De Haglöfs Mimic Hood V series extreem goed geïsoleerd

De nieuwe Haglöfs Mimic Hood V series zien er van buiten misschien uit als een ongecompliceerd lichtgewicht isolatie jack, maar niets is minder waar. Aan de binnenkant is gebruik gemaakt van Mimic Platinum, een nieuw innovatief materiaal dat de drager sneller en langer opwarmt.

Mimic Platinum

De Mimic Platinum isolatie die is gebruikt als vulling, bevat grafeen – een zeer geleidend wondermateriaal. De opmerkelijke eigenschappen ervan worden al enkele jaren besproken in zowel technische tijdschriften als populair-wetenschappelijke publicaties. In 2010 wonnen Andre Geim en Konstantin Novoselov de nobelprijs in fysica voor hun onderzoek naar grafeen.

De Haglöfs Mimic Hood V series extreem goed geïsoleerd

Isolerende prestaties

Haglöfs’ Mimic is een synthetisch materiaal dat al bekend staat om zijn uitstekende isolatie prestaties, en het feit dat deze wordt behouden in natte omstandigheden. De materiaal wetenschappers zagen de potentiële voordelen voor avonturiers en buitensporters.

Haglöfs verwerkt grafeen in het polyamide vulmateriaal om een ​​nieuwe, door een grafeen gebaseerde Mimic Platinum technologie te creëren. Latere laboratoriumtests lieten zien dat dit een goede zet was. Mimic Platinum warmt bij het dragen inderdaad aanzienlijk sneller op dan “normale” isolatie, dankzij de geleidbaarheid boost, en houdt zijn warmte voor langere tijd vast.

Mimic Hood V series

In de Mimic Hood uit de V series wordt deze opmerkelijke mix gecombineerd met een zeer ademende voering van Gore-Tex Infinium en een ultralichte 7-denier buitenstof van Pertex. Samen vormen de hoogwaardige materialen en de prestatieverbetering die door Mimic Platinum wordt geboden, een premium, lichtgewicht, hoogwaardig jack waarmee de drager sneller warm wordt en langer warm blijft.

Het ultra-efficiënte ademende vermogen en de altijd betrouwbare beschermende eigenschappen maken het ook de ideale metgezel voor intensieve activiteiten ruwe weersomstandigheden.

De Haglöfs Mimic Hood V series extreem goed geïsoleerd

Verkrijgbaar bij…

De Mimic Hood V serie is verkrijgbaar in een dames en heren uitvoering en kost € 300,- en te koop in de eigen winkels van Haglöfs, op haglofs.com en via geselecteerde retailers.

Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Coleman Meadowood 4L Blackout Tent

Nieuw in de 2021 collectie van Coleman zijn de Meadowood Blackout tenten. Gearlimits heeft de Meadowood 4L een weekend meegenomen naar de camping. De...

GearBite: nieuwe Polar Grit X Pro sporthorloges en upgrade van de Vantage V2

Polar Electro lanceert vandaag nieuwe toevoegingen aan zijn familie sporthorloges: de Polar Grit X Pro en Polar Grit X Pro Titan. De lancering valt...

Het nieuwe Rab Arc Eco Jacket is milieubewust, duurzaam en waterdicht

Rab maakt sinds 1981 duurzame outdoor kleding, ontstaan vanuit passie voor het buitenleven. Zij zien het als topprioriteit om verantwoord geproduceerde producten te maken...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief