Informatie testcondities

Het shirt is getest tijdens verschillende soorten sporten en weersomstandigheden. Als shirt tijdens het hardlopen, krachttraining binnen en buiten. Ook is het shirt gebruikt als thermo bij het geven van trainingen onder een trui.

Review

De Under Armour Coldgear EVO Long Sleeve Compression Mock is bedoelt om in te trainen tijdens de koudere dagen en om extra druk uit te oefenen op de spieren zodat de doorbloeding beter is. Zelf heb ik niet eerder gewerkt met compressie kleding tijdens het trainen en was daarom zeer benieuwd of ik verschil kon merken bij het dragen hiervan.

Het eerste wat mij opviel toen ik het shirt in hadden had, was de gladde stof en de rek die het materiaal had. Het shirt is vrij dun vergeleken met andere thermoshirts die ik gebruik. Het shirt is langer dan een gemiddeld shirt en hierdoor goed in de broek weg te stoppen. Ook zit er een rand onderin die er volgens mij voor moet zorgen dat het shirt niet omhoog kruipt tijdens het trainen.

Het shirt zit zeer aangenaam maar ik kan de compressie niet voelen. Hij zit daarvoor te los en dat terwijl ik volgens de maattabel eerder een maat groter nodig heb dan kleiner. De kraag zit voor mij precies goed, knelt niet en zit niet te hoog. Daarbij vind ik het handig dat het shirt langer is dan gemiddeld en hierdoor verder in de broek te stoppen is.

Trainen met het shirt aan heb ik als prettig ervaren. De bewegingsvrijheid is groot, het shirt blijft goed op zijn plaats en kruipt niet omhoog. Maar het shirt doet voor mij niet wat het zegt te doen. Het shirt zit te los om echt compressie te geven en het laat makkelijk wind door op het moment dat je even stil zit of aan het uitrusten bent. Hierdoor moest ik er een trui overheen dragen, zelfs tijdens het trainen. Daarentegen is het shirt weer te warm om binnen in te trainen. Ik begon toen al zeer snel te zweten, waarbij ik wel moet zeggen dat het shirt het zweet perfect afvoert. Echter, krijgt het shirt een zure zweet geur die niet prettig is. Dit is iets wat mij ook is opgevallen na het buiten trainen of wanneer ik het als thermoshirt gedragen heb.

Het shirt wordt bij mij nu voornamelijk gebruikt als onder/thermoshirt wat ik jammer vind. Het is een mooi shirt, zit lekker en de bewegingsvrijheid is super. Maar omdat het te veel wind doorlaat, kan ik buiten niet trainen zonder een trui of een ander shirt mee te nemen om eroverheen te doen zodra ik rust of stil zit.

Pluspunten

  • Bewegingsvrijheid
  • Zit comfortabel
  • Lang shirt

Minpunten

  • Laat snel kou/wind door bij stilstand/rust
  • Naden buitenkant pluizen snel
  • Te los voor compressie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.