Click here for the English version of this review.

Informatie testcondities

De broek is getest tijdens trainingen, een marathon en trailwedstrijden.

Review

De North Face Better Than Naked 3/4  Short is ontwikkeld voor de langere runs. Het behoort tot de Flight Series, dit houdt in dat de lichtste stoffen zijn gebruikt die The North Face heeft.

De eerste indruk van de broek was zeer positief! Een lichte stof, genoeg vakken om sportvoeding in op te slaan en pasvorm.

Bij het aantrekken van de broek valt als eerst de pasvorm van de binnenbroek op. Deze geeft lichte compressie, rekt goed mee en zit niet te strak om het been heen. De binnenbroek blijft goed op de plaats door de antislip laag aan de onderkant. Ik heb geconstateerd dat de binnenbroek na een training of run licht omhoog is gekropen maar dit heb ik zeker niet als storend ervaren. Een ander groot voordeel is dat de binnenbroek uit twee stoffen bestaat. Een dikkere stof aan de buitenkant van de benen en de plekken waar je meer zweet, de liezen, het kruis en de billen een dunnere stof zodat het meer vocht kan afvoeren.

De broek is zowel met als zonder onderbroek te dragen. Mede doordat de naden van de binnenbroek aan de buitenkant zitten en de binnenbroek overal goed aansluit, schuurt het nergens waar je dit eventueel wel zou verwachten. Ook tijdens regenachtige omstandigheden kreeg ik geen schuurplekken en droogt de broek zeer snel.

De buitenbroek is van een andere stof, deze zit losser, is niet rekbaar maar dat wordt opgevangen doordat er aan beide zijkanten een luchtdoorlatende stretch stof zit. Hierdoor beweegt de broek makkelijk en had ik niet het gevoel dat de stof belemmert bij welke beweging dan ook. De heupband zit prettig om de heupen en kan als men dat prettig vind strakker aangetrokken worden.

Deze broek is uitermate geschikt voor het lopen van lange afstanden. Dit komt onder andere door de vele vakken waar je voeding voor onderweg zoals gels, bars of gums kan opslaan. Op de achterkant zitten drie meshpockets net onder de heupband. Twee open en één met een rits. In de open pockets kun je makkelijk een gel of de verpakkingen van de voeding opslaan en in de pocket met de rits passen de sleutels en/of telefoon goed in. Doordat de pockets onder de heupband zitten, trekken zij zich dicht door de spanning. Aan de zijkant van de benen op de binnenbroek zitten ook meshpockets. Deze zijn ideaal voor de gums of een bar en blijven ook goed zitten tijdens het lopen. De pockets trekken zichzelf dicht wanneer je de broek aan hebt en hierdoor op spanning staat. Aan de linkerkant zitten drie kleine pockets en aan de rechterkant een grote pocket, makkelijk voor een bar of eventuele verpakkingen. Een telefoon blijft hier echter niet in zitten.

Pluspunten

  • Uitstekende pasvorm
  • Licht materiaal
  • Opslagruimte voor voeding
  • Lichte compressie
  • Geen belemmering in beweging

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.