Informatie testcondities

Ik heb de POC Receptor Bug skihelm een week lang getest tijden een week vakantie in Kaprun.  De temperatuur op de piste overdag schommelde zo tussen de -5 en 2 graden Celsius. De wind varieerde van rustig tot behoorlijk hard, soms met sneeuw.

Review

Deze helmen hebben een felle, opvallende kleur. Mijn exemplaar was rood en die van mijn vriendin roze. De buitenkant is opgebouwd uit een enkel stuk kunststof, zonder fratsen. In combinatie met de kleur maakt dit dat de helm er sportief, degelijk en tegelijk vrolijk uitziet.

Dat buitenkant van de helm heeft hier en daar gaten voor air-flow langs je hoofd. In tegenstelling tot veel andere helmen komt de lucht die hier langs stroomt niet meteen op je hoofd terecht. Er zitten een extra kunststof laag, direct onder de buitenkant, welke de lucht verder de helm in begeleid.

Het mannenmodel heeft achterin de nek een beugel waarmee de helm strakker kan worden gesteld. Nadeel van deze beugel is hij doorloopt en in mijn geval deels op mijn oren rustte. Dat geeft hetzelfde gevoel als wanneer je een bril op zou hebben. Het is niet direct vervelend, maar het stoort wel.

Het vrouwenmodel heeft geen beugel, maar heeft juist een stukje extra padding dat onder de helm uitsteekt. Hier hebben de oren geen last van, en dit beetje extra comfort kon mijn vriendin erg waarderen.

De strap om de helm onder de kin vast te maken zit goed en comfortabel.

Na de helm opgezet te hebben viel mij meteen op dat er weinig padding aan de binnenkant zit. Hierdoor zal de helm bij sommigen misschien wat vervelend op je hoofd lijken te drukken. Voordeel is dat niet al je zweet opgezogen wordt en je na de lunch een vochtige helm op zet.

POC-receptor-bug-4_62e61e57-16c0-472b-81fa-67204f042481De flaps bij je oren zijn zo vormgegeven dat deze niet echt op je oor aansluiten. Wanneer je wat snelheid hebt, of wanneer het waait, voel je dan ook voortdurend wind langs je oren blazen. Wanneer het koud is, is dit niet direct comfortabel. Voordeel is wel dat je, je omgevingsgeluiden beter kunt horen.

Mocht de helm nou vervelend op je hoofd drukken, of mocht je last van koude oren krijgen, dan is een muts eronder dragen altijd nog een oplossing. Persoonlijk zou ik liever toch iets meer padding, en een nauwere aansluiting met de oren zien.

Tot slot wil ik nog opmerken dat er geen beveiligingsmechanisme op de achterkant zit voor een skibril. Zeker niet hinderlijk, maar het had een leuke bonus geweest.

Pluspunten

  • Sportieve en strakke vormgeving
  • Dubbele buitenlaag, goede airflow

Minpunten

  • Oor-flaps sluiten niet aan
  • Weinig padding, kan hard aanvoelen

Adviesprijs (online): € 140,-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.