66°North en Heimplanet lanceren duurzame The Cave XL 4-Season tent

Het IJslandse kledingmerk 66°North en de Duitse kampeer-innovator Heimplanet hebben samengewerkt om een ultramoderne opblaasbare tent voor vier seizoenen te lanceren, The Cave XL 4-Season. De tent combineert de reputatie van het kledingmerk op het gebied van design en duurzaamheid met de technische bekwaamheid van de outdoor innovator. De tent is in een beperkte oplage is nu wereldwijd verkrijgbaar op website van 66°North en Heimplanet.

Bijna een eeuw geleden werd 66°North opgericht om beschermende bovenkleding te leveren aan vissers en reddingsteams in de Noord-Atlantische Oceaan. Het staat sindsdien bekend als fabrikant van high-end producten die essentieel zijn voor het buitenleven en een leven lang meegaan. Heimplanet, gevestigd in Hamburg, is vooral bekend vanwege de strakke designs en veelzijdige producten voor het verkennen van de wereld.

Getest in IJsland

Ontwikkeld en getest om alle seizoenen te kunnen weerstaan in IJsland – een land waar het weer ronduit slecht kan zijn en waar de tent goed tot zijn recht komt, met zijn geodetische koepelconstructie met tien kruispunten en hoogwaardige weerbestendige, duurzame materialen die bestand zijn tegen wind, sneeuw en regen. De feloranje kleur is geïnspireerd op ‘safety shelters’ in de IJslandse hooglanden en ontworpen om op te vallen tegen het IJslandse terrein.

Met slechts een pomp kan de gemakkelijk op te blazen tent in minder dan een minuut worden opgezet en biedt plaats aan 3-4 personen. Gebaseerd op de originele Heimplanet The Cave tent, is deze nieuwe versie gemaakt met 66°North – The Cave XL 4-Season – is groter en geschikt voor 4-seizoenen.

Heimplanet x 66°Noord en Benjamin Hardman

66°North en Heimplanet-ambassadeur, avonturier bij extreem weer en gerenommeerde landschapsfotograaf Benjamin Hardman werkten nauw samen met beide teams om de tent te ontwikkelen en speelde een belangrijke rol bij het testen in IJslandse omstandigheden. “Ik heb Heimplanet-tenten lang gebruikt tijdens mijn IJslandse expedities, dus ik kon uit eerste hand ervaren welke elementen cruciaal zijn om op te nemen in een vierseizoenentent die is ontworpen voor onvoorspelbare omgevingen”, zegt Hardman.

“Dit is de eerste keer dat 66°North een dergelijk product lanceert en het is opwindend om samen te werken met Heimplanet – een gerespecteerde leider in kampeer technologie – om een ​​tent aan te bieden die voldoet aan de behoeften van vele soorten ontdekkingsreizigers, of je nu ‘ ben je een hardcore kampeerder of wil je gewoon meer tijd in de natuur doorbrengen.”

“Sinds het begin is IJsland altijd onze referentie geweest voor zware tentomstandigheden“, zegt Stefan Clauss, medeoprichter van Heimplanet. “Veel mensen hebben ons verteld dat IJsland de ultieme proeftuin is voor de stabiliteit van een tent. Daarom zijn IJsland en zijn barre omstandigheden altijd onze maatstaf geweest. Om nu al onze ervaring te gebruiken om een tent te bouwen die aan de eisen van IJsland voldoet, is een droom die uitkomt.”

De Cave XL 4-Seizoenen Tent is vanaf vandaag verkrijgbaar op 66°North.com en Heimplanet.com en kost € 990,-.

66°North en Heimplanet lanceren duurzame The Cave XL 4-Season tent
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Volvo XC60 2024, één groot avontuur | Autotest

De Volvo XC60 Recharge T6 AWD Plug-in Hybrid Ultimate Bright 2024 is een ideale keuze voor liefhebbers van avontuur die genieten van comfort en houden van mooie auto's.

De langverwachte ThruDark HeriTech collectie in samenwerking met Jason Fox

ThruDark heeft recent de langverwachte "HeriTech" collectie gelanceerd, met een unieke samenwerking met merkambassadeur en oude vriend Jason Fox - "Foxy". Deze eerste collectie...

Helly Hansen eert Ski Patrollers op de International Ski Patrol Day 2024

Morgen, op 10 februari 2024, is het weer zover: International Ski Patrol Day wordt voor de derde keer op rij georganiseerd door het Noorse...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief