De Leatherman Bond, eerbetoon aan de eerste originele PST multitool

Leatherman heeft zijn nieuwe lichtgewicht multitool gelanceerd, Bond. Met hetzelfde uitgangspunt van 14 gereedschappen waarmee het allemaal begon in 1983. Met de Bond wil Leatherman een onopvallende, budgetvriendelijke multitool bieden. Meer over de Bond en een mooie winactie vind je in dit artikel.

Iedere buitensporter kent het merk Leatherman wel, al is de geschiedenis je wellicht niet helemaal duidelijk. Omdat die geschiedenis uniek en de moeite waard is, nog even in het kort.

Ruim veertig jaar geleden besloot Tim Leatherman samen met zijn vrouw een rondreis door Europa te maken. De aangeschafte Fiat 600 vertoonde nogal wat gebreken en was Tim genoodzaakt met zijn zakmes regelmatig een en ander te repareren. Het zakmes volstond aardig maar wat hij echt miste was een tang. Dat bracht hem op het idee om een zakformaat multitool te ontwerpen met de tang als basiselement. 

De Leatherman Bond, eerbetoon aan de eerste originele PST multitool

Bij thuiskomst begon Tim Leatherman meteen aan de uitwerking van zijn idee. Na jaren schetsen en testproducten maken, leidde dat uiteindelijk tot een multitool met 14 gereedschappen, de Leatherman PST (Pocket Survival Tool). Onderaan dit artikel vind je “Made of Mettle”, een 16 minuten durende documentaire gemaakt ter ere van het 35-jarig jubileum laten maken. 

De Leatherman Bond multitool

De PST onderscheidde zich van alles wat destijds op de markt was, een mes, tang en schroevendraaier in één tool. Dit zette Leatherman op de kaart. Nu, een kleine 40 jaar later, komt Leatherman met een eerbetoon aan de originele PST, de Bond. 

De Leatherman Bond is verkrijgbaar voor € 59,95 en biedt vrijwel dezelfde toolset als de originele PST, met een gemoderniseerd minimaal ontwerp en een minimaal gewicht van maar liefst 176 gram. Ideaal als back-up tool voor in het handschoenenkastje of voor gebruikers die (nog) onbekend zijn met Leatherman. Als je nog nooit een Leatherman hebt geprobeerd, is een kleine zestig euro een aantrekkelijke manier om vertrouwd te raken met de iconische multitool. 

Hier is het overzicht van wat je krijgt met de Leatherman Bond:

 • Punttang
 • Gewone tang
 • draadknippers
 • draadknippers (hard)
 • Kabelstripper
 • Mes van 420HC Staal
 • Priem met draadlus
 • Meetlat (10 cm)
 • Blikopener
 • Flesopener
 • Hout/Metaal Vijl
 • Phillips Schroevendraaier
 • Schroevendraaier Groot
 • Schroevendraaier Klein

Leatherman Bond Winactie

Samen met Leatherman mogen wij een Bond multitool weggeven.
Maak nu kans op een Leatherman Bond multitool t.w.v. € 59,95. 

Wat moet je daarvoor doen?

 1. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (je wordt ingeschreven via onderstaand antwoordformulier)
 2. Like onze Facebook pagina
 3. Ga naar leatherman.nl en beantwoord de volgende vraag: “Hoe heet het systeem waarmee de onderdelen van de Bond zijn vergrendeld?”  

Deze winactie heeft een looptijd tot en met maandag 31 mei 2021. Ben je al ingeschreven voor de nieuwsbrief en ook de Facebook pagina geliked, dan hoef je alleen stap 3 nog te doen.

Antwoordformulier winactie

  “Made of Mettle” Leatherman Documentaire

  Hayco Volkers
  Hayco Volkers
  I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

  Lees ook

  Gerelateerd

  Recente artikelen

  GearBite: De midlayers van Fjällräven

  Fjällräven heeft een aantal midlayers waarmee je de komende maanden behaaglijk rond het kampvuur kunt zitten tijdens een zwoele zomeravond. Gezelliger wordt het niet...

  Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

  Op zoek naar high-end gear kom je soms pareltjes tegen. Op mijn zoektocht naar een degelijk opblaasbaar sup board voor langere tochten met de...

  The North Face presenteert film over ouderschap – New Life

  The North Face presenteert zijn nieuwe film ‘New Life’. De film volgt klimmers Caroline Ciavaldini en James Pearson op hun ontdekkingsreis binnen het ouderschap. Centraal staat het verhaal over de risico’s én de successen rondom hun avonturen in...

  Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief