10 high-end items die Q James Bond mee zou moeten geven

In SPECTRE krijgt James Bond een cryptisch bericht uit het verleden, terwijl ‘zijn’ spionagedienst MI6 met de ondergang wordt bedreigd. Bond speurt naar de waarheid achter Spectre. Het is voor het eerst sinds Diamonds Are Forever (1971) dat de organisatie Spectre weer van zich laat horen.

Er werd met Skyfall al iets getoond van het verleden van James Bond (Daniel Craig). Aan het einde van SPECTRE schijnen we nog veel meer te weten over de persoon James Bond. Volgens de regisseur is ”Bond gereboot aan het einde van” de vorige film, Skyfall, maar ”dat is alleen het begin van het verhaal.” De beweging die is ingezet in de vorige drie films moet SPECTRE afronden en tegelijkertijd een uitgebreid achtergrondverhaal vertellen. Wat vormde hem en wie zijn de mensen die hem onderweg beïnvloedt hebben? Het verhaal hoe Bond, Bond is geworden wordt verteld.

In SPECTRE is een belangrijke rol weggelegd voor Christoph Waltz, die de rol van Oberhauser speelt, een mysterieus figuur die aan het hoofd staat van Spectre. Hij schijnt achter de gruwelijkheden te zitten die Bond zijn overkomen. Bond’s speurwerk naar Spectre leidt hem naar Sölden, Londen, Rome, Mexico-stad en Tanger in Marokko. De Bondgirls Léa Seydoux (Madeleine Swann) en Monica Bellucci (Lucia Sciarra) verbergen beiden een groot geheim.

Door Daniel Craig is Bond krachtiger geworden, een spion die met zijn poten in de modder staat als dat noodzakelijk is. Een realistische en fysieke Bond. De futuristische gadgets zijn uit de Bond films verdwenen. Q (Ben Whishaw) voorziet Bond nu van goed ontworpen en functionele gear. Wij zouden GearLimits niet zijn als we het ‘lijstje’ van Q niet zouden aanvullen met de 10 beste items voor Bond!!

Zai Nezza ski’s

de-10-beste-gear-items-die-q-james-bond-mee-zou-moeten-geven-zai-nezza-skis

Onovertroffen, soepel, extreem en snel. Woorden die zowel van toepassing zijn op Bond als de Zai Nezza Ski’s. Een perfecte match dus. Handgemaakt uit de mooiste materialen. Zai maakt gebruik van de beste natuurlijke en high-tech materialen, zoals hout, steen, natuurlijk rubber, metaal en carbon. Door het combineren van deze materialen op een eigen wijze weet Zai een hoge standaard van prestaties, duurzaamheid en kwaliteit neer te zetten die de conventionele ski’s ver achter zich laat.

Het unieke van de Nezza ski zit hem het revolutionaire ‘opengewerkte’ ontwerp, die de druk aan de uiteinden van de ski verminderd met behoud van de lengte. Dit resulteert in een combinatie van de mogelijkheid van behendig draaien van een korte ski, met de gladheid, de stabiliteit en de snelheid van een lange ski.

Meer informatie over de zai Nessa ski’s is te vinden op zai.ch
Prijs: € 7248,- (CHF 7900,-)

Adidas Terrex Pro zonnebril

de-10-beste-gear-items-die-q-james-bond-mee-zou-moeten-geven-adidas-terrex-pro-zonnebril

Net als het weer in de bergen, kan voor 007 de situatie van de ene op de andere minuut omslaan. Dus alleen aan de Tom Ford Snowdon FT0237 heeft Bond in SPECTRE niet genoeg. Extra maatregelen zijn zo’n geval nodig, aangezien door de regen het oppervlakte nat en glad wordt en daarbij je zicht wordt beperkt.

Om de veiligheid te verbeteren heeft Adidas Eyewear de Hydrophobic filter technologie ontwikkeld. Deze Hydrophobic filters zorgen ervoor dat water snel van de lenzen wordt afgevoerd, zonder hinderende strepen achter te laten. Daarnaast hebben de filters een lichtabsorptie categorie 3 en een 100% UV bescherming.

De Adidas Terrex Pro zonnebril is speciaal ontworpen voor gebruik tijdens de meeste extreme condities. De Terrex Pro biedt optimale ventilatie, uitermate goede pasvorm en extra’s zoals head strap en nose cover die voorkomen dat je je bril verliest.

Meer informatie over de Adidas Terrex Pro zonnebril is te vinden op adidas.com/eyewear

Prijs: € 299,00

Klättermusen Arvaker 40L Ebony rugzak

de-10-beste-gear-items-die-q-james-bond-mee-zou-moeten-geven-Klattermusen-Arvaker-40L-Ebony-rugzak

Ook goede rugzak is onontbeerlijk; ook voor 007. Er is er één die wij zeker willen opnemen in onze lijst, de Klättermusen Arvaker rugzak. Dit is naar onze mening de meest geavanceerde rugzak van dit moment en uitsluitend voor alleen de meest veeleisende skiërs, snowboarders, klimmers en hikers.

Ergonomisch ontworpen voor comfort en aanpassingsvermogen, voorzien van een aluminium frame, noodzaak voor zelfs de sterkste outdoor en action sporter. De Arvaker is verkrijgbaar in twee maten, 40 en 60 liter en is voorzien van een rolopening – voor eenvoudige toegang – en een minimalistisch ontwerp. De rugzak kan eenvoudig worden aangepast aan je ruglengte en heupomvang. De Butterfly Bridge constructie garandeert dat het gewicht in de juiste positie op de schouders wordt geplaatst. De Arvaker is gemaakt van 100% gerecycled nylon.

Meer informatie over de Klättermusen Arvaker 40L Ebony rugzak is te vinden op klattermusen.com

Prijs: € 311,-

Swarovski CL Companion 8 x 30 verrekijker

de-10-beste-gear-items-die-q-james-bond-mee-zou-moeten-geven-Swarovski-CL-Companion-8x30-verrekijker

Een verrekijker is voor 007 onmisbaar. In For Your Eyes Only (1981) gebruikte Bond Tasco 7800 binoculars camera om hitman Hector Gonzales te bespioneren in zijn Spaanse villa. Anno 2015 adviseren wij de Swarovski CL Companion 8 x 30. Handzaam en eenvoudig in gebruik en lichtgewicht (500 gr). Haarscherp beeld, kwalitatief hoogwaardig, nauwkeurig en stijlvol. James Bond op het lijf geschreven dus.

Voor 007 geldt dat observeren meer is dan zien. Het is het waarnemen van het totale plaatje en de ontdekking van verborgen details. Het is de drang om nieuwe dingen te ontdekken: up close & personal. Een verrekijker die zo klein en licht is als de CL Companion en die daarnaast voor absoluut schitterende beelden zorgt, is simpelweg een ‘must’ voor James Bond.

Meer informatie over de Swarovski CL Companion 8 x 30 is te vinden op swarovskioptik.com
Prijs: € 1060,-

Vanhawks Valour city bike

de-10-beste-gear-items-die-q-james-bond-mee-zou-moeten-geven-Vanhawks-Valour-city-bike-def

In de steden waar Bond zich begeeft is snel en efficiënt verplaatsen vaak essentieel. Wij adviseren de Vanhawks Valour – de Aston Martin onder de fietsen – vol met handige snufjes. De Valour – wat overigens ‘moed’ betekent – is voorzien van sensoren die Bond via een eenvoudige App op zijn Sony 007 Spectre Xperia Z5 Compact kan uitlezen. Zoals afstand en snelheid. Het is zelfs mogelijk te navigeren via de App, waarbij de Vanhawks door middel van LED’s op het stuur aangeeft wanneer je linksaf of rechtsaf moet.

Geïntegreerd in de achterlichten (onder het zadel) zijn sensoren aangebracht die het achterop komende verkeer scant en – zodra een voertuig zich in de dode hoek bevind gaat het stuur trillen om 007 te waarschuwen. Een nice-to-have, maar voor Bond waarschijnlijk oninteressant, kan er via de App ook bijgehouden worden hoeveel calorieën hij heeft verbruikt. Wel handig is het realtime kunnen downloaden van gegevens over de route die hij van te voren heeft gepland. Al zijn de routes van Bond vaak ad-hoc.

De verbinding met de telefoon komt tot stand via Bluetooth. De benodigde energie die nodig is haalt de fiets uit de ingebouwde dynamo waarmee hij zichzelf oplaadt. De Valour is volledig van carbon gemaakt en is beschikbaar in drie verschillende maten. 007 kan dan ook nog kiezen of hij hem als fixie single speed wil of met een oneindige versnelling.

Meer informatie over de Vanhawks Valour city bike is te vinden op vanhawks.com. De afgebeelde Vanhawks is voorzien van versnellingen en schijfremmen. Uniek is dat de Vanhawks Valour nog maar op één plek in Europa is te bekijken en wel in Nederland, in de Store of the Future in New Babylon, Den Haag.
Prijs: € 1355,- ($ 1550,-)

Heimplanet Cairo Camo Cave tent

de-10-beste-gear-items-die-q-james-bond-mee-zou-moeten-geven-Heimplant-Cairo-Camo-Cave-tent

Als er iemand onopgemerkt ergens wil bivakkeren, dan is het Bond wel. Heimplanet heeft daarvoor de ultieme ‘James Bond’ tent ontworpen. De Cairo Camo Cave, een tent die het mogelijk maakt onopgemerkt te blijven door zijn unieke dessin. Het is een camouflage achtig patroon dat is geïnspireerd op de traditionele Arabische patronen. De geometrie en de bijzondere combinatie van kleuren zorgt voor een unieke driedimensionaal effect dat Cairo Camo in staat stelt om volledig op te gaan in zijn omgeving.

De Cave is een opblaasbare tent van Heimplanet. Het enige dat Bond nodig heeft is een pomp en in minder dan een minuut staat de tent. Vervaardigd van hoogwaardige materialen is de Cave extreem stabiel en weersbestendig. De opblaasbare ‘geodetische’ structuur zorgt voor een uitstekende stabiliteit en staat garant voor het eenvoudig ‘opzetten’ van de Cave.

Meer informatie over de Heimplant Cairo Camo Cave tent is hier te vinden en op heimplanet.com
Prijs: € 550,-

Deejo Wood Granadilla klapmes

de-10-beste-gear-items-die-q-james-bond-mee-zou-moeten-geven-Deejo-Wood-Granadilla-klapmes

Mooi en functioneel! Zo zijn de ultralichte klapmessen van Deejo te omschrijven. Gedetailleerd afgewerkt met hout, slechts 37 gram… en scherp! Deejo specialiseert zich in het produceren van lichtgewicht zakmessen. Het ultieme voorbeeld hiervan is de Deejo Wood. De Wood is verkrijgbaar in drie soorten hout: Rosewood, Juniper Wood en Granadilla (zie afbeelding).

De Deejo G-serie is al te verkrijgen sinds 2010 en steeds verbeterd. Er zijn op dit moment 14 modellen, verdeeld over 3 collecties. Naast de Deejo Wood is er nog de Deejo Naked; het originele model, verkrijgbaar in drie maten van respectievelijk 15, 27 of 37 gram. En de Deejo Colors van 27 gram en verkrijgbaar in 8 kleuren.

Meer informatie over de Deejo Wood Granadilla klapmes is te vinden op deejo.com
Prijs: € 32,50

Ruroc RG1-X Carbon skihelm – Limited Edition

de-10-beste-gear-items-die-q-james-bond-mee-zou-moeten-geven-Ruroc-RG1-X-Carbon-skihelm-Limited-Edition

Een beetje bescherming en onherkenbaarheid kan 007 wel gebruiken in de sneeuw. De gestroomlijnde Ruroc RG1-X Carbon, lichtgewicht en slagvast. Ruroc heeft een patent op het systeem dat helm, masker en skibril integreert. Deze technologie is niet onopgemerkt gebleven, zo gebruiken de Lotus en Red Bull Formule-1 teams de helmen zelfs – in aangepaste vorm – voor haar pit crew.

De helmen zijn voorzien van een skibril met ‘dual-pane’ lenzen die een 180 graden zicht hebben. De helm is voorzien van de Ruroc AeroFlow anticondens technologie die ervoor zorgt dat je hoofd koel blijft, je gezicht warm en je skibril condensvrij, doordat de lucht wordt gekanaliseerd.

Meer informatie over de Ruroc RG1-X Carbon skihelm – Limited Edition is te vinden op ruroc.comPrijs: € 340,-

Leatherman Tread Tool armband

de-10-beste-gear-items-die-q-james-bond-mee-zou-moeten-geven-Leatherman-Tread-Tool-armband

Altijd en overal. De multitool die mee mag in het vliegtuig, de Tread van Leatherman. Het enige sieraad dat James Bond heeft, is zijn Omega Seamaster 300 SPECTRE Limited Edition steel on NATO strap. Dus aan de andere pols is nog ruimte voor de Tread, die zijn toegevoegde waarde zeker zal bewijzen.

De Tread is een stevige armband waarvan elke schakel meerdere tools bevat. Bij elkaar opgeteld 29 verschillende functies. Omdat de volledige armband uit schakels bestaat, is het uitermate eenvoudig om ze te verwisselen, of het formaat ervan aan te passen aan je pols.

Met de Tread heeft Leatherman de ‘multitool’ naar een nieuwe hoogte gebracht door innovatie, functionaliteit en kwaliteit te combineren.

Meer informatie over de Leatherman Tread Tool armband is te vinden op leatherman.nl
Prijs: € 259,-

The North Face L4 jacket – Limited Edition

de-10-beste-gear-items-die-q-james-bond-mee-zou-moeten-geven-The-North-Face-L4-jacket-Limited-Edition

De warmste synthetische midlayer van The North Face, het Summit L4 Jacket, is gevoerd met ThermoBall, een synthetische, door The North Face zelf ontwikkelde voering die warm blijft als hij nat wordt. Zijn minimalistische vorm vermindert het aantal naden en zijn gewatteerde ontwerp voorkomt koude plekken en verplaatsing van warmte. Zelfs in de slechtste weersomstandigheden.

Het materiaal is speciaal vormgegeven naar het lichaam en ontwikkeld voor comfort en mobiliteit tijdens alpine activiteiten. De perfecte tweede tussenlaag en ideaal op het moment dat de temperatuur begint te dalen.

Verder is de L4 voorzien van platte ritssluitingen op de borst- en handzakken en glad afgewerkte mouwboorden, om optimaal ‘lagen’ te kunnen opbouwen. Veilige zakken met ritssluiting aan binnen- en buitenkant van de jas. De gevoerde capuchon met hoge kraag zorgt voor maximale warmte. De jas weegt slechts 500 gram. Exact wat James Bond nodig heeft.

Meer informatie over de The North Face L4 jacket – Limited Edition is te vinden op thenorthface.nl
Prijs: € 250,-

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2023/2024

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij...

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief