De echte buitensporter kiest voor een duurzame waterfles

Als het gaat om plasticvervuiling, is er geen grijs gebied. Je doet niks óf je komt in actie. En met een Dopper onderneem je absoluut actie. Daar is geen twijfel over mogelijk. Jij bent op een missie om een einde te maken aan de plastic soep. Duurzaamheid wordt de norm en de afgelopen jaren heeft Dopper bewezen dè duurzame drinkfles voor kraanwater te zijn. Wegwerpflesjes heb je dankzij deze herbruikbare fles niet meer nodig, dat scheelt een hoop plastic afval.

De unieke vormgeving maakt dat de Dopper makkelijk schoon te houden is. Je kan ‘m afwassen met de hand, maar de Dopper kan ook in de vaatwasser (tot 65 graden). De dop van de Dopper fles omgekeerd een bekertje, zo wordt kraanwater letterlijk op een voetstuk geplaatst. De Dopper wordt klimaatneutraal geproduceerd, is BPA vrij en volledig recyclebaar.

Het begin

Na het zien van een documentaire in 2009 besluit Merijn Everaarts in actie te komen voor een schonere en betere wereld. Hij schrijft een design competitie uit om op zoek te gaan naar ‘de perfecte herbruikbare fles voor kraanwater’. Hij krijgt zo’n 100 inzendingen, waartussen een opvallend ontwerp van Rinke van Remortel zit. Zijn minimalistische design is niet alleen esthetisch, maar ook praktisch. Dankzij de unieke vormgeving is zijn fles goed schoon te houden waardoor deze jarenlang te hergebruiken is. Ook vormt de witte cup van het ontwerp een bekertje; ‘om water op een voetstuk te plaatsen’, verklaart Rinke. Deze filosofie past precies bij de insteek van Merijn: kraanwater op nummer één.

Het bestaansrecht van Dopper

De grootste reden voor het bestaan van Dopper is de enorme hoeveelheid plastic afval die we met z’n allen produceren:

  • Wereldwijd wordt slechts 15% van dit plastic gerecycled
  • 60% van het plastic wordt na gebruik direct weggegooid
  • Per dag verdwijnen er vrachtladingen plastic (vaak onbedoeld) in onze oceanen; via straat, sloot, rivier en zee
  • In de vijf grote oceaangebieden waar dit plastic zich concentreert zit soms wel 36 keer meer plastic dan plankton
  • Het plastic komt in kleine deeltjes via zeeleven en vogels in onze voedselketen terecht
  • 1 miljoen zeevogels en 100.000 zeezoogdieren worden jaarlijks gedood door het plastic in onze oceanen
  • Voor de productie van 1 plastic wegwerpflesje is 1 liter water en 1 liter olie nodig

De missie van Dopper

Dopper werkt continu aan drie missie pijlers:

  • Bewustwording creëren over de impact van single-use plastic afval en mensen inspireren om zelf een verandering in gang te zetten.
  • Het aanbieden van een innovatieve productlijn van duurzame design flessen voor drinkwater.
  • Toegang vergroten tot veilig drinkwater voor mensen over de hele wereld.

De Insulated Blazing Black Dopper

5 duurzame buitensport cadeaus voor onder de kerstboom

Dopper zit niet stil en heeft de afgelopen jaren verschillende aanvullingen aan haar collectie toegevoegd. De laatste aanvulling is de nieuwe Insulated Blazing Black. Met het zwart als eerbetoon aan de diepste en donkerste delen van de Marianentrog, aan de rug van de orka, aan de storm in de Stille Oceaan die al het licht van de wereld lijkt op te slokken. Je kunt deze fles bijna horen brullen.

In elke situatie houdt de Dopper Insulated Blazing Black je water 9 uur warm of 24 uur koud. Kijk je liever Jaws dan Free Willy? Er is ook een Dopper Insulated Wavy White! Deze statement-fles is er in twee maten: 580 ml en 350 ml (ongeveer even groot als een Dopper Original).

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Alto Guide HS van Mammut is de ultieme berg hardshell | Review

Een hardshell jas is een onmisbaar item voor buitenavonturen en vast niet onbekend voor op je paklijst. Voor de wandelaars en alpinisten die het...

Word teamlid van de Fjällräven Polar 2023 expeditie

Fjällräven nodigt iedereen uit zich aan te melden voor Fjällräven Polar, een 300 km lange arctische expeditie door het Scandinavische noorden in april 2023....

Jack Spowart maakt ‘artwork’ voor het Banff Mountain Festival

Voor de 47e editie van het Banff Center Mountain Film and Book Festival zochten Rab en Banff naar naar een getalenteerde kunstenaar om het...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief