Informatie testcondities

widepac-hydration-bladderHet drinksysteem is gebruikt in combinatie met een rugzak tijdens hardlopen en het fietsen. De duur van het sporten wisselde van een half uur tot een ruim twee uur. Ook heb ik het water meerdere dagen in het drinksysteem gelaten om te kijken wat er mee gebeurt.

 

Review

De Source Widepac is een drinksysteem wat in een rugzak hoort. De inhoud van het drinksysteem is maximaal twee liter.

source-bladder-openHet drinksysteem heeft een grote opening zodat het zeer makkelijk te vullen is. Echter is het sluiten van het drinksysteem niet altijd even makkelijk. De schuifclip die erop bevestigt wordt, kan ervoor zorgen dat de sluiting van de zak scheef gaat zitten en zit er lucht bij het water. Lucht is daarbij een probleem, het is moeilijk om de waterzak luchtvrij dicht te krijgen. Helaas is het vaker niet dan wel gelukt.

Het drinken gaat zeer makkelijk. Een lichte aanraking met de tanden is al voldoende om het water te laten stromen. Daarbij moet de extra sluiting van het mondstuk wel open gedraaid zijn. Belangrijk is dat als het mondstuk is open gedraaid er geen water uit komt!

Een nadeel van het draaisysteem is, dat het mondstuk langer is geworden en de bijgeleverde dop, door de lengte van het koord, moeilijk hier overheen past. Met name tijdens het sporten kan dit lastig zijn. Een bevestiging op de rugzak kan een goed alternatief zijn.

Ondanks ruim vier weken gebruik, is het drinksysteem niet schoongemaakt. Het water en het materiaal bleef helder en goed smaken. Ook wanneer het water meerdere dagen erin heeft gezeten, smaakt het water nog steeds goed en is het drinkbaar. Mijn ervaring is dat het wisselen van water voldoende is. Als men toch wil schoonmaken, dan gaat dit zeer makkelijk. Mede door de grote opening kan men makkelijk met een doek erin en de slang is met een speciaal borsteltje schoon te maken. Daarbij is het systeem waarmee de slang op de waterzak bevestigt wordt sterk en handig. Het is eenvoudig en bij het losmaken komt geen water vrij uit de zak, enkel uit de slang.

Wat lastig kan zijn is dat op de waterzak geen inhoud staat. Je weet niet hoeveel je meeneemt, alleen dat je maximaal 2 liter bij je kan hebben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.