De LARQ waterfles is letterlijk een killer

Herbruikbare waterflessen zijn, wanneer ze ongewassen worden achtergelaten, een broedplaats voor bacteriën zoals e-coli en microben die een slechte geur achterlaten in de mond van de flesMet de LARQ waterfles is dat echter geen probleem, want het reinigt zichzelf en het water dat je erin giet met UV-licht. Dezelfde technologie die de meeste ziekenhuizen gebruiken om oppervlakken te steriliseren.

LARQ is mede opgericht door Justin Wang, die werd geïnspireerd door een eenvoudige visie om innovatieve technologie te gebruiken om mensen op een duurzame manier toegang te geven tot zuiver drinkwater. Dit wetende, is het duidelijk dat de LARQ-fles niet zomaar een herbruikbare waterfles is, het is ’s werelds eerste zelfreinigende waterfles. Het zuivert je water en neutraliseert die fles stank die ons allemaal tegenstaat!

Winnaar Dezeen Awards

De LARQ waterfles is letterlijk een killer

De LARQ zelfreinigende waterfles werd uitgeroepen tot winnaar in de Dezeen Awards 2019. Voor het tweede jaar worden deze awards uitgereikt aan de meest innovatieve architectuur, interieurs en ontwerp projecten ter wereld. Dit jaar ontving de wedstrijd meer dan 4500 inzendingen uit meer dan 80 landen en deze handige kleine waterfles won de hoofdprijs in de categorie productontwerp.

Hoe werkt de LARQ

De oplaadbare e-purifier straalt om de twee uur UV-C-licht in het water (tot 525 ml). Ontwerpers zeggen dat het tot 99,9999% van de bacteriën en 99,99% van de virussen kan verwijderen wanneer het op de hoogste instelling is ingesteld. De LARQ waterfles is een echte bacterie ‘killer’.

Wanneer UV-licht door de bacteriën wordt geabsorbeerd, breken de chemische bindingen van het DNA af en worden ze gedood. En in tegenstelling tot de meeste UV-technologie, bevat de LARQ waterfles geen kwik.

De LARQ waterfles is een echte bacterie ‘killer’

De fles is oplaadbaar via USB en één oplaadbeurt gaat ongeveer twee maanden mee. Het is dubbelwandig en vacuüm verzegeld, zodat het koude dranken koel en warme dranken warm kan houden. De fles is verkrijgbaar in vijf kleuren voor en kost € 110 per fles.

De LARQ waterfles is letterlijk een killer
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

5 high-end outdoor klapmessen voor iedere serieuze buitensporter

Een outdoor mes is niet alleen mooi, maar ook een onmisbare tool voor de serieuze buitensporter. Er zijn veel verschillende soorten messen, maar in...
00:03:38

De 4 must-see wintersport films

Eerder kon je onze 5 wintersport klassiekers die je moet zien vóór het winterseizoen start vinden. Als vervolg hebben we 4 must-see wintersport films...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.