De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2023/2024

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij het kiezen van de juiste jas is het belangrijk om te kijken naar de omstandigheden die je gaat tegenkomen op je volgende trip. Dit is afhankelijk van het type gebruik: ben je meer een freerider, een tour skiër of houd je meer van de piste? Of ben je juist op zoek naar een veelzijdige jas die je ook naar je werk kan dragen? Wat voor features heb je nodig en met welke jas krijg je het meeste waar voor je geld?

In onze uitgebreide review hebben we geen categorieën uitgesloten, zodat je deze winter de best geïnformeerde beslissing kunt nemen! Hieronder een overzicht van de hardshell jassen die wij gereviewd hebben.

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2021/2022

1 | Cortazu Mountain Hardshell

De Cortazu Mountain Hard shell jas kwam als beste uit de test. Om het simpel te houden, de mountain hard shell heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding van alle hard shell jassen die op de markt te vinden zijn. De hard shell hebben meer dan 20 verschillende features en 54 verschillende componenten. Hierdoor verwachten wij meer een prijs die te vergelijken is met de Arc’teryx RUSH hardshell, echter is de prijs van de Cortazu hard shell bijna de helft.

En niet alleen het aantal functies van de jas is overtuigend, door de waterdichtheid van 25,000mm en een ademend vermogen van 20,000/m2 weet je ook zeker dat je waar krijgt voor je geld. Door deze kenmerken weet je zeker dat je beschermd bent tegen de elementen. En om het helemaal af te maken worden de jassen gemaakt van gerecycled nylon van hergebruikt materiaal en bij elke jas die Cortazu verkoopt ‘re-greenen’ ze 100m2 land. Het enige minpunt van de jas is dat de jas geen sneeuwvanger heeft.

2 | Arc’teryx RUSH

De nummer twee hard shell jas is de Arc’teryx RUSH. De RUSH scoort hoog op alle belangrijke gebieden waar een hard shell jas hoog op zou moeten scoren. Dit is meer dan gebruikelijk voor een merk zoals Arc’teryx. De fit, het ademend vermogen en de duurzaamheid zijn allemaal van hoge kwaliteit. Verder zorgen de naden en de zorgvuldige manier van fabriceren voor een jas die wel tegen een stootje kan, ideaal dus voor backcountry skiën.

De beste Ski & Outdoor jassen voor 2021/2022

De jas blijft een soepele vorm aanhouden, ondanks meerdere lagen die je eronder aantrekt. De voornamelijkste vorm van kritiek op de jas is de prijs, deze is namelijk een stuk hoger dan die van de concurrenten. De stof die gebruikt wordt voor de jas is ook erg stijf en stug.

3 | Norrøna Trollveggen Gore-Tex Pro

Noren zijn bekend met extreem weer, wat zeker terug te vinden is in de focus van deze jas. De Trollveggen Gore-tex Pro is een eenvoudige jas die doet wat die moet doen. Het membraan van de jas is een 40D GORE- TEX Pro, deze beschermt de gebruiker tegen alles van de Noorse winter te bieden heeft. Denk hierbij zowel aan bergen beklimmen als heftige sneeuwstormen.

De beste Ski & Outdoor jassen voor 2021/2022

De jas is van nature erg stug, echter komt dit niet over als een groot probleem nadat wij hem grondig gebruikt hebben bij een klimmuur. Enige punt van kritiek op deze jas is het minimale aantal features die de jas heeft, helemaal als het gaat om het gebrekkige aantal zakken.

4 | Mammut Stoney Hardshell

De laatste jas die wij getest hebben is de Stoney Hard Shell van Mammut. Mammut heeft zelf een membraan ontwikkelt genaamd DRYtechnology™, in plaats van het gebruiken van membranen van andere merken. Het membraan heeft een waterkolom van 20,000mm. Dit is een gebruikelijke waterkolom binnen deze prijsklasse, verder heeft de jas getapete naden en een DWR coating. De jas heeft genoeg features om je te beschermen tijdens het skiën. tijdens het testen werd de jas goed nat, gelukkig was de binnenkant van de jas wel droog.

Nog iets wat opviel was de de lage kraag van de jas ten opzichte van de kin. Voor ons was die te laag, hierdoor was je niet volledig beschermt tegen de sneeuw. Over het algemeen heeft de Mammut Stoney alle juiste features voor resort/backcountry skiing, het voornamelijk probleem bij de jas is het gewicht, namelijk 785g. Hierdoor denken we dat er betere keuzes mogelijk zijn.

Succes met het kiezen van de voor juiste hardshell en dat wij met deze review de keuze uit Ski & Outdoor hardshell jassen vergemakkelijkt.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief