De beste outdoor gadgets waar je als wandelaar echt iets aan hebt

Lange tijd bleven de sportscholen gesloten. En ook een avond zweten op de dansvloer om de nodige calorieën te verbranden zat er voorlopig niet in. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat we massaal de wandelschoenen aantrokken en eropuit gingen. Veel meer dan een goed paar wandelschoenen heb je ook niet nodig, wat wandelen een goedkope en toegankelijke sportactiviteit maakt. Toch zijn er diverse outdoor gadgets op de markt waarmee je nog meer plezier uit je buitenactiviteit kunt halen.

Als fervente reiziger weet je als geen ander hoe bevredigend het is om een locatie te voet te herkennen. In grote steden is het de manier om de sfeer in je op te nemen en af en toe stil te staan bij bijzondere bezienswaardigheden. Als je even wilt uitrusten, strijk je neer op een terrasje. Ondertussen leg je vele kilometers af en hou je je conditie op peil, ook op vakantie.

Actieve ontspanning

Een wandeling in de natuur, weg van de massa, is juist een uitstekende manier om actief te ontspannen. Je beklimt heuvels en navigeert over boomstronken, terwijl je de prachtige omgeving in je opneemt. In tegenstelling tot de stad, zijn in de natuur vrijwel geen voorzieningen te vinden. Je hebt dan wel wat meer nodig dan alleen een paar wandelschoenen om je avontuur tot een goed einde te brengen. Verschillende outdoor gadgets kunnen je daar ongetwijfeld bij helpen.

Gadgets

Hier volgt een overzicht van de handigste gadgets waarmee je goed voorbereid op pad kunt gaan:

Waterfles met filter

Als er geen terrasjes in de buurt zijn, moet je toch echt zelf zorgen voor voldoende hydratatie op je wandeltochten. Je kunt je rugzak volstoppen met flesjes en kilo’s extra meezeulen, of je vertrouwt op waterzuiveringstabletten. Een veel betere optie is om een waterfles met ingebouwd filter aan te schaffen. Het filter is sterk genoeg om virussen en bacterieën uit natuurlijke waterbronnen, zoals een meer of riviertje, te halen.

GPS Watch

Wil je geen enkel risico lopen om te verdwalen, dan is een GPS Watch een absolute must. Je kunt diverse kaarten downloaden, door het horloge via Bluetooth met je laptop of smartphone te verbinden. Onderweg meet je GPS Watch onder meer de afgelegde afstanden, verbrande calorieën, je hartslag en hoogteverschillen.

De beste outdoor gadgets waar je als wandelaar echt iets aan hebt

Solar Powerbank

Op een zeker moment zul je merken dat de batterij van je smartphone leeg begint te raken. Lekker rustig misschien, maar het betekent ook dat je in geval van nood niet meer kunt bellen. Om ook onderweg je telefoon en andere batterijen op te laden, gebruik je een powerbank. Voor je vertrekt laad je de powerbank volledig op via het stopcontact. En buitenshuis zorg je met zonne-energie voor een volle batterij.

Droogzak

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat je op je tocht wordt overvallen door een hoosbui. Om te voorkomen dat al je spullen nat worden, en in het bijzonder je elektronica, stop je ze in een droogzak.

Bivy bag

Het neemt wat extra ruimte in, maar in noodgevallen ben je blij dat je hem ingepakt hebt. Deze nood-bivakzak weegt maar 100 gram, is warmtereflecterend, lucht- en waterdicht. Ook tijdens koude en regenachtige nachten in de open lucht kan de bivy bag veel soelaas bieden.

Online op pad

Voor sommige gadgets heb je wel een internetverbinding nodig. Je kunt dan gebruikmaken van openbare wifinetwerken, maar deze zijn helaas lang niet altijd veilig. Wil je geen ongewenste meelifters op je wandeltocht, dan schakel je het best een VPN in voor je inlogt op het openbare netwerk. Met een VPN breng je een versleutelde verbinding tot stand, die ook nog eens je IP-adres afschermt. Je kunt een VPN gratis installeren op bijvoorbeeld je laptop of smartphone, zodat je ook onderweg je online privacy veiligstelt.

De 8 vetste outdoor jassen voor deze winter
Reno de Jager
Mijn grootste passies zijn hiken, mountainbiken en fitness, daarnaast mag ik graag reizen. Zowel actieve als culturele - liefst een combinatie van beiden - hebben mijn voorkeur.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De nieuwe ruige Odin jassen van Helly Hansen | GearBite

Helly Hansen ontwikkelde de eerste soepele waterdichte stoffen 140 jaar geleden. En gedurende zijn bestaan heeft Helly Hansen outdoorkleding ontwikkeld voor ‘s werelds meest...

Voor de buitensporter is de Suzuki Across plug-in hybrid ‘buitengewoon’ geschikt | autotest

Gearlimits contributor Albin Bronkhorst besloot dat hij medio april van Land’s end in Engeland naar John’ O’Groats in Schotland wilde gravelrijden. Als enerzijds een...

Zomer in de Franse Alpen; actief in La Plagne | Reisverslag

Maandagochtend 4.30 uur. Ik schrik wakker van de wekker na een korte en onrustige nacht. Half wakker loop ik naar de douche in mijn...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief