Bij GearLimits proberen we zo veel mogelijk outdoor en action sports gear zelf te testen en te reviewen. Ten eerste omdat het gewoon ontzettend leuk is om nieuwe high-end gear uit te proberen tijdens onze favoriete activiteiten, maar ook omdat we veel waarde hechten aan het delen van onze persoonlijke gebruikservaring. Van elk stuk gear weet je als bezoeker van GearLimits daarom altijd wie het onder welke omstandigheden getest hebben.

Dit gezegd hebbende is er zoveel gear op de markt, dat we graag samenwerken met andere partijen die ook gear testen en reviewen. In dit geval met de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) die jaarlijks de nationale Ski -en Snowboardtest doen. Waarbij we vandaag aandacht besteden aan de National Skitest voor Piste Ski’s 2015-2016.

De test is heel uitgebreid en er is veel informatie over individuele ski’s te vinden met een duidelijk advies naar welk type ski bij jou zou kunnen passen. Hieronder hebben we de gemaakte video’s van de test, met de 3 topkeuze’s per categorie op een rijtje gezet. Voor meer info verwijzen we je graag door naar de pagina’s op wintersport.nl.

Tijdens de test van ski’s die zicht richten op de piste skiers is er in voer categorieën gekeken naar ski’s:

All-mountain

Onlangs bleek dat 50% van de nederlandse wintersporters wel eens een afdaling off-piste zoekt. Ben jij een van die 50% en wil je een ski die het goed doet, zowel on als off-piste dan is dit jouw categorie. Hierbij maakt de skitest ook onderscheid tussen heren en dames ski’s, waarbij het verschil echt nadrukkelijk niet cosmetisch maar is ook echt merkbaar in het gewicht en bouw van de ski’s zodat deze aangepast zijn op de anatomie van de vrouw.

ALLMOUNTAIN

ALL MOUNTAIN DAMES

Comfort

Deze categorie is het meest interessant voor wintersporters die niet per se keihard willen gaan en puur op prestatie letten. Wat minder vaak per jaar op de piste, en relaxen staat hoog in het vaandel.

Comfort

Sport

In tegenstelling tot de vorige categorie wil je wel het maximale van je ski’s en vooral carven en rammen op de piste. Voor de “fanatieke en technisch vaardige piste skiër.”

Sport Heren

Sport Dames

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.