Informatie testcondities

Het shirt is getest tijdens krav maga lessen, kettlebell training, hardlopen en fitness/calisthenics training

Review HeatGear Sonic Compression shirt

Het shirt is een redelijk nieuwe versie van wat er al veel op de markt is. Strakke sportshirts gemaakt om onder je normale sportkleding te dragen of als je het esthetisch kan hebben als enige laag sportkleding. Ontwikkeld om snel je warmte en zweet af te voeren, compressie op de spieren te houden zonder je te beperken in je bewegen.

Eerste impressie: Ik heb geen shirt aan! Het shirt is zo dun, licht en flexibel dat het bijna niet aanvoelt als een shirt. De stof is dun en erg flexibel  waardoor het je niet beperkt in je bewegen. Ondanks dat het shirt als een tweede huid zit, voelt het ook niet strak aan, zoals ik bij andere soortgelijke shirts heb gemerkt. Het shirt is gemaakt om soepel in te kunnen bewegen.

Het shirt wat is getest is Amerikaanse maat xxl. Normaliter heb ik door mijn schouders last van stof die bij mijn oksels trekt. Daar had ik hier geen last van. Het het shirt is ontwikkeld voor American Football spelers die vaak ook iets groter en breder zijn dan gemiddeld. Het shirt was dan ook iets aan de lange kant voor mijn 1.74m.
shirt2Het shirt is getest in verschillende sportomgevingen/activiteiten, van binnen tot buiten. Voor buiten is het shirt nog iets te dun waardoor er nog een goede laag boven moest. Zal in een warm klimaat ideaal zijn. Voor binnen was het top. Gezien hoe dun het shirt is kan er ook binnen een andere laag overheen zonder daar last van te hebben.

Ik heb het shirt getest tijdens activiteiten waar ik moet kunnen bewegen zonder daar in beperkt te worden (krav maga en kettlebell training). Dat ging dan ook super. Optimale bewegingsvrijheid. Daardoor ook geen echte minpunten.

Pluspunten

  • Erg flexibel
  • Super comfortabel
  • Mooi (basic) design

Minpunten

  • Niet geschikt voor koudere temperaturen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.