximaliseren ze de warmte.


De Rab Neutrino 400 slaapzak

Ook de Neutrino slaapzak is geheel vernieuwd en biedt een uitstekende warmte-gewichtsverhouding voor snelle en lichte avonturen. Dit maakt dat de Neutrino ideaal is voor bergbeklimmen, bikepacking en lichtgewicht backpacktochten.

De vernieuwde Neutrino is gevuld met 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking en is voorzien van Pertex Quantum 100% gerecycled nylon met een fluorkoolstofvrije DWR.

De nieuwe innovatieve 'Masters of Insulation' slaapzakken van Rab

Win een Rab Neutrino 400 slaapzak

Onder de lezers van Gearlimits mogen wij een multi-inzetbare Rab Neutrino 400 slaapzak t.w.v. € 450,00 verloten. Ideaal voor bergbeklimmen, bikepacking en lichtgewicht backpacktochten.

Wat moet hiervoor je doen?

Om kans te maken op de Rab Neutrino hoef je alleen maar een reactie achter te laten onderaan deze pagina in de comments. Schrijf erbij wat voor buitensporter jij bent en waarom je deze slaapzak graag wilt winnen. Op maandag 18 april 2022 kiezen wij een winnaar en vermelden we dat in de comments op deze pagina. Ook nemen we contact op via het doorgegeven e-mailadres om te vragen naar welk adres we het gewonnen product kunnen sturen. Geen stress, het e-mailadres is alleen voor ons zichtbaar en wordt niet vermeld in de reactie die je plaatst.

De winnaar

Wij danken alle deelnemers voor de leuke reacties. De winnaar van de Rab Neutrino 400 slaapzak is:

Melissa Oostveen uit Bunnik.

Namens Rab en Team Gearlimits gefeliciteerd!

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

178 REACTIES

 1. ik zou zeer graag nee gaan kamperen temeer mijn slaapzak versleten is om van het gejaag van het dagelijkse leven even weg te zijn

  • Wat een toffe winactie! Ik zou deze niet voor mijzelf maar voor mijn man willen winnen. Hij gaat 2x per jaar met een clubje mannen richting Duitsland om daar een lang weekend te hiken. Een goede slaapzak is daarbij natuurlijk onmisbaar dus dit zou fantastisch zijn! ?

   • Wat een gave winactie!! Ik zou de slaapzak goed kunnen gebruikem voor mijn meerdaagse hiketochten binnenkort. Ik ben al jaren fan van de rab slaapzakken maar het is me nog niet gelukt om het geld bij elkaar te krijgen.

 2. Ik wil deze slaapzak mee naar de Roparun 2022.
  Samen met 8 lopers lopen we 550km voor de palliatieve kankerzorg, als estafette .slapen is af en toe tussendoor en op onmogelijke plekken. Daar heb ik dus zo een mooie slaapzak voor nodig omdat het ook flink koud kan zijn in de nachtelijke uren.

 3. Hey, deze slaapzak is precies wat ik nodig heb voor in m’n nieuwe MSR Hubba Hubba NX 2. Deze past goed in de tassen tijdens het bikepacken op m’n Canyon Grail.
  Dan ben ik helemaal klaar voor de grote en de kleine avonturen op de fiets. In de buurt van m’n huis of tijdens een langere tochten over de Veluwe en door Nederland en er buiten.

 4. Wow dat is een fijne slaapzak voor komende bergtocht in Zwitserland eind April!
  Deze gaat mij vast lekker warm houden en toch weinig gewicht om meer te dragen

 5. Rab. Wat een mooie slaapzakken! Ik zou hem gaan gebruiken bij mijn kampeeruitjes met de rugzak en met de fiets. Maar ook de puberdochters zullen er lekker warmpjes bij liggen op scouting kampen.

 6. Solo of met mijn zoon altijd graag op pad. Tegen weer en wind in tent, hangmat of openlucht in de bergen of gewoon in de tuin. Echte buiten ventjes, altijd dikke pret. Maar nu laat hij zijn pappie in de kou zitten want hij pikt altijd mijn trouwe warme donzen mummiezak in.
  De Rab neutrino biedt weer fun for two 🙂

 7. Helemaal fan van mijn RAB-donsjas die me warm hield in de Kirgizische bergen maar die ik stiekem soms ook gewoon in huis aan houd omdat ie zo lekker zit (en om de verwarming niet aan te hoeven zetten). Een slaapzak waarmee ik het ‘s nachts ook zo comfy en warm kan hebben? Yes, please!

 8. Ik ben een student met een passie voor de natuur, fietsen en trekkingen. Ik ben al een tijdje opzoek naar een nieuwe slaapzak en ben zeer geïnteresseerd in de Rab neutrino 400. Jammer genoeg laat mijn studenten budget het niet toe dus aan te schaffen, deze winactie zou een redding zijn voor mijn volgende tochten richting Schotland, Oostenrijk en scoutskampen. Daarnaast kan ik dan ook vrienden mee nemen op tochten aangezien ze dan mijn oude slaapzak kunnen lenen. Nu duimen dat ik bij de gelukkige hoor!!

 9. Ik ben een hiker die er steevast met rugzak en tent op uit trekt met als doel de meest fantastische uitzichten tijdens het kamperen. Gebruikmakend van het openbaar vervoer en de wandelbeentjes, is duurzaamheid voor mij erg belangrijk. Een laag gewicht in combinatie met bestand zijn tegen een temperatuur die met het vriespunt flirt zijn stevige pluspunten. Ofdat ik deze nu win of niet, kampeeruitjes liggen alvast in het verschiet. Een paar dagen met winterse neerslag schrikken niet af als je daarna heerlijk kan ontspannen in je Rab-slaapzak.

 10. Na velen jaren weer gaan trekken! Nu de kids groot genoeg zijn gaan we het avontuur tegemoet. Met zoon van 9 en van 12 en onze 2 honden gaan we backpacken. Wij zullen een boel moeten dragen dus komt een compacte goede Rab slaapzak enorm van pas. We starten in Luxemburg en de Ardennen, maar hopen daarna ook verderweg van elkaar en de natuur te gaan genieten

  • Bij ons is het andersom Marianne, na vele jaren er op uit hebben getrokken ruilen we iets in, voor iets anders moois! Nu 2 prachtige kids die we het buitenleven ook willen laten proeven! En dan komt deze slaapzak super van pas!

 11. Ik zou graag winnen voor mijn nichtje die altijd op pad gaat met de scouting, kan ze zich lekker inpakken voor de koude nachten!

 12. Ik zou graag willen winnen omdat ik al sinds kleins af aan bij de scouting zit, en in een tent slapen iets is wat ik mega graag doe. Ik ben tegenwoordig leidster bij de scouting, en heb al heel wat koude nachten in een oude slaapzak doorgebracht. Hoe geweldig zou het zijn dat ik mijn volgende overnachting in een super slaapzak zou kunnen doorbrengen?! Ik hoop dat ik win!!

 13. Mijn 10-jarige dochter en ik trekken er graag op uit: met de fiets of te voet, in het bos, de bergen en met de tent. Voor ons volgende avontuur dichtbij of ver weg kunnen wij een goede RAB slaapzak gebruiken. De laatste keer hebben we koud gehad :-(. We schreven speciaal dit gedichtje:

  Wij staan te springen voor een nieuwe slaapzak
  En de RAB Neutrino is een echte krak
  Hij is licht en warm
  Je neemt hem zo mee onder de arm
  Op ons volgende avontuur groot of klein
  weten wij het zeker: het zal enkel nog met de RAB Neutrino zijn :-).

 14. Omdat dit dan de eerst zou zijn van onze nieuwe slaapzakken set voor ons als gezin. Deze zomer sliepen we in legerdump slaapzakken (die stinken?) tijdens de tvopnames van Last Family Standing. En onze eigen slaapzakken zijn voor de Siberische winter en echt gewicht betonblok. We zijn dus echt toe aan 4 nieuwe slaapzakken (en dit zou een mooi begin zijn!) voor mooie wildkampeeravonturen.?

  • Zie je die fietster daar, ja die daar, die zo blij en vrolijk daar die steile helling op fietst…. zo blij en vrolijk omdat ze weer een nacht geweldig geslapen heeft in een fantastische Rab slaapzak!

 15. In mei ga ik voor het eerst met ons zoontje van vijf jaar een weekendje fietskamperen. Een goede slaapzak is hierbij natuurlijk onontbeerlijk! Ik heb er enorm zin in om onze liefde voor actieve kampeervakanties aan hem door te geven tijdens ons eerste micro avontuur samen!

 16. Deze slaapzak lijkt me zo fijn. Mijn man heeft al een fijne donsslaapzak voor onze kampeervakanties, maar ik heb een veel te koude slaapzak. Met deze slaapzak kan ik ook heerlijk uitgerust wakker worden voor onze volgende hike. Maar ja, ik win nooit iets… Toch maar meedoen. Je weet maar nooit.

 17. Deze slaapzak zal een stuk warmer zal zijn dan mijn huidige slaapzak, dat betekend nog eerder gaan bikepacken in koudere landen! ??

 18. Ik ben een student die in de vakanties graag hiked/trekked. Het liefst zoek ik de bergachtige gebieden op maar door het uitblijven van een goede (lees extreem weer bestendige) slaapzak toch altijd geneigd om voor de overnachting een hut of hostel op te zoeken. Wat zou ik het vet vinden om in deze gebieden ook eens een keertje in de buitenlucht te blijven slapen!
  Daarnaast ben ik vanuit mijn andere hobby, klimmen, vaak op een bivak plaats in de ardenne te vinden. Vanuit deze hobby ben ik ook begonnen aan de eerste voorzichtige stapjes richting het alpineren waarvoor een goede slaapzak essentieel is.
  Het lijkt me daarom zeer tof om De RAB neutrino te winnen om zo wat geld over te houden in mijn studentenbudgetje voor het plannen van de volgende hike!

 19. Op mijn bucketlijst staat de Camino lopen van Saint Pierre Du Port naar Santiago de Compostella op de eenvoudige manier. Het zal handig zijn tijdens de koudere nachten.

 20. Na twee jaar burn-out te zijn geweest, kom ik er langzaam weer achter wat me energie geeft: hiken! Volgende week ga ik voor het eerst weer op pad, de Mullertahl trail in Luxemburg. Alleen wel met zware spullen omdat ik nooit mijn eigen light weight gear heb gehad maar altijd van mijn ouders heb geleend. Lijkt me ontzettend gaaf om te gaan bouwen aan mijn eigen verzameling mooie spullen!! Of ik win of niet, ik heb er weer zin in :D!

 21. Ik wil mijn komende bergwandeling, en ja dat wil ik al jaren, eindelijk es verdwalen en dan perongeluk in het donker de hut niet kunnen vinden, zonder snaps en snurkers de nacht niet in de lager maar buiten doorbrengen ? tja mijn to do lijst ?

 22. Ik zou deze slaapzak willen winnen, zodat ik hopelijk dat laatste zetje krijg om weer te gaan klimmen. Na een auto ongeluk is er artrose ontstaan waardoor ik over buitensport, in mijn geval klimmen twijfel. Maar door comfortabel te kunnen slapen, zou ik zeker weer een klimweekend overwegen.

 23. Wow! Ik zou deze slaapzak heel graag willen gebruiken voor mijn trailrun-avontuur in de Faeröer Eilanden komende nazomer!!!!

 24. Als fervent buitensporter heb ik de laatste COVID jaren steeds meer aangegrepen om te gaan wandelen. Eerst Nederland, Frankrijk en de Alpen in de zomer tot aan Zweden in de winter. RAB staat als het gaat om nieuwe gear altijd bovenaan het lijstje en verschijnt altijd op de radar. Daar mag een slaapzak natuurlijk niet ontbreken, die zal me warm houden en de besten nachtrust geven op alle toekomstige avonturen.

 25. Vorig jaar samen met mijn man voor het eerst op huttentocht geweest. Maar… mijn huidige slaapzak bleek zwaar en te koud te zijn voor mij. Het lijkt me heerlijk om er het komende trekkingseizoen óók warm bij te liggen….

 26. Wow gave actie!! Ik zou deze slaapzak graag willen winnen omdat na jaren (volgens mij bijna 20 jaar ?) trouwe dienst op al mijn meerdaagse hike avonturen mijn huidige slaapzak tot op de draad versleten is.. kortom een nieuwe warme cosy RABslaapzak voor in de rugzak zou super zijn. Dan kan ik weer goed uitgerust op pad in de bergen ?

 27. Hé goede morgen. ,
  Ik hoop dat ik nog kans maak ook al is het op het nippertje . Ik zou het super gaaf vinden om te winnen. Naast trailrunning pak ik wandelen / hiken weer op en een droom is om buiten overnachtingen mee te maken .
  Deze slaapzak maakt dat waar !!! ?. Anders zou ik voor dit bedrag niet de mogelijkheid hebben hem aan te schaffen helaas .
  Dus duimen maar !! ???.
  Groetjes
  Margret

  • Als bikepacker en backpacker zou ik deze slaapzak erg vaak gaan gebruiken. Hij lijkt me zo comfortabel dat ik ‘m, als ik thuis ben ook wil gebruiken, lekker in m’n eigen coconnetje. ? Nee, zonder gekheid, ik zou met deze slaapzak veel makkelijker kunnen hiken, omdat deze zo licht is en omdat deze slaapzak me waarschijnlijk beter zal laten slapen.

 28. Lijkt me een toffe slaapzak om deze zomer mee te naar de Fjällräven Classic in Zweeds lapland. Daar kan het best wel koud zijn.

 29. Deze slaapzak zal er voor zorgen dat ik tijdens mijn avonturen heerlijk kan wegdromen en nieuwe avonturen kan maken. Of het nou een huttentocht is in Oostenrijk, een trektocht door de Biesbosch of een bikepackingavontuur deze slaapzak zal altijd meegaan als trouwe metgezel!

 30. Life is better when you’re warm! Overdag gewoon écht kunnen genieten van het prachtig mooie IJsland zonder mij zorgen te hoeven maken over toch te koude nachten.

 31. Ik ben een buitensporter die graag alles uitprobeert, bikepacking staat als volgende op mijn lijstje. Deze slaapzak zou daar goed van te pas komen!

 32. Al jaren maak ik verschillende mooie tochten door de bergen met mijn vrienden. Deze slaapzak van RAB zou hier een hele mooie aanvulling op mijn uitrusting zijn. En dat ik nog meer mooie herinneringen mag maken met mijn drie kameraden.

 33. Ik geniet van de avonturen van Tamar Valkenier. Ik zou zelf graag met haar door IJsland of de noord-Zeedse natuur trekken en daarbij deze slaapzak gebruiken.
  In augustus 2013 zelf gekampeerd in een tent in midden Zweden, maar toen waren er een paar koude nachten, waar mijn slaapzak geen warmtecomfort bood.
  Vroeger was het aktijd leuk in vakanties in de tent te slapen, stiekem mis ik die tijd. Dan is een goede slaapzak wel een must, avonturen overdag is goed slapen in de nacht.

 34. Wat een topactie! Die slaapzak zou ik graag gebruiken voor de avontuurlijke nachtjes buiten slapen met onze dochter van 8 die nog op de planning staan. En daarnaast ook top om mee te nemen tijdens het kamperen! Fingers crossed dat wij de gelukkige winnaars worden!??

 35. Deze slaapzak zou bijzonder goed uitkomen voor mijn volgende trekkingstocht in de Pyreneeën! Bij mijn vorige tocht had ik van familie een lichtgewicht slaapzak geleend, maar het gebruiken van mijn eigen Rab Neutrino zal mij zeker beter laten slapen in de bergen.

 36. Binnenkort op fietsvakantie samen met mijn zoontje van 3 met de wielrenfiets en fietskar. Eindelijk weer een keer weg na een paar drukke jaren. (Ik werk op de SEH). En de planning is ook op de top van de Ventoux te komen dit jaar waar t erg koud kan zijn! Deze slaapzak zou super van pas komen!!!!!!

 37. Ik zou deze heel graag willen winnen voor mijn meerdaagse hikes. Zeker met lagere temperaturen wil je er warm bij liggen, zonder teveel gewicht mee te nemen.

 38. Voor mijn eerste 14 daagse hike in Noorwegen ga ik voor het eerst in een tent en zou dit goed van pas komen, topmerk en lichtgewicht dus mij zou je er enorm blij mee maken!!

  Met vriendelijke groet,

 39. Het liefst reis ik met een backpack rond, reeds vele mooie tochten gemaakt. Geen fritsen en fratsen, de natuur is de luxe voor mij.maar na een lange dag buitensporten is het heerlijk om weer op te warmen en uit te rusten in een slaapzak. Qua buitensporten ben ik van de afwisseling, (water)skien, wakeboarden, mountainbiken, wandelen etc en daarbij mooie fotos maken van de natuur aldaar. Van de zomer wil ik graag een keer gaan kanoen in Nederland/ natuurgebied de Biesbosch, prachtige aldaar. De lichtgewicht Rab Neutrino 400 zou ik graag winnen om te kunnen gebruiken voor deze tocht en gezien de qualiteit voor reizen in de toekomst. Zeker mooi product waar je jarenlang plezier van kan hebben.

 40. Ik wil deze heel graag winnen om buiten te slapen na het hiken, maar ook om mee te doen met een 48 uurs durend evenement Meet The Marines, waarbij ik buiten moet slapen en al mijn spullen zo licht mogelijk moeten zijn i.v.m. verplaatsingen en crash moves.

 41. Deze ‘ouwe zak’ slaapt momenteel in een veel te ‘ouwe’ slaapzak en is ernstig toe aan een nieuwe slaapzak. Er is niets zo belangrijk als goed slapen na een dag sporten op de fiets tijdens het backpacken. Ik zou deze slaapzak graag winnen voor mijn toekomstige fiets avonturen maar hij mag natuurlijk ook mee met alle andere kampeertochten.

 42. Ben wel toe aan een nieuwe slaapzak. Ben een joker. Moet nog ongeveer 200km doen van de kungsleden. Dan zou deze slaapzak zeker van pas komen!

 43. Deze slaapzak zou perfect voor mij zijn. Afgelopen week de westhiglandway gelopen inclusief wildkamperen. Hierbij had ik nog een oude defensie slaapzak mee welke een behoorlijk volume en gewicht heeft. Graag zou ik voor mijn volgende tocht deze lichtere en compactere slaapzak van Rab meenemen!

 44. Goededag,
  Ik hoop binnenkort een toch te lopen in Zweeds Lapland dan is een goede slaapzak geen overbodige luxe. Erg belangrijk

  Met vriendelijke groet

  René Boot

 45. Het is een droom om met m’n dochter naar Santiago de Compostela te lopen, maar voor dat we zover zijn zou mijn zoon er dankbaar gebruik van maken tijdens zijn reis door Europa met de auto en een tentje.

 46. Ik wil deze zomer met mijn autistische dochtertje Quincy voor het eerst gaan kamperen. We gaan de Alpen in. Hiermee moeten we vast lekker warm blijven, lijkt me tof! Ook qua geldbesparing, het is een lastige tijd :-(.

 47. In september 2020 maakte ik mijn eerste bergtocht met overnachtingen in berghutten en ook in de buitenlucht. Ik dacht toen dat mijn oude simpele slaapzak die ik als tiener gebruikte wel zou volstaan, maar dit was overduidelijk niet zo; ik had de nachtelijke kou echt onderschat. Komende juni en september gaan we weer dus het winnen van uw bijzonder goede kwaliteit slaapzak zou echt fantastisch goed uitkomen voor mij.

 48. Ik zou deze graag willen winnen voor mijn zoon, een echte scout! En hij gaat binnenkort stage lopen bij de Floriade, waarschijnlijk gaat hij dan ook af en toe”hangmatkamperen” dus dan heeft hij een goede slaapzak nodig!

 49. Ik doe elk een georganiseerde fietsvakantie in het Hooggebergte “Alpen, Pyreneeën of Dolomieten, heb het de laatste jaren meegemaakt dat we kampeerden op een camping in de Alpen op 1500 meter in de buurt van de Iseran. In mijn huidige slaapzak kon ik het toen niet echt warm krijgen.
  Je kunt natuurlijk wel extra kleding aan doen, maar fijner is dan toch een slaapzak die bestand is tegen iets frissere temperaturen.

 50. AMAZING ? wat een droom actie! Ik doe niet specifiek 1 ding maar houd enorm van buiten zijn. Suppen, (berg)wandelen, slapen in berghutten, de meren in Zweden waar ik kan kanoën en prachtige plekken voor een via ferrrata, op zoek naar prachtige plekken met de camper en ik kan nog even door gaan!
  Ik ben een enorme koukleum en heb inmiddels hele fijne spullen waaronder kleding van Rab maar zo’n echt warme slaapzak zou de komende weken al mega goed van pas komen voor de vele buiten avonturen – ook in Nederland- die ik gepland heb.

 51. Wat leuk!! Ik zou de slaapzak heel graag meenemen op mijn eerste meerdaagse hike door the Peaks of the Balkan. Komende zomer ga ik daar met een groep 14 dagen hiken. Ik kijk er ontzettend naar uit! Ben nu al druk bezig om al het materiaal aan te schaffen. Deze slaapzak zou top zijn!

 52. Mijn zoon zou hier heel blij mee zijn. Hij is scoutingleider en slaapt dan met de leden in een tentje. Daar kan hij zo’n lekker warme slaapzak goed bij gebruiken.
  Eerst opwarmen bij het kampvuur en dan heerlijk slapen in deze slaapzak

 53. Ik wil graag deze slaapzak winnen omdat ik avontuurlijk ingesteld be. Zo heb ik een keer met een collega een kampeervakantie in de Dordogne gedaan waarbij we van het ene dorp naar het andere moesten kanooen. Dit jaar wordt het waarschijnlijk een korte vakantie in Nederland.

 54. Ik ben voornamelijk een fietser en hiker. Ik zou ontzettend graag eens een echte trektocht maken. Bij voorkeur door IJsland. Deze slaapzak zou daar zeker goed bij van pas komen!

 55. Ik vind het heerlijk om met een ploegje mannen een hike te doen in Schotland of Noorwegen. Ook in IJsland ben ik geweest. Hier heb je een goede slaapzak bij nodig. Als je slecht slaapt houdt je het minder lang vol. Ook speelt het gewicht van de slaapzak parten. Mijn huidige slaapzak is te zwaar. Lees, hij kan lichter… 😉

 56. Wat een leuke win actie! Ik wil deze slaapzak gebruiken voor mijn fietstochten, met een minimum aan spullen en in de buitenlucht kamperen. Deze slaapzak zal een goede opvolger zijn van mijn huidige Rab slaapzak.

 57. Ik zou hem graag winnen voor mijn dochter. Ze zit op scouting en ze gaan binnenkort weer beginnen met kampen dus zou goed van pas komen.

 58. Wow, deze RAB past perfect bij mij. Tijdens mijn laatste trips in IJsland heb ik behoorlijk kou geleden. Met deze RAB zal dat echt verleden tijd zijn en als ik hem win gaat deze binnenkort zeker mee naar het Everest Basecamp !

 59. Deze slaapzak zou ik graag willen winnen omdat ik ga kamperen en vorige keer was het erg koud dus een goede slaapzak zou wel handig zijn

 60. Ik doe mee voor mijn zoon, die altijd loopt te rommelen met zijn slaapzak tijdens lange scoutingkampen. Deze houdt hem vast heel comfortabel warm!

 61. Heel graag! Wij fietsen en wandelen graag met ons gezin en ook dit jaar zullen we weer in onze tent overnachten. Onze middelste zoon is ook toe aan een grote slaapzak, dus deze zal dan voor hem zijn.

 62. Als beginnende hiker lijkt het mij fantastisch om een keer onder de sterrenhemel in een goed isolerende slaapzak te slapen.
  Het gevoel van slapen in de buitenlucht lijkt mij een hele bijzondere ervaring.
  Mocht ik de slaapzak winnen dan zal deze ervaring er sneller komen dan verwacht.

 63. Ja ja ja, deze staat gewoon al heel lang op mijn verlanglijst ??. Maar helaas niet genoeg ? beschikbaar met mijn studentenbeurs.
  Ik slaap het liefst onder heldere hemel ?

 64. Een buiten mens , die geniet van de bloemetjes en en bijtjes ., een buitenkans om in de zomer te genieten van het gesjielp van de vogels te luisteren . Wat is er fijner om in een lekkere slaapzak hier in onder te dompelen

 65. Ik ben een wandelaar, heerlijk vind ik dat.
  De slaapzak wil ik graag winnen omdat mijn oude de rits het heeft begeven. Dat tocht nogal snachts en zo’n koude rits aan je benen…brrr

 66. Mijn huidige slaapzak is inmiddels helaas zijn beste isolatie dagen wel voorbij en voor de komende kampeer reis nachtjes lig ik er liever wel warm en comfortabel bij. Dus ik zou heel blij zijn als ik rap in een nieuwe Rab kan gaan rupsen;)

 67. Nou! Mijn slaapzak wordt best een beetje dun dus een mooie Rab slaapzak voor m’n volgende fietsvakanties e trekkings lijkt me top!

 68. Over ongeveer 3 weken hoopt onze zoon van 19 richting Zweden en Noorwegen te vertrekken. Voor het eerst op eigen houtje op pad, op avontuur. Hoelang hij weg blijft dat is nog een verrassing, 1 maand of worden het er 2 of misschien wel 4. Slapen in een tentje, (brrrr hij liever dan ik) dan is een goeie slaapzak een must. Deze is top‼️. En zal dus zeker goed van pas komen. Dus ja, wij willen deze wel voor hem winnen‼️

 69. De Mount Everest ga ik zeker niet beklimmen, maar regelmatig die ik met een vriendin een wandelvakantie en dan is een goede uitrusting erg fijn. Dit lijkt me een heerlijke slaapzak.

 70. Top, ik wil heerlijk warm, goed en droog liggen en slapen tijden mijn wandel trips in de natuur. Gaat deze helemaal aan voldoen. Verheug mij op de eerste nacht in deze slaapzak! Dank.

 71. Als iemand die spontaan onder de sterren heeft leren slapen toen ik in Noorwegen woonde en graag op meerdaagse huttentochten gaat, is dit een ideale slaapzak! Mijn spontane plannen zullen nooit meer begrensd worden door de temperatuur 🙂

 72. Ik ben een backpacker en heb naast mijn eigen spullen ook die van mijn hond in de backpack. Lichtgewicht equipment is voor mij dus onwijs belangrijk. Deze slaapzak zou daarom een geweldige toevoeging zijn voor mijn gear-list zodat ik weer wat grammetjes kan besparen in o.a Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Schotland.

 73. Oh dit zou fantastisch zijn om te winnen! Mijn doel voor dit jaar is om een meer avontuurlijk leven te leiden, en een meerdaagse trekking staat hoog op de bucketlist. En om deze ervaring zo ultiem mogelijk te maken heb je natuurlijk goede gear nodig. En die kan ik dus misschien winnen! Fingers crossed 🙂

 74. Groot van Rab, maar een slaapzak ontbreekt nog. Deze slaapzak lijkt mij heerlijk voor tijdens fietstochten, maar natuurlijk ook perfect voor tijdens de langere wandeltochten in de bergen!

 75. Ik streef naar elke maand een keer kamperen, een slaapzak voor alle seizoenen is daarbij van harte welkom! Ik hike solo, dus lichtgewicht is een must. ?

 76. Wat zou dit een geweldige stap zijn richting meerdaagse tochten. Ik wandel en reis graag en ben bezig om de gear te verzamelen die ik nodig heb om daar ook voor langere tijd mee onder weg te zijn. Dit zou dus zeker een mooie aanvulling zijn om mij dichter bij mijn doel van een weektrip met backpack te krijgen!

 77. Ik wil dit jaar de Camino de Santiago de Compostela gaan wandelen?; zo’n heerlijk warme slaapzak geeft mij dan ongetwijfeld de ideale omstandigheden voor mijn broodnodige rust! ??

 78. Ik zou deze slaapzak héél graag willen winnen!! Voor mijn trip deze zomer door de balkan, maar vooral voor mijn ultieme droom: trektocht van noord naar zuid Nieuw Zeeland!

 79. Ik maak graag winter en zomer lange fietstochten. Met deze slaapzak kan ik dan lekker warm overnachten in de natuur

 80. Deze kan wel gebruikt worden bij een mooie hike door de bossen om een heerlijke warme nacht in de buitenlucht te hebben!!

 81. Wat een leuke actie! Ik zou de slaapzak willen winnen om te gebruiken tijdens zomerse nachten in alpine gebied. Ik ben aan het trainen om de John Muir Trail te lopen in 2023, en ik denk dat deze slaapzak een goeie sidekick zou zijn voor deze tocht.

 82. i am a hiker and a traveler with a van. In 2023 we want to travel (together with my boyfriend) with our camper from the Netherlands to China in one year, the sleeping bag will come in handy!

 83. Goedemorgen wij zouden heel graag deze mooie slaapzak winnen, we hebben al bekend met de kleding kwaliteit van RAB en zijn voor onze wandel en fiets avonturen met onze dochter van 2,5 nog steeds op zoek naar de juiste slaapzakken. Mijn vriendin is momenteel weer in Nepal in de bergen en daar is lichtgewicht en conform zeker niet onbelangrijk omdat alles gedragen moet worden op de rug en heupen.. avontuurlijke groet Familie Tilma

 84. Ik fiets en ga wandelen in Zwitserland deze zomer, lijk mij ideaal om mee te nemen tijdens mij tochten ??, ik doe erg graag mee ? Groetjes Anneliese de Waal

 85. Ik hou van avontuur. Ergens naartoe gaan en zelf ter plekke onderdak zien te maken, eten vinden. (uiteraard met wel een aantal “hulpmiddelen” in geval van nood). Deze slaapzak bijvoorbeeld zou fantastisch zijn voor deze trips!

 86. Sinds we niet ver konden reizen door corona helemaal het roadtrippen met tentje en de meerdaagse hikes ontdekt. Dus hij zou meteen meekunnen op een roadtripje door zweden komende maand een wie weet nog een mooie hike in het najaar ?!

 87. Hi allemaal,

  Mijn vriend wildkampeert al jaren.
  Omdat ik nu voor het eerst mee ga zoek ik een goeie slaapzak.
  Samen maken wij namelijk ook gletsjertochten waarbij wij uiteindelijk willen kamperen in de hoger gelegen gebieden.
  Ik denk dat deze slaapzak mij prima kan helpen!

 88. Goedemiddag en vrolijk Pasen!

  Ik zoek al een tijdje de juiste slaapzak om te kunnen wildkamperen. Deze ziet eruit alsof hij ervoor gemaakt is:)
  Ook zou ik hem gebruiken bij mijn gletsjertochten, lekker licht om mee te nemen!

  Fijne zonnige dag allemaal:)

 89. De bergen en de oceaan, de 2 plekken waar ik het liefste ben! In de zomer sta ik het liefst op een surfboard of maak ik een hike door een onherbergzaam, avontuurlijk en heuvelachtig landschap en in de winter ben ik op een snowboard of op de ski’s te vinden. Daarnaast ben ik bezig met een voorklimcursus en mijn plan is om komend jaar mijn eerste echte buitenklim te gaan maken tijdens een meerdaagse trektocht. Om dit plan, mijn droom, waar te maken ben ik al bezig om alle spullen bij elkaar te verzamelen. Helaas heeft mijn slaapzak z’n beste tijd gehad en ben ik toe aan een nieuwe! Deze RAB Neutrino slaapzak is de perfecte vervanging en helpt me weer een stapje verder om mijn droom te verwezenlijken! ?

 90. In Noorwegen heb ik de smaak te pakken gekregen om te gaan hiken,maar zonder goede slaapzak nog best lastig om ook in de nacht buiten te blijven. Ik kom hier volgend semester terug voor studie en ben dan van plan een langere tochtcte maken. Zou super zijn om dan deze slaapzak mee te kunnen nemen.

 91. Deze zou ik ontzettend graag willen winnen. Binnenkort ga ik een meerdaagse hike in Noorwegen doen en hiervoor is zo’n goede slaapzak heel erg handig! En natuurlijk ook voor alle hikes die daarna nog volgen.

 92. Op zoek naar het Noorderlicht in IJsland. Check. De Salkantay trail lopen in Peru. Check. Snowdown beklimmen in Wales. Check. Een weekendje kamperen met vrienden in de Ardennen. Check.

  Allemaal fantastische tochten. Die -helaas- allemaal één ding met elkaar gemeen hadden: ik had het koud. Megakoud. Overdag niet, dan wandel je jezelf wel warm. Maar ’s nachts lag ik te rillen als een rietje. Met tenen als een Raket-ijsje. Ondanks mijn merinowollen pyjama en de hete choco die we op het kampvuur gemaakt hadden…

  Nu zou ik natuurlijk mijn volgende hike in Libië (met de hoogste temperatuur ter wereld), Irak (54C in de zomer) of Saoedi-Arabië (ook een van de heetste landen op deze planeet) kunnen plannen. Maar eigenlijk staat de Santiago de Compostela pelgrimstocht al bovenaan mijn verlanglijstje.

  Aangezien het in Noord-Spanje in de lente nog niet al te warm is, vrees ik dat het weer koukleumen gaat worden ‘s nachts. Tenzij ik natuurlijk deze Rab Neutrino 400 slaapzak win (hint, hint!). Lieve Gearlimits, helpen jullie deze koude buitensporter comfortabel naar Santiago? Bedankt en fijne Pasen!

 93. Deze Rab Neutrino slaapzak zou ik heel graag willen meenemen op ons kampeeravontuur van Seattle naar Denver, over 6 weken! Dan zullen we in het begin nog aardig wat sneeuw en koude nachten hebben dus hoe lekker zou het zijn om dan comfortabel en warm in slaap te vallen.

 94. Wat een mooie reizen en trips heeft iedereen op de planning staan! Ik zou met deze slaapzak heerlijk slapen in onze nieuwe daktent, tijdens onze vierweekse trip door Noorwegen a.s. september!

 95. Aan het trainen voor de Coast to Coast in Schotland in september. Halverwege de race zou deze slaapzak fenomenaal zijn want overnachten in de natuur gaat de bedoeling zijn. En daarnaast aan het trainen voor de dodentocht in augustus samen mijn mattie Arno en ga dan ook slapen in de natuur. Zou er echt blij mee zijn ga sowieso nog meer avonturen bedenken om deze slaapzak zo goed te kunnen gebruiken.

 96. Toffe actie! Ik zou graag deze slaapzak winnen voor m’n meerdaagse hike die over een maand op de planning staat. Ideaal zo’n laag gewicht en toch lekker warm!

 97. LOVE IT! Ik ben bijna klaar met m’n opleiding tot buitensport instructeur en geniet meer dan ooit van het buitenleven én nog meer van het anderen hierin meenemen.

  Na aardig wat weekenden slepen met een slaapzak, extra deken en extra kleding om warm te blijven, kan ik deze fijne lichtgewicht en tegelijkertijd warme slaapzak goed gebruiken!

 98. Ik zou deze slaapzak wel graag willen winnen en aan mijn vriendin geven zodat ze deze aankomende zomer kan gebruik tijdens onze eerste vakantie samen naar Noorwegen!

 99. Heel cool! Ik zou hem graag winnen voor mijn vriend. Hij is een echte klimsporter en kampeert vaak dichtbij gave rotsen. Hij heeft nu een oude synthetisch slaapzak die veel ruimte inneemt in zijn tas. Hij kan zeker een nieuwe gebruiken ! Hij zou er ontzettend blij van worden. Duimen!

 100. Super gave slaapzak, zou goed van pas komen tijdens mijn meerdaagse trailruns en meerdaagse hiketochten door de bergen aankomend jaar. Wat zou ik hier van gaan genieten. En mooie berichten over gaan schrijven hoe fijn de slaapzak is.

 101. Hallo! Wat een super mooie winactie! Ik zou deze slaapzak goed kunnen gebruiken voor mijn rugzakloopweekenden. Zeker nu ik dit jaar lid ben geworden van de Rugzaklopers vereniging trek ik er regelmatig een weekend op uit. Ik heb nu een zwaardere synthetische slaapzak, dus deze heerlijke slaapzak zou mijn rugzak een stuk lichter en compacter maken. Zeker met de komende zomervakantie op de planning waar ik ook veel ga kamperen zou het fantastisch zijn. Ik zou hier ongelofelijk veel plezier mee beleven! Vriendelijke groet, Elise

 102. Mijn buitensport is zeeer avontuurlijk! Het mooiste op de wereld is camperen in Tanzania in the wild! Liggen in je tentje met gebrul van leeuwen en hyenas op de achtergrond. En ’s morgens opstaan en een buffel voor het toiletgebouw hebben staan! Ik zou deze gear super vinden om heerlijk te snurken tussen alle mooie dieren in Afrika:)

 103. Wauw fantastisch wat een mooie winactie. Ik heb sinds een jaar het buitenleven herontdekt en ga deze zomer naar Noorwegen om in een tentje rond te trekken. Dan komt zo’n fijne slaapzak zeker van pas.

 104. Wat gaaf! Ik ben een jonge outdoor avonturier die gek is op uitdagingen. Ben opgegroeid met hiken in de bergen en vorig jaar met vrienden naar de ardennen geweest. Elk jaar maakt ik weer kennis met nieuwe buitensporten, waar je veel van leert en grenzen bij verlegt. Deze super slaapzak zou heel goed van pas komen voor mijn jaar wachttijd van mijn studie, waarin ik ga reizen en heleboel outdoor avonturen ga beleven. Zeilen, hiken, backpacken, daar komt deze lichtgewicht slaapzak bij van pas en tegen die RAB kwaliteit kan mijn studenten budget niet op 🙂

 105. Gave win actie! Ik keek al naar de lichtgewicht slaapzakken van Rab (en ook specifiek naar de Neutrino) voor mijn thru hikes met mijn honden, waarbij ik niet alleen mijn eigen gear, maar ook hun slaapmat, slaapzakken en eten moet dragen.
  Mijn planning was om in ’20 de hele kust van Portugal af te lopen met mijn twee Portugese Water Honden, en het laatste stuk van de Camino de Santiago Spanje in mee te pakken, maar dit verschillende lockdowns is dat plan al meerdere keren uitgesteld. Deze zomer ga ik proberen in plaats daarvan het hele Pieterpad te wandelen, maar daar heb ik toch echt een warmere slaapzak nodig dan die ik voor het Iberisch schiereiland ingekocht had ?

 106. Jaaaa! Ik zou deze gebruiken voor m’n volgende thru-hike, waarschijnlijk de Lycian Way in Turkije. Elke gram telt, dus deze slaapzak komt zeker van pas ?.

 107. Ik zou heel graag een Rab neutrino 400 willen winnen, niet voor mijzelf, maar omdat ik dan in de winter echt de verwarming uit kan doen en in de zomer eindelijk mijn vriendinnetje durf mee tenemen op een echte trektocht in de (hoge of Noorse) bergen zonder dat ze ‘nooit meer mee wil omdat kamperen zo koud is’.
  Fingers crossed!

 108. Laten we zeggen een beginnend avonturier met een aantal leuke kampeer tochtjes op komst. Met de eerst volgende langere tocht een weekje kanoën in Zweden waar je zeker een heerlijk slaapzak wel van pas komt

 109. Tsjah, mijn zoon, die lieve schat,
  gaat deze zomer alleen op pad.
  Backpacken in Wales, dat is me wat!
  De natuur in, ver van de stad.

  Mount Snowdon beklimmen, ik vind het een held,
  zo zonder lief of heel veel geld.
  De laatste maanden hebben hem gekweld,
  van dat verhaal stond ik versteld..

  Maar dit wordt geen huilverhaal,
  er is echter wel iets waar ik van baal!
  Dat is zijn karige materiaal,
  z’n tentje wordt wel heel erg kaal.

  Een lampje kan er heus nog wel vanaf,
  en hij krijgt z’n vaders wandelstaf.
  Zo ben ik er toch een beetje bij, al klinkt dat maf,
  hij redt het wel alleen, en hij is niet laf.

  Maar het liefste gaf ik hem betere spullen,
  een mooie slaapzak om zich ’s nachts in te hullen.
  Een rugzak om helemaal af te vullen,
  een mooie camera om wat mee te flauwekullen.

  De slaapzak die hij nu heeft, het is geen grap,
  valt haast uit elkaar, die ouwe hap.
  Dat is echt geen Neutrino 400, zo’n mooie van Rab..
  Gun die jongen toch echt beter gezelschap.

  Hij is een reiziger, net als zijn pa,
  De wereld is een speelveld, is onze mantra.
  Elke keer weer een nieuw en spannend panorama,
  alleen zijn we op ons best, da’s echt geen drama.

  Wat super als hij straks de top bereikt, de hoogste spits,
  ach, dat lukt die kanjer in een flits!
  Zelfs zo zonder een goede gids,
  maar misschien wel met een superprijs van Gearlimits!

 110. fijn een goede slaapzak om in te slapen en warm te blijven in mijn tentje waar ik deze ook op de wereld neer ga zetten.

 111. Hoe tof zou het zijn om de Rab Neutrino 400 te mogen winnen. Dat zou super zijn. Ik kan hem eerst gaan ervaren op de wandeltochten samen met zoon, backpackend in de Ardennen. Om hem vervolgens mee te nemen op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela, een tocht met speciale betekenis voor mij.

 112. Wat een gave slaapzak
  Past goed bij mij als groot RAB fan .
  Wat een fantastisch merk en van zeer goede kwaliteit.
  Past goed bij mijn veel in gebruik zijnde donsjas, fleece vest en windjack, en zijn een welkome aanvulling hierop.
  De wereld ontdekken, bij nacht en ontij. Genieten van de nachtelijke geluiden als ik wakker ben of er heerlijk in wakker worden als ik een nacht goed heb geslapen
  Net als ik gaat deze slaapzak veel avonturen beleven, de wereld zien en vooral voelen als ik er op mijn slaapmatje in lig

 113. Wauw, dat zou eindelijk lekker warme voeten gaan betekenen tijdens het kamperen! Ik kan niet wachten!! En 19 april ben ik jarig (word ik 40) en dit zou een heel leuk cadeau zijn voor deze mijlpaal! Dus ik ga duimen!!

 114. Over 2 maanden ga ik emigreren naar Noorwegen. Daar ga ik veel mooie tochten maken en daar kan ik zeker jullie Rab Neutrino 400 bij gebruiken. Dat zal echt een uitkomst zijn!

 115. Supergave slaapzak voor opnieuw een avontuur in Noorwegen om met vriendinnen te langlaufen en in hutten te overnachten. Ik ben altijd koud…
  Dan kan ik mijn huidige slaapzak weer doorgeven aan iemand die wat minder last heeft van de kou 😉

 116. Wat een geweldige actie Rab!
  Ik ben mijn oude zwaardere hiking spullen aan het vervangen voor lichter materiaal. Een nieuwe regenjas van Rab heb ik al. En een fijne lichte slaapzak zou heel welkom zijn als ik weer ga rondtrekken in de Franse Alpen of Denemarken.

 117. Het zal zo fijn zijn als ik een goede slaapzak heb die zo warm is, dat ik op hike niet meer drie fleecedekentjes hoef mee te nemen.

 118. Helaas lukte het niet om een comment te plaatsen, nieuwe poging!

  We gaan een lange hike maken en kunnen daarbij een Rab slaapzak goed gebruiken.

 119. Super tof! Ik ben van binnen en buiten een echte buitensporter. Van werk bij Mountain Network klimhal tot teamleider Outdoor op een summercamp in Oregon in Amerika. Maar ook dichterbij ga ik er graag op uit. Mijn vriend is ook een buitensporter en klimmer. Samen kamperen en dan klimmen, mountainbiken en hiken, wat wil je nog meer. Naja, ik heb een slaapzak van mijn vader overgenomen. Dus die heeft hier en daar wat scheurtjes en ook niet heel warm meer (ook stinkt ie en krijg de geur niet weg). Dus ja, ik zou wel een nieuwe slaapzak willen hebben. Maar als student is het wel beetje krap.

 120. We gaat deze meivakantie proefkamperen om deze zomer in een tent naar zwedende gaan. Deze slaapzak komt dan goed van pas

 121. Voor mijn 6 weekse reis door de Pyreneeën aankomende zomer ben ik nog op zoek naar de juiste slaapzak, ik denk dat ik de juiste heb gevonden, nu alleen nog winnen!

 122. Ik hou van alle bergsporten en ga deze zomer in m’n eentje op avontuur in de bergen en daarvoor heb ik onder andere nog een goeie slaapzak nodig.

 123. Als ik in mijn eentje op fietsvakantie ga, kan ik wel een warme slaapzak gebruiken. In je eentje in de tent is toch frisser s nachts dan met zijn tweeën. En bovendien is het kleine pakvolume heel fijn als ik alles zelf mee moet fietsen.

 124. Deze lichtgewicht slaapzak zou mij goed van pas komen bij mijn avonturen met mijn kajak of tijdens het hiken in zweden!

 125. Ik zou deze slaapzak super graag willen winnen om te gebruiken tijdens veldwerk voor mijn studie biologie, bijvoorbeeld om vroeg te gaan vogelen. Ik zou de slaapzak heel vaak gebruiken en er ontzettend blij mee zijn!

 126. Om mooie avonturen mee te kunnen beleven en verzekerd te zijn van een goede warme nacht! Ik hou van meerdaagse trektochten en het scandinavische gedeelte van de E1, de hexatrek en de pct staan nog op mijn lijstje!

 127. Deze zou ik graag voor mijn man willen winnen. Hij doet veel aan nachtvissen maar mist nog een goede slaapzaak! Dus ja heel graag!

 128. Lekker warm in zo een mooie slaapzak
  Ik heb snel koud omdat mijn schildklier te traag werkt.
  Ondanks medicijn nog koud.
  Dus kan alleen in de tent met die mooie slaapzak van prima kwaliteit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Dynafit Women’s Alpine trailschoen onder de loep | Review

Een regenachtige zondag in februari, een mooi moment om mijn nieuwe trailschoenen van Dynafit uit te proberen. Aan de stijl zal het niet liggen...

Rab verbetert de Xenair collectie voor actieve isolatie

Rab heeft aangekondigd dat ze een geweldige upgrade hebben gemaakt voor hun populaire Xenair collectie voor actieve isolatie.

De Volvo XC60 2024, één groot avontuur | Autotest

De Volvo XC60 Recharge T6 AWD Plug-in Hybrid Ultimate Bright 2024 is een ideale keuze voor liefhebbers van avontuur die genieten van comfort en houden van mooie auto's.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief