Het eerste dat opvalt aan de oordopjes is de grote. Dat kan niet lekker zitten, dacht ik toen ik ze voor het eerst zag. Het is inderdaad wel een beetje wennen. Maar zodra je de het juiste formaat opzet stukje hebt gevonden voor jou oor, zitten ze heel goed. Ik gebruikte eerst maat M, maar er bleef beweging van de oordopjes in mijn oor en de functionaliteit die deze oordoppen zo speciaal maakt viel een beetje weg omdat ze toch vrij makkelijk uit mijn oren vielen. Maatje groter dan maar. Met maat L zitten ze lekker voor mij, groot genoeg om de functionaliteit te behouden en niet te groot om het oncomfortabel maken.

De opzet stukjes worden meegeleverd in s/m/l/xl.

De geluidskwaliteit van de oordopjes is oke. Wat meer in de lage tonen dan bij bijvoorbeeld de standaard Apple oordoppen die ik normaal gebruik. Dit had overigens geen negatief effect op de verstaanbaarheid als ik de oordoppen als headset voor mijn telefoon gebruikte. Ook ben je niet compleet afgezonderd van de omgeving zoals met een hoofdtelefoon die je oren volledig bedekt. Je hoort nog wat er om je heen gebeurt, wel zo veilig als je je in verkeer begeeft.

Tijdens een activiteit zijn de oordopjes echt een uitkomst. Je kunt, rennen, springen en gek doen; waar andere oordopjes je pas verstoren omdat er weer een oortje los bungelt, blijven deze gewoon zitten. Ook als je een capuchon over je hoofd haalt of een trui uit of aan trekt blijven ze in je oren.

Een minpunt; het frisse, droge weer in Maart zorgden voor veel statische elektriciteit, met bepaalde kleding en wat inspanning was dit extra merkbaar. Als ik dan mijn jas of trui uit deed, en deze kwam in aanraking met het koord van de oordopjes, voelde ik het knetteren in mijn oren.

Het koord is omhult door textiel, dit voorkomt de frustratie als de kabels door elkaar gaan. Ook zijn de Urbanears Medis voorzien van een inline mic en remote. Bij de standaard Medis heeft deze beperkte functionaliteit; een knop voor play, pauze en aannemen en ophangen van een gesprek. De iets duurdere Medis + heeft  ook een volume regelaar.

Inline mic & remote

Het innovatieve design van de Medis is geweldig. Vooral voor hardlopen en andere activiteiten zijn ze de meest comfortabele oordopjes die er zijn. Hoewel er op het gebied van geluidskwaliteit wat verbetering mogelijk is, is het niet storend. Ook de prijs klinkt goed in de oren, ze retailen voor 49,95.  En de Medis + is een tientje meer.  Je hebt de keuze uit 12 kleuren, dus op dat gebied voor elk wat wils.

Pluspunten

  • Comfort
  • Technisch design
  • Prijs/qualiteit
  • Inline mic en remote

Minpunten

  • Isolatie
Review door: Sebastian op het Veld

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.