Omstandigheden

Ik heb de POC Iris skibril een week lang getest tijden een week vakantie in Kaprun.  De temperatuur op de piste overdag schommelde zo tussen de -5 en 2 graden Celsius. Het over het algemeen bewolkt, soms met sneeuwval.

Review POC Iris X

De POC Iris X is een mooie zwarte skibril met reflecterende coating en een donkere, oranje lens.

Het eerste dat opvalt wanneer je de bril in handen krijgt is de bizarre flexibiliteit ervan. Nog niet eerder heb ik een bril gezien die je zo eenvoudig kan vervormen. Dit draagt uiteraard bij aan het draagcomfort, maar zorgt er ook voor dat je deze in je zak kan stoppen zonder bang te zijn dat hij na een val direct kapot is, of zich diep in je ribben begraaft.

De eerder geteste Iris Bug was al flexibel, maar de Iris X doet daar nog een flink schepje bovenop! De kwaliteit van de strap is zeer goed en deze lijkt nagenoeg identiek aan de strap van de Bug.

De lens van de Iris X is plat, maar geeft voor een platte lens goed zicht, zonder teveel verstoring aan de randen. De bril biedt naast zijn lichte en flexibele voorkomen een uitstekend zicht, waardoor hij absoluut niet stoort tijdens het dragen. De lens is duidelijk donkerder dan die van de Iris Bug en de coating reflecteert meer licht. De lens laat dan ook duidelijk minder licht door. Het is daarmee meer een all-weather bril, dan een bril voor tijdens slecht zicht-omstandigheden. Dat gezegd hebbende, ik heb hem opgehad tijdens bewolkte dagen en het zicht komt dicht bij dat wat de Iris Bug je voorschotelt! Zeer netjes dus en op zonnige dagen is deze bril echt prima! Als je slechts 1 bril wilt kopen is deze dus het overwegen meer dan waard!

Een aanrader!

Pluspunten

  • Elastische strap/goede grip op helm
  • Zeer flexibel en comfortabel
  • Goed zicht tijdens bewolkte dagen
  • Goed zicht tijdens zonnige dagen

Minpunten

  • Platte lens, een bolle zou nog beter zicht hebben gegeven

Adviesprijs (online): € 150,-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.