Breng het avontuur in huis met geupcyclede gear van Danish Fuel

Geupcyclede jerrycans van Danish Fuel. Hoewel het niet specifiek outdoor gear is, is het wel gear pur sang. Door authentieke militaire jerrycans om te vormen tot originele nieuwe producten, wordt hier een duurzame functie aan gegeven. Upcycling is iets dat wij de laatste jaren steeds vaker zien en de unieke ontwerpen van Danish Fuel vinden wij zeker de moeite waard aan onze gear wishlist toe te voegen.

In 1937 ontwierp de Duitser Vinzenz Grünvogel de ‘Einheits-kanister’ met als doel de troepen aan het front efficient te kunnen bevoorraden. Net vóór de Tweede Wereldoorlog in 1938 werden de eerste Einheits-kanisters in gebruik genomen. Deze kanisters waren voorzien specifieke kleuren; rood (benzine), grijs (kerosine), zwart (diesel) en wit (versnellingsbak olie). Zonder brandstof zouden tanks niet kunnen rijden en zonder deze tanks zou de oorlog op voorhand al verloren zijn.

Breng het avontuur in huis met geupcyclede gear van Danish Fuel

Danish Fuel

In 2010 startte Danish Fuel met het upcyclen van een origineel Duits Einheits-kanister uit 1939 tot de Suitcase. Later werd het Bathroom Cabinet gelanceerd. En tenslotte kwam in 2012 het Bar Cabinet aan boord. Ze braken in 2014 internationaal door op ’s werelds meest prestigieuze meubelbeurs in Milaan, de Salone Internazionale del Mobile. Sindsdien heeft het Deense merk haar producten uitgebreid, van een bluetooth-luidspreker, een heupfles tot en met een van ’s werelds beste Gins gemaakt in Denemarken.

Wat is upcycling

Upcycling is wanneer een product wordt hergebruikt, het materiaal niet wordt verwijderd of van vorm verandert. De Danish Fuel ontwerpen zijn gemaakt van oude gebruikte jerrycans die zijn verzameld vanuit militaire surplus magazijnen. Meer over het Zero Waste productieproces is hier te vinden.

Unlimited Edition Series

De ge-upcyclede versies worden steeds zeldzamer en dus moeilijker te vinden, waardoor ze exclusiever worden. Omdat de markt met de vraag meegroeit zocht Danish Fuel naar een oplossing. Sinds het eerste Kickstarter in 2017, met het upcycled Bar Cabinet, ontvingen ze veel verzoeken als: “Waarom ontwerpen jullie geen nieuw te produceren jerrycans?”.

Danish Fuel heeft keer op keer overwogen hoe ze dit project zouden moeten doen en kwamen tot de uiteindelijke beslissing dat de vraag door het publiek middels een een crowdfunding campagne zou moeten worden beantwoord. Uiteindelijk hebben ze besloten een zeer goede imitatie te maken van de originele jerrycan uit 1939. Ook hier zullen de SuitcaseBathroom Cabinet en later het Bar Cabinet van worden geproduceerd.

Het maken van de jerrycan kan goedkoper omdat niet het hele 3-weken durende proces van afbreken en opbouwen doorlopen hoeft te worden, maar de producten meteen vanuit een nieuwe jerrycan gemaakt kunnen worden. Bekijk ook onderstaande video.

Om de markt te ‘testen’ wordt deze nieuwe Unlimited Edition Series gelanceerd op de pre-launch pagina van 31 maart tot 18 april 2021. Als dit project slaagt, kun je vanaf 2022 een totaal nieuwe Unlimited Edition Series vinden bij Danish Fuel.

Gedurende de pre-launch campagne

  • 35% korting
  • Maximaal 300 stuks
  • De campagne eindigt op 18 april 2021
  • Verzending is vanaf eind mei 2021

Unlimited Edition Series productieproces

Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2021/2022

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij...

Rab & Lowe Alpine openen Europees reparatie- en servicecentrum in Nederland

Liefde voor de bergen, voor kleding en voor uitrusting is van meet af aan de drijvende kracht achter de merken Rab en Lowe Alpine...

GearBite: de geheel nieuwe Suunto Core Alpha Stealth is gemaakt voor iedere buitensporter

Voor iedere veeleisende buitensporter is er altijd een Suunto. Nu is er de nieuwe Core Alpha Stealth, een ABC-outdoorhorloge (Altimeter, Barometer, Compass). Of je...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief