Informatie testcondities

Ik heb de bril een week lang getest tijden een week vakantie in Kaprun.  De temperatuur op de piste overdag schommelde zo tussen de -5 en 2 graden Celsius. Het over het algemeen bewolkt, soms met sneeuwval.

Review

Deze Iris Bug zal opvallen! De bril is knalgeel, de strap is knalgeel en het glas is knalgeel.

De pasvorm is prima, en de flexibiliteit van de bril is een pré. De bril heeft dubbele lenzen waardoor deze niet snel beslaat. Het model heeft een platte lens, maar het beeld erdoor is erg goed.  De bril zit goed op je hoofd, de strap heeft super grip op je (eventuele) helm en had ik al benoemd dat hij erg opvalt?

Deze knallende kleur kan een nadeel zijn, hij kan misstaan bij de rest van je outfit. Gelukkig zijn er dan ook nog andere varianten uitgebracht!

Los van het draagcomfort en goede strap, is de belangrijkste natuurlijk het zicht. De bril voelt lekker ruim en voor een platte lens doet deze bril het behoorlijk goed qua zichtbaarheid door de lens. Er zit niks direct in de weg en je stoort je eigenlijk niet aan de randen. De gele lens laat veel licht door en lijkt dan ook gemaakt voor omstandigheden waarin de zon niet of nauwelijks schijnt. Gelukkig waren de omstandigheden tijdens de tests bewolkt met sneeuwval, dus dat kwam goed uit.

Ik kan er kort over zijn, het zicht was super met deze bril. Denk niet dat je opeens alles ziet, maar in vergelijking met de bril die ik normaal draag (toegegeven, een all-weather skibril) was er duidelijk meer contrast te zien in de sneeuw.

Wanneer de zon dan toch doorkomt kan de bril dat prima aan. De lens is misschien niet meer perfect, maar ik merkte zelf weinig hinder van de verhoogde lichtintensiteit met deze bril.

Een aanrader voor bewolkte dagen!

Pluspunten

  • Elastische strap/goede grip op helm
  • Flexibel en comfortabel
  • Zeer goed zicht tijdens bewolkte dagen

Minpunten

  • Platte lens, een bolle zou nog beter zicht hebben gegeven

Adviesprijs (online): € 100,-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.