Informatie testcondities

De Under Armour broek is getest tijdens verschillende soorten sporten en weersomstandigheden. Het is getest tijdens het hardlopen, verschillende trainingen binnen en buiten. Daarbij het ik de broek gedragen voor de wedstrijden over de kleding heen en bij het geven van trainingen.

Review

De Under Armour Fleece Storm Pant is licht in gewicht en perfect om buiten in te trainen. Hij is water afstotend en gaat ook niet plakken aan je huid als je aan het zweten bent. Door de wijdte van de broek heb je een grote bewegingsvrijheid en zit deze niet in de weg bij het uitvoeren van verschillende oefeningen. Wel is het belangrijk om te blijven bewegen aangezien hij veel wind door laat op het moment dat je gaat rusten of stilzit.

Toen ik de broek voor het eerst aantrok, viel mij op dat hij zeer wijd was, maar met name aan de lange kant. De broekspijpen kwamen ruim over mijn hak heen. Als ik de broek hoger optrok en vast maakte, was de lengte goed. De broek voelt fijn aan als je hem aan hebt, de bewegingsvrijheid is groot en de stof glijd makkelijk over de huid zonder dat het irriteert of iets dergelijks.

Tijdens het trainen viel mij een aantal dingen op. Als eerste de enorme bewegingsvrijheid. In deze broek is het mogelijk om werkelijk alle oefeningen uit te voeren zonder dat het in de weg gaat zitten of ergens begint te trekken. Daarnaast blijft de broek niet plakken bij zware trainingen waarbij ik veel zweet. De broek blijft voor mijn gevoel droog en de bewegingsvrijheid blijft hetzelfde. Wel moest ik goed opletten welke schoenen ik aantrok of hoe hoog ik de broek vastmaakte in verband met de lengte van de broek. Als ik dit niet goed had, kon de broek blijven steken onder de hak van de schoen.

De warmte van de broek bleef opvallend gelijk als ik buiten of binnen bezig was. Op één ding na, op het moment dat je aan het rusten bent of stilzit, de wind de broek tegen je benen blaast, je de wind er goed doorheen voelt. Hierdoor verdwijnt de warmte en wordt het gewoon koud.

Verder heb ik de broek gebruikt tijdens wandelingen en hardlopen in regen- en modderachtige omstandigheden. Ook hier viel mij de bewegingsvrijheid en het niet blijven plakken van de broek op. Maar het belangrijkste is dat de regen en de modder werden tegengehouden. De druppels bleven op de buitenkant van de broek en de modder was als het eenmaal droog was er zo vanaf te vegen.

Ik gebruik de broek bijna dagelijks. Bij het trainen of bij het training geven. Daarbij trek ik hem vaak aan voordat ik naar wedstrijden of trainingen ga omdat deze mij warm houdt en makkelijk over de schoenen heen kan. Mede doordat hij zo wijd is, kan hij makkelijk over de schoenen heen. Ik ben enorm te spreken over de Under Armour Fleece Storm Pant ondanks dat hij wat aan de lange kant is als je hem baggy wilt dragen en je de wind er af en toe goed doorheen kan voelen.

Pluspunten

  • Bewegingsvrijheid
  • Zit comfortabel
  • Goede temperatuur
  • Waterproof

Minpunten

  • Laat kou/wind door bij stilstand/rust
  • Te lang

Ik zou dit product ook adviseren aan mijn vrienden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.